Tävlingsmässig träning

Tix gick bra ikväll men inte direkt perfekt... Fick ge två dubbelkommandon på inkallningen och i fjärren var hon seg och ville inte stå. Både dessa moment gick bra när jag körde igenom dem efteråt men då blir det ju inte heller tävlingsmässigt. Vittringapporteringen gick utan problem förutom att hon travade in.

Imorgon åker vi tidigt härifrån ner till Jönköping. Ska förbi Bålsta på vägen och köppa en halvbur till bilen. Nu måste det ju gå in en barnvagn där bak snart. Ska ta och packa nu och sova tidigt sen.

Hej svejs Beskow!

I eftermiddags åkte Beskow till Maries föräldrar som ska ha honom resten av tiden de är borta eftersom jag åker till Jönköping i slutet av veckan. Vi tyckte allihop att det var ganska trist att han inte skulle vara här mer-särskilt Johan konstigt nog som annars inte varit allt för pigg på tanken att ha två hundar.

Har nu varit med Elin och hallon och tränat lydnad på Gränby sportfält. Där var gott om störning då det pågick fotbollsträning. Tix blir så förbaskat taggad när vi blir kommenderade i fria följet-käften smäller och hon får alldeles för bråttom. Imorgon har vi tävlingsmässig träning på klubben vilket ju blir passande inför lördag. Åker inte till Jönköping förrens torsdag-morgon för att Johan jobbar i morgon kväll. Tänkte försöka träna på Jönköpings BK på torsdagkvällen för att "känna in" området lite.

Blir en tyst natt nu när inte Beskow är kvar...duktig på att snarka är han, hi, hi!


Hundens beteendebiologi

Har fått en plats på kursen "Hundens beteendebiologi 1" på Linköping universitet. Kursen är på distans under hösten med en helgträff nu i mitten av September (så ingen barnfödsel då , hoppas jag). Blev mycket överraskad och glad när jag fick beskedet igår då jag var 30:e-någonting reserv efter första intagningen.


Herrbesök...

Beskow

Beskow bor hos några dagar då husse och matte är i London på semester. Här ligger han och softar under bordet medans vi äter frukost. Mycket trevlig att ha som gäst-särskilt om man frågar Tix.


Bruks-SM i Borlänge....

SM pågår för fullt http://www.brukshundklubben.se/distrikt/dala/SM%202006/index.htm och imorgon är vi några som ska åka dit och kolla in lydnaden och skyddet. Har under dagen följt resultaten på nätet men det är ju inte riktigt samma sak som att va på plats. Ska bli riktigt roligt imorgon.

Var och gick dagens långpromenad vid Uppsala högar och tränade sedan lite lydnad där med alla turisterna förundrat tittandes. Sen kom jag hem och damsög och på det en sväng till IKEA, så nu har jag allmänt ont i hela ryggen och är trött. Blir vila nu så man är pigg i morgon-kl5.30 kommer Elin och hämtar mig.

Natti-natt!


Tävling på g..

Fick precis ok att efteranmäla till en tävling (lk3-fortfarande) den 2/9 i Jönköping. Ska ner dit pga att min mormor gick bort förra veckan och nu ska begravas. Åker på onsdag och passar alltså på att stanna lite längre för att tävla. Kanske får man lite extra tur i sin gamla hemstad... Har dessutom anmält till BroHåbo den 17/9 men det kan ju vara skönt att slippa den med tanke på att risken finns att jag föder på plan, hi, hi!


Nu ska det tränas...

Bättre nu..

Både humöret och hältan. Förmodligen har hon sträckt sig eller slagit i någon muskel. Inte så konstigt så som hon far runt ibland. Ska nog vara lite nogrannare med uppvärmning. Har tagit det lite långt nu, så gott det nu går med en som ska stussa och fara fram genom livet, och tycker det blir bättre. Haltar mest när hon varit stilla och sedan försvinner det när hon blir varm.
Fick skippa en sökträning igår pga detta vilket var trist. Skulle vilja köra igenom en ordentlig gång innan jag måste ta vila för ett tag framöver. Är ju inte direkt smidigast i stan just nu.

Var på klubben och tränade en sväng ikväll. Fritt följ, läggande, metallapport och fjärren. Funkar bra förutom fjärren där hon kan vara klockren ena gången och helt förvirrad nästa-men mest bra iaf. Less som jag är på dessa moment så körde vi även lite kryp och stegen. Hon är en fuskas på sista steget så där måste jag verkligen mata ner henne.

Usch någon röker nedanför fönstret på gården...kan man skrika ut att de ska flytta sig? Nej, knappast va-även om man är en hormonstinn gravidgnällig typ.

Kort sammanfattning av dagen...

