Nosen funkar!

Körde uppletande igår och det gick hur bra som helst. Så skönt att de små krypen nu är borta och vi kan träna på igen. Det blev ett uppletande i en brant backe med skog vid Sunnerstabacken. La ut fem föremål, några ganska stora och en lite napp. Hon tog föremål på varje skick utom sista då jag bråkade lite med henne för att hon inte gick rakt ut utan runt den jobbiga växtligheten och hamnade då fel. Men det löste hon bra sen. Efter åkte vi till klubben och tränade lydnad. La den mesta tiden på framåtsändande där jag delar upp och belönar med boll efter galoppen fram till gruppen och sedan tränar saktagående där ifrån. Har kört så mycket saktagående att hon inbland blir lite seg ut från mig men det blev bättre. Och jag vet ju att på tävling så blir det för mycket fart ändå. Körde igenom de andra momenten i elit och det känns ok. Tempot in på apporteringarna är dock inte säkert utan varierar mellan trav och galopp men vi jobbar på det. I övrigt känns det riktigt bra. Försöker få ett jämnare tempo på inkallningen också. Sträckan mellan ställandet och läggandet går ganska långsamt just nu men jag kör det bara uppdelat och varierar mellan att kommendera "ligg" och att låta henne komma hela vägen in och få bollen.

Vi såg förresten en räv när vi kom till klubben igår. När jag körde in på parkeringen så kom den springandes runt knuten på ladugården och jag trodde det först det var en liten hund. Slet upp telefonen och skulle ta ett kort men då var den såklart redan borta. Kul med lite viltmöten.

I helgen ska jag jobba som personlig assistent så det blir inget sök tyvärr. Men nästa vecka då är det dags så är det någon som ska köra?

Snart blir Tix lantlolla!

För nu har vi äntligen hittat vårt hus. Det ligger utanför Örsundsbro (Enköping) i byn Alsta och på måndag skriver vi kontraktet. Huset är inte så stort och behöver fixas lite men det kommer bli jättebra. På tomten finns gästhus och andra småbodar och så gränsar tomten till skogen. Längtar efter att få ge mig ut och spana in vad det är för marker och förhoppningsvis hitta ett lämpligt sökområde så jag kan bjuda hem träningsgänget till oss. Det ligger dessutom bara 1km från Alstasjön så nu kan det bli simträning i massor för Tixan. Nu håller jag bara tummarna för att besiktningen ska gå bra och att vi kan flytta in till 1:a Augusti.

Veckan har bestått av lydnadsträning och motionerande. Lydnaden känns jättebra och till och med metallapporteringen känns bra. Är inte nöjd med fria följet riktigt där hon fallit tillbaka lite i stressandet men det är nog mitt fel. Igår gömde jag lite godis till Tix i gräset och tyckte faktiskt att näsan verkar fungera bättre igen. Dessutom har hon inte nyst något de senaste dagarna så nu kan vi nog sätta igång med nosarbete igen. Har tydligen gått en mindre noskvalster-epidemi på klubben.

Utrotning pågår...

Av krypen i Tix näsa alltså. När hon fått andra pillret vilket hon får på torsdag så ska jag pröva ett litet uppletande och se om jag märker någon skillnad. Så för nu vilar vi från näsarbetet men åååhhh vad jag ser fram emot att träna sök igen. Känns som en evighets sen med uppehållet för att lägga krut på spåret och sen det här med krypen. Midsommarhelgen har varit trevlig och vi spenderade den i Härkeberga (Enköping) hos Johans föräldrar. Alltid skönt att vara på landet.
Imorgon blir det nog en joggingtur och lydnadsträning. Tixs konditionsträning har iaf legat på topp då både jag och Johan börjar komma igång med springandet igen och Tix hänger ju med såklart. Idag fick hon dessutom lite långa budföringar under vår skogspromenad.
Hoppas få gå en kurs på klubben nästa vecka-Min första kurs på UBK faktiskt! Mia D ska hålla en tävlingskurs med litet antal deltagare för att ekipagen ska finslipa inför kommande tävlingar. Bara jag får en plats så ska vi vara med och det ska bli kul och nyttigt. Längre fram i Juli ska vi ha ett "alla hjälper alla"-bruksläger för de som jobbar aktivt i klubben. Ska också bli jätte kul och en bra kick för att komma igång ordentligt innan det är dags att tävla. Bara nu nosproblemen försvinner så är allt gott....

