Lydnadsträning

Igår efter onsdagsträningen körde jag en sväng lydnad med Tix som blev superglad. Mettall och tung-apportering med hög fart både ut och tillbaka, härligt! Även om jag nästan blundar när hon gör sin snäva vändning vid apporten. men hon var väl uppvärmd med fritt följ. Hon har gått så bra och här hemma i fria följet nu det senaste men när vi kommer till klubben kommer tyvärr en del av slickandet och den hopkrupna stilen tillbaka. Försöker att bara bryta då och så på det igen och belöning när hon går som jag vill. Körde även lite markeringar/bevakningar på mig själv och bitstocken. Tixs backar ut och skäller så bra så som om hon inte gjort annat de senaste månaderna. Måste säga att hittills så märks inte att hon tappat något mycket i momentträning utan det är rent fysiskt hon ligger efter. Kommer väl dock märkas mer när man kan köra igång med hela paketen i brukset kanske.

Simmade i går och idag på eftermiddagen. Nu har bryggorna kommit ut så jag kan gå fram och tillbaka med Tix simmandes bredvid bryggan. även om hon gärna fuskar och springer upp på land och sen bryggan emellanåt. Så får hon plumsa i efter bollen igen. Märkte en liten hälta idag när hon hoppade ut ur bilen vid lunchpromenaden, Inte helt bra att hon får ligga i bilen men jag tyckte det blev lite lång tid i hundgården annars eftersom hon inte är så van vid det efter rehabtiden. Ska få tummen ur och köpa ett "back on track" hasskydd som kanske kan göra någon nytta för läkandet. Skadar ju inte att prova iaf.

Ikväll har jag och tjejerna i klassen spungit vårruset 5km. Kom i mål på 27 min 39s vilket väl får vara helt ok med tanke på att mängden löpträning på sistone. Kommer bli mer av den varan nu när Tix kan hänga på igen. Efter målgång fick vi en picknickkorg med massa gott att mumsa på. Nu är det dags för lillans kvällskiss och sen sänggång.

Sista vattentrasken

Igår var Tix och vattentraskade för sista gången. Sjukgymnasten Kerstin gjorde även en uppföljning på tidigare mätningar av muskelbyggnad och rörligheten i benet samt hur hon rör sig i skritt och trav. Hon tyckte det såg bra ut och vi har nu tillåtelse att börja träna upp kondis och styrka i alla gångarter-dock under kotrollerade former. Skillnaden mellan det friska och dåliga benet har minskat en hel del men det saknas fortfarande en bit i rörelsemöjligheten i hasen och tyvärr är det inte säkert att det blir helt bra. Vi ska jobba på med stretch och muskelbyggnad över sommaren och sedan komma på återbesök för att få vår dom...den stora frågan är om vi Tix kommer klara av skyddets påfrestningar och till viss del även söket kan nog bli problem med tanke på de sökbanor som är mycket kupperade vilket innebär höga hopp upp och ner. Hon kommer säkert kunna gå bra ett tag men då kan hennes rörlighet bli sämre då hon förmodligen kommer på pålagringar i hasen förr eller senare enligt Kerstin =(. Ska verkligen göra allt jag kan för att få henne i bra form för det vore så otroligt tråkigt att inte få köra det jag helst av allt vill.. Blir en hel del simning i sommar. Tur man har nära till vattnet. Men lydnadstränandet och spårandet ska nu komma igång på allvar. Var en sväng på klubben igår och körde lite framåtsändande, fritt följ, kryp och stegen och det går faktiskt riktigt bra med tanke på hur lite vi tränat. Tix är så glad och taggad att komma igång och man riktigt märker hur hon fått energi och glädje tillbaka nu när hon får jobba.


image79

Promenad på klubben

image80

Tix gör sig redo för att stiga in i vattentrasken. Hon kan det här nu..


image81

Först skritt...


image82

..och sen trav.


Igår kväll var vi hos Marie som firade sin 30årsdag med gott fika. Vi kan tyvärr inte komma på hennes fest i helgen då vi åker till Jönköping för att fira min syster. I övrigt så lunkar det på som vanligt med plugg, husrenovering och Tuva-bus. Sitter just nu i utemöblerna då man får passa på att lapa åt sig när solen tittar fram en stund- tack och lov för trådlöst bredband! Min klasskompis Maria var här på förmiddagen med sin hund Tiger (en blandis i Tixs storlek) så medans vi pluggad så lekte hundarna i trädgården och sen tog vi en promenad i skogen här bakom oss. Nu ska jag göra lite nytta och sen tänkte jag ta Tix på en simtur.
Återkommer förhoppningsvis lite oftare framöver...nu när jag kanske har lite träning att berätta om igen. Ikväll ska jag hålla i onsdagsträningen på klubben så då hinner jag nog med lite lydnad med Tixan också.

Ha det fint!

/