Ursäkta för att jag har sådan "pli" på min hund!

Det är samma visa nästan varje dag på någon av våra promenader i stan. Vi är ju inte så bortskämda med grönområden och parker så där de finns samlas ju alla hundar med ägare för kissrundan. Helt ok för mig vi har inga problem med andra hundar...så länge de håller sig på sin kant. Nu på morgonen fick vi påhälsning av en två små jack russels och när den ena är på väg fram säger jag typ: hon vill inte leka med andra hundar! Så håller jag hunden borta från Tix med foten medans jackrussel-matten kallar och kallar och till slut får tillbaks sin hund. Jag lägger Tix vid sidan om gångvägen och väntar på att de ska koppla hundarna och gå förbi men nej då, nu är den andra lilla hunden på väg fram var på Tix reser sig och springer bort från den. Detta får ju resultatet att jag måste korrigera Tix för att hon reste sig och lägger henne igen. Nu börjar den gamla vanliga visan: Oj vilken pli du har på din hund, som betyder: stackars din hund! Hur gammal är hon, bara 19 mån, då kan man ju ingenting kräva av sin hund.... Jösses! När de ena damen kläcker att hennes hund är tio år och minsann gör precis som han vill i denna parken så tappar jag allt hopp och försöker bara bita ihop för att inte börja berätta vad jag tycker om den typen av hundägare. Sakta och osäkert tar de sig vidare med hunden springandes mellan sin matte och 20cm från Tix nos(nu är hon sååå duktig och ligger där smått förskräckt) medans jag får höra att min hund borde få lära sig att vara trygg med andra hundar. Jag försöker förklara att hon leker endast med sina kompisar och i övrigt så vill jag inte att hon ska ha något större intresse för hundar för att slippa de problemen de har med sina hundar, jag talar självklart för döva öron...

Nu har jag iaf fått ur mig lite av irritationen för de här gången. Men skulle jag skriva av mig det här varje gång liknande saker hände skulle det knappt inte stå annat i bloggen. Nu ska jag brumma iväg till jobbet och sitta där till kl20, suck va trist.

Resultat appellsök 25/2-06

                                        
Linförighet                          7,5 / 9           kort koppel, tränger, studsar / koppelföring
Framfögående                    9 / 8            Avslut / står vid sitt
Fritt följ                               7 / 7            Tränger, studsar, sitter snett, nuddar handen / tränger
Platsläggande                    7,5 / 8          Föraren stannar till, nosar, äter snö / nosar
Inkallande                           10 / 10          
Apportering                          8,5 /  8         Tassar / leker med apport, saktar in på tillbakaväg
Hopp över hinder                10 / 8                     / startar samtidigt
Platsliggande                      10 / 10

Budföring                           9 / 9             Hoppar mot mott. Går förbi /  
Genomsökande av...          7,5 / 7          Orutin


Tjohoooooiiiiioooooo!!! Uppflyttade!

Idag var det tävlingsdags och som rubriken antyder så gick det jättebra. Vi blev upplyttade och fick 1:a placering med 269,5 poäng (54,25 i specialen och 215,25 i lydnaden). Är så himla glad och framförallt ska det bli kul att kunna träna viadre på en ny klass. Är så less på appell-lydnaden. Domarna gav Tix många lovord och sa att min orutin drog ner då jag inte riktigt litade på henne när hon jobbade i skogen-ropade tillbaks henne för fort och skickade mycket mer än nödvändigt.. Men övning ger färdighet.
Tyckte dock att de var lite snåla på lydnaden, eller snarare att de dömde lika hårt som i lydnadslydnaden vilket bruksdomare ofta ju inte gör, men, men det räckte ju bra ändå. Måste jobba vidare på fria följet fick neddrag till 7 för att hon tränger (tyckte inte det var så farligt) undrade de om "gemet" kunde lämna min sida. På linförigheten klagades på kort koppel vilket jag inte för mitt liv kan hålla med om, ska det släpa i backen eller?

Så nu är det bara att träna på för nästa mål helst före sommaren (man måste faktiskt sikta högt iaf), lägre sök, lägre spår och lk3. Idag ska jag dock slöa resten av dagen, började med att fira segern med ett Max-mål, mumsfillibabba!


En lös, tokrusande Tix och en avundsjuk Axa i koppel

Har varit hundvakt åt Jennys Axa igår tills idag. Världens goaste dobermann är vad hon är. Tyvärr så har hon fysiska problem som gör att hon har ont och emellanåt haltar kraftigt-läs mer om detta på Jennys blogg, länk finns här på sidan. Så på promenaderna är det koppel och skritt som gäller för Axa vilket inte är så uppskattat när Tix  far omkring bäst hon vill. Båda damerna har varit väldigt duktiga i att låta den andra vara ifred. Axa är en dominant tik som inte så förtjust i andra hundar om de skulle försöka bli allt för närgågna och när hon dessutom har ont gillar hon det troligen ännu mindre. Därför hade jag till en början hemmet avdelat med en kompostgrind och så fick de turas om att vara med mig och Johan. Båda två är keliga som tusan så hunden på andra sidan grinden var inte nöjd. Efter en stund prövade jag då att lägga dem i samma rum men på betryggande avstånd och det gick bara bra. det slutade med att igår kväll låg jag i soffan men en hund på var sida om mig, hur nöjda som helst och båda kunde bli killade bakom örat. Vi var i köket och lagade mat och de låg båda och tiggde på golvet. Det var helt självklart för Tix att hålla avstånd till Axa. Jag sa åt henne ute på morgonen att Nej dit får hon inte gå och sen tror jag att de har ett så tydligt språk mellan varandra att Tix förstår att det inte är någon att leka med. Skönt och bra att veta till en annan gång för åt Axa är vi gärna hundvakt.