Nu kom dom ju!

Inläggen som försvann. Ett av dem får ligga kvar. Det blir visst lite dubbelinfo nu men så får det vara.

Noskvalster

Bloggen strular så de två senaste inläggen har försvunnit när jag publicerat dem. har skrivit om Tixans näsproblem och förmodligen har hon noskvalster. Ska till Ulltuna på torsdag som var första tiden de hade när jag ringde igår. Så nu kommer vi säkert med på spårtävlingen i Heby bara för det. Ingen idé att spåra nu upptäckte jag i lördags då Tix var helt avstängd i näsan när vi skulle träna. Längtar sååå mycket efter sökträningen men det är ju ingen idé att sätta igång de heller förrens näsan är kollad. Sen jäklar ska vi lägga i högväxeln där så vi blir klara för eliten snart.
Lydnadsträning blev det igår, tillsammans med Marie, på gräsplanen bredvid Fålhagens IP. Kände mig ganska nöjd med metallapporteringsträningen för nu gallopperar hon in varje gång på det sättet vi tränar men hon blir lite lätt i munnen när hon ofta får belöningen påväg in. Idag har vi varit ute och joggat med barnvagn och allt. Gick jättebra men är lite småjobbigt i backar. Fundrerar på att dra på Tix hennes sele och låta henne dra framör vagnen. Det borde ju vara super träning i lagom mängd. Dessutom bra övning inför vintern då vi förhoppningsvis ska komma igång med skidåkandet ordentligt.

Håller på att buda på ett hus i Börje just nu. Är så spännande! Vågar inte tro så mycket dock för det var många intresserade.

Något är fel...

Försöker ringa till Ulltuna-djursjukhuset men det är bara kö. Någonting är inte riktigt som det ska med Tix. Hon har nyst en massa under slutet av veckan och nu i helgen så har någon typ av körtlar eller liknande svullnat upp på sidorna av huvudet mellan nosen och ögonen. Dessutom verkar hennes luktsinne inte fungera som det ska och hon känns lite lugnare än vanligt. Vi var ute och skulle spår i lördags och när Tix skulle ta det spår som Mette så fint trampat ut så var hon bara helt avstängd i näsan. Inte visade hon någon lust att försöka hitta spåret eller grå framåt heller. Mest bara kom upp till mig och undrade vad som pågick, ungefär. Jag plockade av henne selen och vi promenerade istället. På kvällen var vi ute hos Johans föräldrar och när Johan sparkade ut Tixs favorit, en fotboll, i höggräset på en äng så märktes det väldigt väl att hon inte kunde hitta den med näsan. Vet inte om det här hänger ihop eller om hon har fått noskvalster plus något annat kanske. Lika bra att kolla upp iaf och inge större idé att spåra något innan det är gjort.

Har varit på två visningar i helgen. En på ett litet hus i Börje som känns mycket intressant och en visning i Ärentuna som också är ganska intressant. Där fanns hundgård klart, eller flera stycken men vi vill bara ha en kvar, och hela tomten var inhägnad då hon som bodde där hade slädhundar. Hoppas , hoppas att detta kan ge något.

Nu ska jag ringa vet igen...

Mer och mindre lyckat spår.

