God Jul

Vi önskar alla en riktigt God Jul!!! Själva firar vi i Jönköping. Har varit så hektiskt före jul så inga julkort varken på mail eller brevledes har kommit iväg. Men vi tänker på alla nära och kära och hoppas ni får en skön långhelg.



Julkramar

Emma, Johan, Tuva, Tix och Zeke

Glada dagar...

Efter valpfödsel och födelsedag fick jag i dag ett besked som ytterligare gjorde detta till en mycket bra vecka. Jag har nämligen fått den anställning jag sökt och det har även mina kära vänner i basgruppen. Trodde nog att det skulle gå bra men var ändå lite nervös och är lättad nu över att veta lite om framtiden.

Denna vecka är fullspäckad med skola så Tix har tråkigt och jag är trött... Men glad!

28 år!

Igår var det dags att addera ännu ett år till min ålder och äta lite tårta och öppna presenter till den äran. Syster Anneli och Johans familj var här en sväng och firade med oss. Helgen har varit fylld med besök av kära vänner och mycket glögg. Trevligt!

Är på skolan i Stockholm denna vecka så det blir långa dagar och många mils pendling. Jag inser hur otroligt skönt det är att jag läser på distans. Det blir än lite trist vecka för Tix som får vara hundgårdshund några dagar och följa med i bilen de längsta dagarna. Men sen är det jullov! På söndag åker vi till Jönköping och då blir det promenad och lek längs Vätterstranden, vilket Tix alltid gillar. Så ska vi se till att hinna med en del lydnadsträning och besöka Jönköpings BK för att snylta lite på deras lydnadsplaner. 

Ikväll är det skyddsträning.

Ha en bra dag!


Min fina Tix



Fokuserad Tix, en blöt dag på klubben.

Äntligen!

Köpte det här nya halsbandet idag....



Det är alldeles för litet för Tix.... Det är nämligen köpt till H' Echo!!

I natt valpade nämligen Krokasmedens tik Zaga och ut kom fem hanar och tre tikar. Och en av hanarna är vår! Har varit så nervös i dagarna och blev jätteglad och lättad när Lollo ringde och meddelade att vi blivit med valp. Var ju bara tvungen att köpa ett litet halsband när jag ändå var och shoppade upp mitt presentkort på Brukshundscenter. Tixan fick såklart också lite prylar. Väntar på att det ska komma ut lite foton på de små liven på uppfödarens hemsida. Nu vill jag bara att veckorna ska flyga förbi tills åtta veckor har gått och Echo får hämtas hem från Götet.


Tix på kvällspromenad. Anar ingenting om vad hon ska behöva stå ut med inom en snar framtid.

Inget besked ännu på jobbfronten. En säker källa talar om onsdag som dagen D så det är bara att vänta vidare.

Trevlig helg!!

Avslutning..

Så här i slutet på året så är det en del avslut som avklaras. Igår var det sista kurstillfället för Appellkursen jag instruerat under hösten. Några tappra ekipage körde igenom sina lydnadsprogram i regnet och leran på planen innan  vi gick in och åt kladdkaka med grädde. Nej, jag hade inte bakat utan frysdisken på ICA stod för kakan. Kursarna överraskade mig med ett presentkort på Brukshundcenter och jag blev verkligen jätteglad. De skrev så fint om att de uppskattat mig under kursen. Sånt värmer! Kul att se också hur mycket de utvecklats under hösten och jag är säker på att få se flera av dem ute på tävlingar framöver.
Idag var jag på sista styrelsemötet för året. Jag har avsagt mig arbetet i styrelsen nästa år då jag känner att jag måste dra in lite på klubbarbetet. Inför nästa år har jag dock åtagit mig lite annat kul som bla sökansvaret i TÄS. Och så blir det förhoppningsvis lite mera hundgöra här hemma. På fredag beräknas det komma "krokiga" valpar så håll tummarna. Håll samtidigt tummarna för mig som varit på anställningsintervju och får besked i dagarna, otroligt nervöst men det kändes iaf bra under intervjun. Vad mer kan man göra? Snart är det också dags för avlutning på den här terminen och det firar vi i basgruppen med lite glöggmys hemma hos oss på lördag. Otroligt att det bara är en termin kvar sen.

Tix känns piggare och starkare än på länge just nu och uppvisar energi och självkänsla både i söket och skyddet. Konditionsträningen ger resultat samtidigt som hon lämnat efterlöp och skendräktighet bakom sig. Som hon är nu vill jag alltid ha henne, pigg och glad. I skyddet får hon bli lite tokig nu när vi har långt till vårens tävlingar. Hon behöver vekligen få släppa lite på ordning och reda och tagga till och släppa loss. I onsdags fick hon bita i bitjackan och det var jättekul! Det kör vi nog på med i morgonkväll också. I fredags tränade vi sök och även det gick bara fint. Hade en riktigt bra känsla av att allt bara funkade som jag hoppas infinner sig vid morgondagens sökträning också. Ska nog hitta på lite skoj och stoj hos figuranterna också för att överraska henne lite. Hon är så lättbelönad med kamp/leksak så man glömmer bort att variera sig. Kanske skulle skippa skallmarkeringarna och skicka ut flyende figgar med bitstocken. Det skulle hon nog gilla!

Alltid kul med kommentarer. När jag påminns om att någon faktiskt läser så blir det roligare att skriva.Är dock så trist med inlägg utan foton men eftersom jag är sämst på att ha kameran med mig kastar jag in en gammal bild på mig och Tix som väntar på vårt spår i Norrköping.

 

Foto: C.S.

Ha det bäst...Natti, natt!!