Svettig lydnadsträning av såååå tråkiga lk3-moment

La ut och gick ett spår. Observera att jag inte säger något om att spåra-för det gjordes det INTE. Däremot kräktes Tix mitt i spåret och jagade sedan snitslar resten.......Jag säger bara -Sök är en underbar gren.

Avslutar dagen med att Tix är ordentligt halt på vänster fram utan uppenbar anledning-fantastiskt!

God natt!

Spåret...

Är förvånad över hur bra Tix spårade idag. Vi har ju inte spårat sen i våras. Jag la ut ett ca 400m långt spår som fick ligga i 1,5 timme. Vi åkte iväg och promenerade och badade under tiden.
Skickade Tix ca tre meter från spåret och hon rusade rätt fram och näsan ner i spåret och iväg. Hade lagt ut godis (skinka) efter några meter och sedan efter varje sväng. Hade ett flertal mjuka svängar och en skarp vinkel. De gick bra allihop, dock tappade hon i vinkeln men märkte det själv direkt och gick tillbaks och hittade spåret. Förut har hon blivit störd av godis men jag chansade och prövade igen. Nu var hon mer upptagen med att spåra och tog bara en enstaka bit för att sedan ge sig vidare. På slutet gick hon upp högre med näsan även om hon följde spåret och precis innan slutet (brandslang) gick hon tyvärr upp helt innan hon tog den. Tror att det är bra att öka liggtiden ännu mer och verkligen gömma slutet. Har gått tillbaka från att ha pinnar i spåret då jag inte vill ha för mycket avbrott när hon kommit igång. Pinnarna tar hon ju men har haft svårt att ta upp spåret igen.
Ska verkligen försöka att spåra kontinuerligt nu när jag inte orkar köra så myclet sök. Kan ju ta det mer i min takt även om jag blev ordentligt trött efteråt. Får väl köra lite fältspår om det blir för tungt i skogen.

Utflykt..

Vi tänkte sticka iväg till Morga-hage (tror det heter så) ett naturreservat påväg mot Knivsta. Tänkte låta Tix få simma lite och kanske lägga ett spår.
Var ganska trött efter att jag gjort mitt på DM:et igår. Efter lydnaden kollade jag på några ekipages uppletande. Var kul att se bla en riktigt duktig malle som senare vann DM:et. Körde lite lydnadsträning med Tix men det var ganska varmt vilket gjorde att framförallt inte jag orkade hålla på så länge. Apportering (metall) där jag lät henne plocka på när håll för att vara på henne när hon tar tassen på först. Sen tränade vi fjärren som gick bra, fritt följ-positioner och fart i inkallning.

Igår kväll var vi hos syster Anneli och åt kräftor och annat gott. Mums fast trist att man nuförtiden har så trångt i magen att maten knappt går ner. Vill att de resterande veckorna tills liten kommer ut ska gå fort.

Jobbig dag...

Blev inte så mycket gjort idag. En familjehändelse gjorde att jag varit ganska nere och inte orkat ta mig för så mycket. En promenad i gamla Uppsala blev det så Tix fick springa i backarna och flåsa lite (mycket).

Nu ska vi sova...

Ett "nej" som fungerar!

Var nere på klubben igår kväll och målade klart prispallen tillsammans med Marie och Tobbe. Nu är den redo för DM:et på lördag. Efter att pysslet var klart tränade vi. Fortsätter nöta på Lk3-momenten som jag annars är ganska less på. Metallapportering, vittring, fritt följ och fjärr var det som vi la ned mest på. Gjorde två inkallningar med ställande också, vill inte nöta för mycket för då blir hon så långsam i inkallningen. Hon vill komma framåt lite i fjärren nu med men jag flyttar tillbaks henne och ger bara beröm när hon gör precis rätt.
Fick en ordentlig chans att pröva på mitt "nej" under träningen. På planen brevis oss körde en tjej från en grannklubb en del skyddsträning mot figge. Jag tyckte inte Tix verkade vara allt för intresserad utan jag satte henne och gick och la ut vittringspinnar som vanligt (hon sitter/ligger ju alltid kvar...). vet inte riktigt vad som slog slint men plötsligt när mallen som tränas på andra sidan skickas av sin förare mot figgen så "trodde" Tix att nu var det hon som skulle få springa och ta busen-Men hallååå!!! Va ren tur att jag vände mig om just då och vrålade (hi, hi) ur mig -Tix NEJ!! Och halvägs över bron till andra sidan, som hon var, tvärvände hon och kom slokörat tillbaks. Så hyfsad återkallning har man kanske på vovvsingen =) Fick lite ökad puls ngn minut där kan jag säga, man får inte glömma bort att koppla på ögonen i nacken när man lämnar lilla damen i fortsättningen. Iaf med så stor retning i närheten.