Igår var det den årliga kampen "Påttan" mellan Hundungdomarna och UBK. Vi i UBK förlorade stort vilket ju kan bero på att ungdomarna hittat på momenten som var väldigt anpassade efter storleken på deras  små hundar: Men nästa år är det vi som hittar på momenten och då blir det andra bullar =)
Innan jag åkte ner till klubben la jag ett spår i Lunsen. Det blev ca 700m långt med fyra apporter ooch slut. Det låg sedan i drygt två timmar vilket var längre än vad Tix är van vid och dessutom möttes jag av ett gäng orienterare när jag kom för att ta spåret. Vet inte om det berodde på det men efter två pinnar var vi helt borta. Jag hade snitslat väldigt glest och hade inte riktigt koll vilken väg som var rätt heller. Tix ville vidare och letade runt som bara den men vi snurrade bara runt i samma spår så jag selade av och vi promenerade sedan till slutet och hämtade bitstocken som låg där. Kändes inte alls kul med tanke på tävlingen som närmar sig (om vi kommer med, lottning på söndag). La så ett spår i kväll ute vid Ekebyboda. Ungefär lika långt men med bara en timmes liggtid. Nu gick det mycket bättre. Hon hade lite bråttom efter påsläppet som vanligt men sedan fäste hon fint på spåret med låg näsa. Hade några små tapp men löste det bra. Tyvärr tog hon bara första, tredje pinnen och slutet så det måste vi jobba mer med. Dessutom måste jag få till påsläppet bättre så att hon är nogrannare direkt och inte bara kastar sig iväg.  Var iaf riktigt kul att spåra idag efter det misslyckade igår så nu känns det bättre. Ska se till att spåra två gånger i helgen också.

Tränade brukslydnad en sväng igår på klubben. Hade inte tränat på en vecka då det mest blev bus och bad och promenader när Beskow var här. Kollade av elitmomenten, förutom apporteringarna, och de känns riktigt bra. Vill ha lite bättre tempo i inkallning dock. Passade på att köra framåtsändande när det stog en ruta och lite andra koner ute på plan. Tix är ju ganska kontokig så det var en rejäl störning. Fick ta en liten diskussion och sen gick hon hur bra som helst. I förmiddags körde vi lydnad igen men i stadsparken bland en hel del folk, hundar och fåglar. Störningarna brydde hon sig inte det minsta om trots att vi faktiskt fick lite frågor från folk om vad vi gjorde-kul. Körde lite lägremoment- ställande, läggande, framförgående och linförighet. Var bara linförigheten som kändes lite konstig då liksom hamnade långt ut och fram. Både jag och Tix är väl ovana vid att ha det kopplet hängandes där vid fotgåendet.

I morgon har vi i HUS en liten träff med pizza och vin hemma hos Therese. Ska bli trevligt att tjöta lite. Jag kommer inte sitta kvar i HUS till hösten eftersom jag måste dra ner lite på klubbarbetet för att satsa ordentligt på studierna. Gör ju fortfarande en hel del annat som jag hoppas kunna fortsätta med.

Lite foton från beachen i söndags. Vi var i Morga hage där det var perfekt att bada för både oss och dogsen.

image68
Tix har fått en stor fångst

image69
Tix ser så lagom lycklig ut helt täckt i sand. Helt självförvållat dock.

image70
Beskow spanar ut över vattnet.

I tisdagskväll åkte Beskow  hem till matte och husse som ni är tillbaka från semstern. Har varit jättetrevligt att att ha honom här. Är riktigt kul att se hur hundarna kommunicerar med varandra och hur de löser sina små gruff. Det är ju en bit man missar med bara en hund.

Nu är det dags för Tixs kvällspink...

Ha re´

Tix och Beskow

Lek pågår.. Behöver jag säga att Tix är mycket nöjd över att ha sin kompis på besök. Beskow bor hos oss under en dryg vecka när Marie och Tobbe är på semester.

image67

image66

Nationaldagen

Idag har vi haft lydnadstävlingar på klubben och jag var TL i lk1. Allt flöt på bra för mig genom de 11ekipagen men tyvärr var det en del som gick upp på platsen och någon som bröt. Inga bråk dock och det är ju skönt. Det var riktigt varmt och soligt så jag har bränt mig på axlarna. Var slarvig och smörjde bara in mig i ansiktet.

