träning i Knivsta

Jag var med Marie och hennes boxerkompis och tränade på Knivsta BK idag. I spöregnet-halvkul.. Både jag och Marie ska ju tävla sök där på söndag. Första gången vi är iväg och tävlar i samma tävling. Jag är inte alls klar för tävlingen känns det som men vi kör ändå och ser det som träning. Har ju inte så mycket rutin på söktävlandet. Lydnaden känns inte som något större problem förutom framåtsändandet där hon hade bråttom, bråttom idag. Dessutom var planen som en stor vattenpöl så det var inte roligt att krypa där. Hoppas att det torkar upp innan tävlingen. Blir lydnadsträning imorgon igen och sökträning på torsdag. Ska nog köra uppletande i samband med söket då för det har vi inte plockat ihop förut. Kan ju bli förvirrande att köra dem efter varandra.
Ikväll är det styrelsemöte på klubben. Ska pumpa mjölk till Tuva nu så kan hon vara hemma med pappa. På söndag får både pappa och Tuva snällt följa med till Knivsta. Ska nog gå bra fast Johan kommer tycka det är sååå tråkigt =)

Lite foton från MT

Blev inte så mycket bra bilder från Johans fotografering, tyvärr. Mimmi har filmat det hela så jag har det förevigat ändå-tack till Mimmi!
MT1MT2

Mentaltestprotokoll

1.Tillgänglighet +3 tillgänglig, öppen
2. Kamplust, jakt +3 stor
3. Kamplust, social -2 obetydlig
4. Temperament +1 mycket livlig
5. Skärpa +1 liten utan kvarstående aggresivitet
6. Försvarslust +1 liten
7. Nervkonstitution +1 nervösa tendenser
8. Hårdhet +2 något vek
9. Dådkraft -1 liten
10. Skotfashet + skottfast

Godkänd, 120poäng

Godkänd, korningens mentaldel

Men bara med 120 poäng. Själv var jag överlag helt nöjd med hur hon hanterade det hela men tydligen var det inte på ett önskvärt  vis enligt bedömningen för testet. Det som gjorde mig mest förvånad var att de ansåg att hon har obetydlig social kamplust (stog nog bara och gapade när de sa det...) och nervösa tendenser (!!??). Men jag har tydligen ingen koll på hur detta bedöms eftersom de kunde se det hos henne. Måste i rent intresse ta reda på hur man egentligen ser social kamplust hos en hund för det är uppenbarligen inte vad jag trodde. Lägger in hela resultatet och lite bilder imorgon. Min syster är här på besök så jag måste vara lite social.


Sökträning

Igår tränande vi sök för första gången sen i somras. Det blev en lång dag i skogen för det var sex hundar som skulle köras och på stigen hade vi två barnvagnar att rulla på-Tuvas och Odins. Jag körde figge på varje skick och det var inga som helst problem för Tix att jobba på precis som före avbrottet. På tredje figgen ville hon ta en alternativ väg ut längs en stig men jag tog tillbaks henne två gånger och sedan gick hon rakt. Markeringarna var bra och hon höll rätt avstång till figgen. Sista figgen låg ner och där var hon lite nära en snabbis men rättade till sig. Imorgon kör vi sök igen. Riktigt kul att komma igång med träningen och så hoppas jag man får tävla snart.

Idag har hela familjen varit och tittat på Johans kompis som kör cross. Blev en del väntetid så vi tog en skogspromenad också. Var jätteskönt väder med sval höstluft och sol. Har varit lite slarvig med Tix vardagslydnad och det fungerar ju inte i längden så jag ska nu se till att vara konsekvent och hålla på alla regler ordentligt. Vi hade en dust i fredags efter att Tix tog en tur efter en hare mitt i stan-inte kul! Måste ta tag i det problemet snarast ska bara klura ut hur..


6:e reserv!

Jag kom inte med på tävlingen den 29:e utan är 6:e reserv. Tanken hade inte ens slagit mig det skulle kunna hända men det är visst många som tävlar sök nu. Marie och Beskow kom med så vi håller tummarna för dem. Jag är anmäld till Knivsta den 5/11 så nu får jag hoppas på att det inte blir samma sak där för det vore riktigt trist.
Måste gå för Tuva vaknar...

Kommit med på MT!!!!

Tix kom med på mentaltesten i Bro-Håbo 22/10. Blev mycket lättad att vi får den gjord i år. Om nu inte Tixan börjar löpa vill säga. Då skulle jag bli riktigt less.
I helgen har mamma och bror varit här på besök så det har inte blivit mycket träning men idag tänkte jag åka ner till klubben en sväng. Måste få till sök träning i veckan också för det var ju ett bra tag sen sist.


Namninsamling

Stoppa osund hundavel:

http://www.namninsamling.com/Mot_Osund_Hundavel



Blodprov

Har varit med Tix och lämnat blodprov nu på morgonen. Kom en kvart för sent-blev tvungen att amma innan avfärd. Och när jag var på väg kom jag på att jag glömt plånboken hemma. Men det gick bra ändå. Jag får komma in i eftermiddag och betala vilket var skönt för det hade varit jobbigt att behöva vända hem igen utan provet taget. Får resultatet på måndag.

Har inget hört angående mentaltestet ännu. Undrar om det betyder att vi inte kommit med. Får väl kontakta BHBK:s RUS och höra efter.

Träningen igång igen

Igår och idag har vi varit på klubben tillsammans med Marie och Beskow. Igår blev det nästan två timmar lydnad som kändes riktigt bra med tanke på hur lite vi tränat. Särskilt framåtsändandet förvånande mig att hon gjorde så bra. Ibland förstår jag inte hur Tix kan fatta galoppen så snabbt i ett nytt moment. Är väl bara att tacka och ta emot. Vet ju att det inte alltid flyter på lika enkelt, tyvärr. Idag körde vi uppletande, med paus för amning bland träden-är bara att vänja sig vid utelivet för Tuva. Fyra föremål med tre på djupet och ett nära. Förutom att hon gick ut för djupt en gång så gick hon mkt bra-kanske ska satsa på att vila oss i form i fortsättningen.... Körde även lite lydnad efter. Mer framåtsändande. Tyvärr inte med människor i gruppen utan bara uppställda hinder-gick bara bra idag också. Det jag inte är nöjd med är att hon vill stanna och kolla efter mig ibland när hon kommit en bit efter gruppen. Har backat ännu mer i krypet och tränar kontakt lite som vid fritt följ. Går långsamt fram men det känns som att detta är rätt sätt att träna det på för hon kryper bäst om hon tittar upp samtidigt. Överlag så känns det inte helt omöjligt att vi ska kunna starta högre om några veckor men nu har vi ju inte kört söket på ett tag så man ska väl inte säga för mycket.

Har fixat en ny blogg nu för att skriva om Tuva och familjen:
www.tuva-liten.blogspot.com Har inte skrivit så mycket än men det kommer snart.


Veckan som gått

Har inte blivit något bloggande på ett tag då man är ganska upptagen på dagarna. Har varit nere på klubben och tränat en dag-premiärbesök där för Tuva. Inga problem att träna medans hon låg i vagnen och sov. Tix är väldigt taggad och träningssugen och förutom svängen på klubben har det mest blivit träning på promenaderna. Försöker ta någon promenad bara hon och jag varje dag, när Johan är hemma, då vi tränar några moment. Imorgon ska jag ner en sväng och träna lite ordentligt. Planerar att tävla högre sök den 29/10 så nu är det bara att köra på så gott det går. Hoppas kunna träna iaf två pass sök innan dess också.