Idag ska vi ut och cykla en sväng igen och sen blir det nog en tur till klubben ikväll. Imorgon ska jag vara där 6.30 för att ta emot de tävlande och sen skriva under förmiddagens lydnad.

Skriver protokoll

Pga av att vår sekreterare var frånvarande under vårt senaste styrelsemöte på klubben så åtog jag mig att ta hand om protokollet. Är dock ingen jättevan protokollskrivare så det tar en stund. Är dessutom en massa andra papper som ska skrivas och skickas hit och dit. A-kassan, försäkringskassan-verkar omöjligt att få in den rätta informationen till dem. Sitter dessutom och fixar med ansökan till PHS vilket jag ju vill se till att få riktigt bra. Personligt brev och mängder av intyg tar sin tid...

Var ute på en cykeltur med Tix för en stund sen. Hon har helt klart bättre flås nu trots att det var ganska varmt men sen tror jag inte cykling är hennes favoritträning. Igår hade hon desto roligare när hon fick busa runt med Hallon medans jag och Elin snitslade spår. Blev några timmar i skogen och till största delen i regn. Vilket jag hellre hade än sol och värme. Var förbi Mimmi en sväng också utanför Järlåsa. De bor verkligen jättemysigt mitt på landet med perfekt tomt för hundarna (och människor). Ville inte alls åka hem till min lägehet i stan.

Håller på och laga mat samtidigt som jag skriver-går inte så bra, luktar bränt!

Regn och rusk

Högsommarvärmen har gett med sig för svalare temp och regn. Skönt tycker jag och Tix fast man blir ju lite småblöt när man är ute. Igår mådde jag fortfarande gannska kass så det blev inte så mycket gjort. Var på besök på förlossningen med vår föräldragrupp-spännande. Sedan vilade jag mest hela dagen så som tur var tog Johan med rastlösa Tix ut på en joggingrunda. Hon har verkligen piggat på sig och hänger nu med utan problem. När hon kom hem hade flåset redan lagt sig. Gör väl sitt till också att det inte är så varmt längre.

Idag kände jag mig lite piggare så vi har varit ute mellan skurarna och kört uppletande. Höll till på "ängen" vid Mc Donalds och Skogsstyrelsen. Var mycket störningar med bilar, människor och någon instruktörsledd grupp med hundar som tränade på gräsplanen brevid (?) men Tix jobbade på hur bra som helst ändå. Nu var hon ju med och såg att jag gick ut vilket drog upp henne lite extra. Körde två omgångar med tre saker i varje. Andra gången även med små saker (suddgummi, skruvkork) som hon tog men det krävde en stunds jobb i området. Hon tycker det är riktigt kul med sakuppletande vilket ju är bra för när matte inte orkar med mer sök så får det väl bli mycket av uppl istället. 

Nu blir det att vila en stund igen för ikväll ska jog orka gå på styrelsemöte på klubben. Jag och Mimmi hade tänkt måla på vår prispall före men då får vi nog hoppas att regnet håller upp i em. Kanske blir en sväng lydnad också.

249 poäng...suck!

Jag samlar tydligen på 2:a-pris. 6 fisiga poäng ifrån känns ju lite surt. Tycker det gick bra överlag fast hon var lite övertaggad. Det som ordentligt sumpade var fjärren där vi bara fick 5 pga att hon flyttade långt fram vid ställandet (?), och koefficent 5 där så vart det ju kört. Domaren skrattade åt att Tix gick och slog med käften i fria följet. Hon studsade i en stegförfl också annars var jag mycket nöjd med det.
Nu ska vi bara hitta ännu en tävling att delta i-snart. Känns som vi är i bra form trots vissa småsaker.

Nu ska jag vila för förkylningen gör sig ordentligt påmind..


Mår inte bra

Blev inget snitslande utan istället sängliggande. Mår kass så det var ingen idé att ge sig ut på skogsbravader utan vi planerar att göra det på onsdag istället. Ligger och visualiserar morgondagens lydnadsprogram. Hoppas allting faller på plats denna gång..

Snurvlar mig igenom sista arbetsdagen

Usch och blä för att vara förkyld. Som om det inte räckte att man är gravid och det är äckligt varmt ute-gnäll, gnäll... Fast just nu är det lite svalare och jag hoppas det håller i sig hela dagen. I eftermiddag ska jag och Elin ut och snitsla upp vårt spår i Järlåsa som ska användas vid DM:et  som UBK annordnar nästa helg. Ser INTE fram emot att släpa mig igenom 1500m skog och samtidigt tänka på att få till spåret med metrar, vinklar, pinnar och snitslar. Tix får iaf en ordentlig promenad i skogen i sällskap med Hallon. Det får dock inte bli en alltför livlig resa med tanke på tassen som nu börjar läka ihop. Imorgon är det ju tävlingsdags så då måste hon ju gå på den utan att bli störd.

