Testledarutbildning

Är nu på eftermiddagen hemkommen från tre dagars testledarutbildning (för MH) på SBK:s kursgård, Kydingeholm. Tix har gått hela fyra MH:n under två dagar så det har varit värsta lekskolan för henne. Har varit lärorikt och socialt men nu är man bra trött och det är skönt att vara hemma. Alltid kul att träffa likasinnade hundtokar som inte ledsnar när det pratas hund och hund och lite mera hund. Träffade en lillkusin till Tixan från Centaurus G-kull. En mkt glad, lekfull och livlig herre precis som det ska vara.
Har inte hunnits med så mycket egen träning med Tix men lite lydnad blev det iaf. Är ju bara en vecka till söktävling nu så denna vecka måste jag köra igenom ett sökpass. Verkar dock inte lovande med möjligheter till detta med vårt sökgäng. Får väl hänga ut kläder i skogen och köra själv i värsta fall. Har kört uppletande två gånger tidigare under veckan, en gång i klubbens ruta och en gång i Lunsen. Ärligt talat gick det skitdåligt båda gångerna och jag känner inte alls igen Tix när hon jobbar. Vi som aldrig har problem med uppletande på tävling kanske har fått ett nytt problem att lösa. Vet inte om jag tränat för lite på andras doft, tränat för lite över huvudtaget eller om näsan är paj. Tix har inte heller riktigt sin vanliga energi och ork men det är nog efterlöp som spökar plus att det fortfarande saknas lite kondition efter skadan. Det får bli som det blir på tävlingen ska i vilket fall bli jäkligt kul att komma ut och tävla innan säsongen är slut.
Har även anmält till lägre skydd men vet ännu inte om jag verkligen ska åka, känner oss inte helt klara och det är ju såååå nervöst. Mycket var bra när vi tränade i tisdags men det är också många detaljer jag vill få till bättre.

Imorgon är det måndag och dags att hålla kurs. Inte den vanliga appellkursen utan en tävlingsgruppskurs som klubben har där olika instruktörer hjälper en grupp varannan vecka. Jag och Elin ska ha två veckor tillsammans för dem under hösten. Måste ringa Elin och planera lite...

Tjingeling!

MH och träning

I lördags var det MH på klubben och jag var A-figurant och skuttade bland annat runt på avståndsleken och försökte få till lite lek och samarbete med hundarna som beskrevs. Tyvärr var det bara ett fåtal som gav någon respons men så var det inte heller så många brukshundar som var med. Mimmis Tingel (dalmatiner) var ute hos mig en sväng men ville sen äga trasan. Hon gjorde ett överlag trevligt MH. Inte ens den bruksschäfer som deltog bjöd upp till något samarbete eller dragkamp... Intressant ändå att se vilka olikheter som finns hos olika raser men det är ju helt klart roligare att figga när hundarna agerar lite och svarar på ens lekinviter.
Efter MH:t tränade jag en kortis med Tixan och hjälpte även min kompis C med hennes hund med lite tips i lydnadsträningen. Jag och Tix blev fotade under träningen vilket verkligen är kul för vi har alldeles för dåligt med foton från träning. Hon är så snäll och ska fota oss under skyddsträningen imorgon också, kul!


Aj, aj så hög hon är bak..inte bra!


Kontakt!


Och lite lek...

Det börjar närma sig söktävlingen om två veckor men det verkar omöjligt att få till sökträning de dagar jag kan, inte alls kul... Men vi kör på ändå och hoppas det funkar. Lydnaden känns bra iaf och uppletandet. Höll appellkursen idag och passade på att träna lydnad före. Körde fritt följ vilket kändes sådär men där är jag ju aldrig nöjd. Inkallning som gick fint och nötte framåtsändande som också kändes helt ok.
På tal om söktävlande så måste jag ju gratulera Mette med Tricksy som blev uppflyttade till elitsök i söndags, Grattis!

Till helgen ska jag på testledarutbildning på SBK:s kursgård Kydingeholm. Ska bli jättekul att få ägna sig fullständigt åt hund en hel helg med folk som är lika hundtokiga som jag själv och samtidigt (förhoppningsvis)utöka mina hundkunskaper. Kommer självklart sakna min Tuvis men en helg går ju fort. Tixan följer självklart med.

Har hittat en intressant kombination som är på gång, men den här gången vågar jag knappt tänka på valp innan den verkligen finns här hemma...