Efter tävlingen åkte vi ut till Johans föräldrar där vi lekte i trädgården,både hundarna och Tuva, och så åt vi middag. Har nu förhoppningsvis hittat huset med stort H. Ligger i närheten av Örsundsbro i
Långtora. Ända nackdelen är att det är eternitplattor på det men de ska tydligen inte vara farliga när de sitter där så länge man inte tar sönder dem så de dammar. Vi åkte förbi idag och spanade lite och det ser mycket bra ut. Vi ska på visning på söndag och hoppas sen på att det inte blir för dyrt. Tomten är perfekt med ordentligt uppväxta buskar och mycket plats. Det är drygt 3 mil till Uppsala och 1 mil till Enköping.

Känner att jag har svårt att motivera mig till träning när jag inte har en tävling nära inpå. Nästan så jag funderar på att anmäla till någon lydnadstävling bara för att det ska hända något. Annars är ju spårandet det viktigaste och det gör vi alldeles för lite. Ska få till det imorgon och/eller på fredag tänkte jag. Kommer jag inte med på spåret i Heby så skippar jag nog det där med spårtävlande och sätter igång med söket igen och bara underhåller spåret för framtida bruk (s!).

Lydnadsträning, NM och visningar.

Under veckan har vi ägnat en del tid åt att träna elitlydnaden (brukset) och det går riktigt bra. Momenten har ju varit påbörjade sen tidigare så det är mest att plocka upp och finslipa. Särskilt krypet är jag just nu nöjd med då hon gjort riktigt bra vinklar både till höger och vänster. Vårat Tråkigaste moment-metallappporten kommer ju nu men det känns som att det kan ordna sig med den också. Jag har nu satt Tix med apporten någon meter framför sig och sedan har jag ställt mig i utgångsläge bakom Tix. Därifrån ger jag kommando "plocka" och även ett "hit" precis när hon ska gripa och har nu fått galopp nästan varje gång. Jag belönar då farten och struntar i avsluten just nu. Fick detta träningstips när vi körde tungapporten för Sandra J och det funkar ju bra på metallen också. igår blev det ett kort uppletande för Tix då hon fick visa för mina kursare hur momentet ser ut. De tyckte iaf hon var jätteduktig. Det var de också sen när det var deras tur. Jättekul med arbetsglada och läraktiga hundar med förare. På söndag har vi vårt sista kurstillfälle i skogen då vi ska spåra och fika.

Idag har vi haft fullt schema med två visningar och där emellan har vi varit på Studenterna och tittat på Polishunds-NM. Vi såg då bara skyddet och hann inte se hela det heller men det var kul att se det vi gjorde-Duktiga ekipage!. Det var strålande sol också så det var inte fel att vara utomhus under några timmar. Mimmi med familj mötte upp med oss där och vi träffade på en del andra kända ansikten så det var trevligt. Tix var också med och såg allt lite sugen ut när de andra hundarna fick jaga busar. Funderade på att köpa en skyddsärm som såldes i ett tält på området men jag bestämde mig för att kolla på nätet istället. Ang visningarna så var det en i Ösrsundsbro och en norr om Bälinge. Båda kändes ok på sitt sätt men vi får fundera lite. Är inte kul att gå in och sätta sig i lägenheten en sådan här vacker dag. Trots att jag inhandlat godis i massor...

Ska försöka hinna lägga spår till Tix imorgon efter kursen för nu har det varit lite dåligt senaste veckan. Imorgon eftermiddag ska jag träffa Elin och vi ska ha en mini-tävlingslydnadskurs för mig eftersom jag ska vara TL för lydnads-ettan på klubbens tävlingar  på onsdag. Pirrigt men kul!

Nu är det dags att kolla på fotbollen.