Mitt på dagen var jag och Tix iväg och tränade lydnad vid gränby sportfält tillsammans med Marie och Beskow. Finslipade på fria följet där jag nu petar på sneda sättanden, när det ena fungerar kommer nästa fel... Körde också framförgående, apportering och lite läggande. Allt känns bra så det är inte så nervöst inför tävlingen (ha,ha säkert, kommer säkerligen va spyfärdiga på morgonen den 25:e)

Nu ska jag käka sen lunch: Makaroner, fiskpinnar och bearnaiesås-konstigt?, nej gott!

trött Tix

trött Tix

Sover på mina ben när vi vilar ut efter sökträningen..och kollar på OS-hockey som synes. Inte alls road av att få en blixt i ögat är hon.
Sökträningen gick riktigt bra idag och gick raka skick utan någon ljudhjälp. På nästsista drog hon lite framåt därför avslutade jag med ett ljud på sista som då blev perfekt. markeringarna var ok, krävde dock endast en lång skallomgång på de andra fick hon belöning ganska fort då hon skällde ordentligt. Känns just nu bra inför tävlingen, hoppas det håller i sig så.
I dag tränade även Marie med Beskow, Hanna med Vilda (boxer) och Tobbe med Alice (Beskows7mån gamla lillsyrra) som gick sitt första sökpass. Hon var mycket duktig och gick ut till figge utan att tveka även när vi gömde oss och hon inte hittade direkt så jobbade hon på, kul! Innan vi for hem körde vi lite budföring. Tix den vimsan tyckte hon skulle dra in i skogen och köra sök istället för att gå till mottagaren men jag fick henne på andra tankar. Hennes ingångar har blivit bättre hos mottag men inte hos mig (?!) hon har en bromssträcka på tre meter bakom mig, inte bra.

Sen har jag slöat hela dagen och måste nu fixa iordning mig för vi ska gå på födelsedagskalas hos Johans kompis. Ska visst bjudas på smörgåstårta, mums. Blir en tidig kväll för mig då jag jobbar kl10-20 imorgon.

lite bilder från träning i helgen...

med min figge
metallapport

övre:Tix har hittat sin figge, Marie, under ett kort sökpass ute vid Ultuna. Tränade mestadels markeringar men blev en del sök också. Var kul att köra i en annorlunda miljö bland hus och buskar på SLU:s område.

övre:Med metallapport i munnen, tränade lydnad vid Gränby sportfält. Körde igenom brukslydnaden ,men hade glömt träapporten så det fick gå lika bra med denna istället. Programmet känna bra men jag måste gå i och peta i fria följet för hon börjar gå för långt fram.


Snurvel...

Är tokförkyld och efter några tunga dagar på jobbet stannade jag hemma för att kurera mig idag. Jätte långtråkigt tycker Tix, fast väldigt mysigt ändå att gosa i sängen hela dagen. Och så säger de att mallar inte kan slappna av, Tix är nog mästare på just det. Dock märks det så fort hon kommer ut att hon samlat på sig en del extra energi.

Imorgon hoppas jag att jag är piggare för då tänkte jag köra ett ordentligt lydnadspass. Och sen på kvällen är det årsfest på UBK-kul!

Nu ska vi ut på en prommenad (eller snarare tokrusning om Tix får bestämma)

Premiärbesök i hundgården

Idag var första dagen som Tix hängde med till jobbet och tillbringade ca åtta timmar i hundgård. Minus en lunchpromenad då förstås. Hon verkade tycka att det var helt ok förutom några förbipaserande som behövde skällas på en del. Hoppas värmen håller i sig för blir det kallt igen får hon nog vara hemma med Johan igen. I hundgården brevid bor en labbehane. Dock skiljer ett förråd dem åt så de kan tyvärr inte nosa på varandra.

I morse fick jag för mig att Tix haltade lite grann. Det syntes dock ingenting på lunchen eller efter jobbet förrens vi kom hem. Efter att hon legat och sovit en stund (det var tydligen alldeles utmattande att stå i hundgård) ville hon inte alls gå på höger fram. Vid inspektion hittade jag ett sår mellan trampdynorna som hon nog slickat en hel del på. Ska försöka hindra henne och täcka såret så borde det nog läka snart för det var inte stort. Skulle ha tränat lydnad men nu hoppade vi över det. Mindre än en månad kvar till söktävlingen så hoppas hon har bra läkkött.
Vi tränade förresten uppletande i söndag (i Storvreta) och det gick riktigt bra för en gångs skull, med tre svåra saker. Körde även igenom appell-lydnaden som känns säker. Är bara framförgåendet som kan knasa till det lite så det bara att träna på tills det är dags. Blev tyvärr inget sök pga att jag jobbade lördagen och på sön kunde inte alla, så det måste vi få till nu i helgen.

Ikväll var jag på årsmöte på UBK och blev invald i styrelsen-kul! Är suppleant-ledamot och har ansvar för mailkorrespondensen som kommer till klubben.

Lite roliga nyheter är att; jag och Johan ska flytta ihop 1 April, om vi inte hittar något att byta hans lägenhet mot så flyttar jag in här i den nuvarande. Blir inte så stor skillnad eftersom jag ju ändå är här hela tiden. Rocke (katten) har därför fått flytta hit redan nu. Vill ju egentligen inte bo i lägenhet i stan igen men vad gör man inte.... Det andra är att vi nu äntligen köpt en digitalkamera så imorgon ska jag ta och lägga ut lite bilder där det faktikskt syns vad fotografiet föreställer.

Nu måste jag åka till Gränby och hämta Johan som har spelat tennis, vill inte-gäääääsp!