Mer träning..

Blev bara sök igår för det var dålig uppslutning till skyddet så Svante ville inte åka från Västerås bara för min skull vilket man kan förstå. Men trist. Dock var jag fullständigt genomblöt efter några timmars sök i snö och regn så det var hyfsat skönt att sitta i soffan på kvällen. Söket gick riktigt bra och jag höll mig ifrån att köra slut på Tix som jag gjorde sist. Var vid Mora stenar (eller nåt sånt?) och det var en ok bana om man vill köra ganska öppet. Dock inte så lång men det räckte ju för oss som det är nu.

Idag har Cecilia lagt spår till mig sedan fick hon köra igenom lydnad med hjälp av lite visa ord från mig =) Efter att jag tagit spåret, med ett slut(Tixs favoleksak) som försvann men i övrigt gick ganska bra med tanke på att det låg mitt i ett promenadstråk, åkte vi till klubben och tränade lite mer lydnad. Detta innebar att kvällen(istället för dagen) har ägnats åt studier.

Tix har nu börjat bygga bo åt sina inbillade valpar så fort hon kommer åt och försvinner in under hus och i alla hålor hon kommer åt. Dessutom har hon bäddat runt och rivit sönder hela sin bädd i bilburen, mycket onödigt.

Nähä om man skulle ta och sova lite..

Vinter på gång?

Det ligger lite, lite snö på marken ute sedan kylan kom i helgen. Tix är överlycklig (det är väl norrlänningen i henne som vaknar till liv) och skuttar runt och sprallar. Hon har ju annars en tendens att bli lite soffpotatis så här efter löp och runt skendräktighet så det är kul att se henne lite galen. I helgen var hon bortlånad till vänner som passade henne medans jag och Johan hade barn/hund-fri helg med middag, bio och hotellboende. Vi hade mycket trevligt och Tix skötte sig och gjorde sig populär genom att vara den största kelgris som skådats. Hon passar ju på om hon märker att det är någon som går att lura till lite mys.

Idag har hon inte haft det så spännande. Var på klubben men det blev bara promenad och bilen för Tixan eftersom jag höll kurs. Idag kom en domare och bedömde appellmomenten för kursarna vilket nog var nyttigt för dem. På söndag ska jag ut i skogen med kursen och låta dem träna sök. Imorgon blir det sökträning för vår del. På en ny bana så det blir kul. Och på kvällen är det skyddsträning så det blir en heldag med hundträning vilket aldrig är fel...

Nya tag...

Nu är siktet inställt på nästa åt och vårens tävlingssäsong. Känns skönt att ha några månader på sig att få till formen som ännu inte infunnit sig riktigt för mig och Tixan. Avslutade denna säsong med två tävlingar som lämnade mycket att önska men ändå gav mig en hel del vetskap om vart vi befinner oss just nu. Söktävlingen visade att Tix inte har fått tillbaka så mycket kondition och motivation som jag trodde. Bröt efter andra figgen i söket då hon helt enkelt inte orkade utan fick sluta där med en belöning istället. Dålig fysisk ork tillsammans med för lite sökräning och därmed dålig motivation på att gå ut, tillsammans med lite osäkerhet emot mig när jag skickade om henne flera gånger= Inte bra!

Så har vi debuterat i Lägre Skydd. Känns jättekul även om det poängmässigt inte var någon höjdare. Har med mig flera läxor hem från tävlingen i Norrköping. Spåra, spåra och spåra lite till med svårigheter. Bråka inte med Tix om moment dagen före träning (hur i hel...e kan jag inte ha lärt mig det sedan tidigare). Försök få till träning på främmande figuranter och nya platser. Lite regelläsning på det sen kanske vi kan lyckas lite bättre nästa gång =) Hur som helst var det grymt kul att gå in och köra skyddet och känna att jag hade koll på läget och höll nerverna innanför huden istället för utanpå. Alltid lärorikt och peppande för träningen att titta på alla andra duktiga ekipage. Jättesnälla Cecilia höll mig sällskap och hade självklart med sig kameran så några av våra moment förevigades.







Som sagt nu har vi en vinter av träning framför oss innan det blir nya tag på tävlingsfronten. Mycket styrketräning ska det bli för Tixan. Jag märker helt klart att hon inte tar i ordentligt uppåt vilket säkert beror på att styrkan och rörligheten i benet inte är hundra. Ikväll blir det dock ingen skyddsträning för vår del då Johan ska till Solvalla med jobbet och jag är utan barnvakt. Istället tar jag med mig Tuva och går på TÄS-möte på klubben. Tänkte även bryta av dagens pluggande med ett spår ute på fältet. Även om det inte är förarspår vi behöver så är det ju ändå träning.

I helgen var jag och mina flickor nere i Jönköping och hälsade på familjen. Dessutom var jag en sväng i Göteborg, eller snarare på landsbygden, mitt i skogen, utanför Göteborg. Där träffade jag ena hälften av  
kennel Krokasmeden vilket innebar mycket hundprat och hoppfulla tankar om valp. Träffade också den kommande kullens far. En stilig hund med mycket utstrålning och stor pondus men som precis som de flesta Mallar också verkar ha en kelgris boende i sig (iaf om rätt person dyker upp =))

Nu är det dags att fortsätta den egna inlärningen av moment "trafikbrottslagen"...