Tränade nere på klubben igår. Elin var jättesnäll och kom förbi och kommenderade mig genom fria följet och rutan. Tix blir verkligen heltaggad av att bli kommenderad nu-lite väl mycket. Käften smäller under f.f. och trängandet finns där till och från. Stegförflyttningar och vändningarna var dock bra. Rutan är ju skitkul enligt Tix och vi tränade lite på att förhindra tjuvstart-hon sitter väldigt löst när tävlingsledaren säger sitt "kommendera". Jag väntar lite länge med mitt "ligg" när jag egentligen skulle kunna dra till med det när hon går in i rutan, nu kommer det när hon vänder sig om och då är ju risken större att hon hinner hamna fel. Borde jag ju fixat med tidigare...

Nu ska jag jobba mina sista timmar som blivande mamma och inte återkomma i arbetslivet förräns jag ÄR mamma, och x antal månader därefter....skumt men skööönt!


Tix med bandage på tassen

Tix med bandage på tassen

-Visst är det jättesynd om mig....


Läkningen går framåt

Var nere på djurapoteket och inhandlade linda som står emot väta och annat utomhusslitage. Blir verkligen som en liten sko av det så nu känns det som att läkningen får vara ifred lite mer och Tix kan dessutom röra sig mer oberört ute. Hon har fått ta det väldigt lugnt nu i veckan och igår blev det endast korta promenader. Idag tänkte jag dock träna lite och se hur det känns. Vet inte vad de säger om hon har på sig bandaget på tävlingen, går det tro? Vill verkligen att det ska gå bra på lördag. Domaren är samma som sist vi var i Alunda och tävlade. Är en mallemänniska så det kanske ger lite fördel =)

Städade hemma igår och var helt slut efter dammsugningen. Ibland önskar man att lägenheten var lite mindre. Tix är just nu i värsta fällningsperioden så idag skulle jag kunna dammsuga igen. ..suck.

Så j...a typiskt!

Uppladdningen inför kommande tävling har kännts riktigt bra och Tix har varit ordentligt taggad på plan. Denna veckan tänkte jag köra igenom programmet och finslipa det sista men vad händer inte då... Jo Tix gör sig illa. Vi var och badade i lördags och ivattnet fanns någonting vasst som skar upp Tix trampdyna på vänster bak-tass. Tyckte inte det såg speciellt djupt ut men igår ville det inte sluta blöda och det får ju inte en chans heller eftersom det sitter så dumt till. Så fort hon rör sig går det ju upp och hon är inte allt för försiktig även om hon haltar till lite ibland, så lite on har hon nog stackarna. Har nu lindat om det ordentligt och så får hon ta det  lugnt någon dag med bara rastning. Tänkte åka och kolla om man kan köpa ngn typ av sko att sätta på tassan så det skyddas bättre. Så detta betyder då att ingen träning de närmsta dagarna och så hoppas jag att hon ska vara ok att iaf tävla till helgen.

Vi hann träna ett sökpass innan skadan uppkom där vi körde markeringar och positioner. Jag var ute och klampade runt omkring henne när hon var hos figgen men hon höll i skallet bra. Possitionsträning gick ut på att hon ska backa ut och lägga sig om hon kommer för nära. Hon tog det jättebra och vi körde även två helt liggande figgar som hon tog bra.

Idag börjar min sista arbetsvecka för lång tid framåt. Konstigt...

Lydnaden känns ok..

Inför tävlingen nästa helg (lk3 på OlandstraktensBK) känns det faktiskt helt ok just nu. I alla fall med tanke på hur lite vi tränat i sommar, vilket ju också varit tanken. Tix är absolut mycket mera taggad nu och samtidigt kommer ju lite problem som trängande i fria följet, men hellre det än att hon är seg. I söndags blev jag lite orlig när det verkade som att hon helt glömt bort allt vad vittringsapportering heter men det var bara tillfälligt för måndags var det precis som det skulle igen. Måste bara jobba på tempot och tugget men bör väl göra vid sidan av momentet och kommer bara tempot upp så försvinner nog tugget också.

Tix fick följa med Beskow med husse på löparrunda i måndags. Drygt 8km i bra fart. Tix var ovanligt fräsch efteråt och hade hängt med bra till skillnad från när hon springer med Johan då hon bara sackar efter. En liten teaterapa som har kommit undan med att spela trött. Nu får han va på henne så att hon verkligen springer. Smidigt för mig för övrigt att få henne tränad på detta sätt, utan ngn insatts från min sida. Ikväll tänkte jag dock ta en cykelrunda. Skulle ha tränat sök men kom på att vi ska på föräldragrupp ikväll så jag får hoppa över det.