Dåligt med träning

I helgen var det inte mycket träning för Tixans del. I fredagskväll mådde jag inte riktigt bra så då blev vi hemma från klubben och kurshållandet. I lördags var jag, Johan och Tuva på Skansen men där är inte hundar välkomna så Tix var hos Jannice och Erik. Med dem var hon ute hela långa dagen och gick på långpromenad och mös i solen. Hon hade skött sig jättebra. Jannice som har en lite bångstyrig schäfer hemma hos familjen i Härnösand, tyckte det är så skönt att gå med Tix som inte bryr sig om andra hundar.
I söndags var vi på cykeltur så då fick Tixan ett ordetligt kondtionspass. Dessutom var det ju sommarvarmt så det tog ju extra på krafterna. Vi cyklade längs med ån så hon fick ta sig ett dopp när vi tog paus. Är så synd att inte ån är lite fräschare så man själv kunde bada där också.
Idag ska vi ut till Järlåsa och snitsla spår till NM för polishundar som går i Uppsala i helgen. De har "lånat" klubbens elitspår och vi är några frivilliga från klubben som hjälper till att snitsla. På lördag går lydnaden, narkotikasök och skyddet på Studenternas IP så då ska vi självklart dit och kolla. Nu på dagen ska vi ut till klubben en sväng för lydnadsträning.

Vi tog med oss bucklan hem igen!

KM-bucklan får stå på vår prishylla i ett år till. Tix gick riktigt bra igår förutom att hon bytte ett föremål på uppletandet. Detta är något nytt men så bra att få något att träna på =) Var annars särskilt nöjd med framåtsändandet där vi fick 8,5 pga Dk ,som jag inte har en aning om vad jag gjorde,tänkte förmodligen inte på det själv, och något ojämt. Hon gick jättebra enligt mig, spikrakt, saktade av och väntade in fint och hade högsta fart i inkallningen. Kul med ett kvitto på att allt nötande fungerar. Är så enkelt att gå in och köra när man inte är nervös. Tänk om det kunde vara så avslappnat på riktig tävling då skulle det förmodligen gå bättre.

Nedan får ser ni en del av fotona som Linda Eriksson tog på mig och Tix. Tack så mycket för korten Linda!

image60

image61

image62

image63

image65

image64

Fotade

Sist vi tränade skydd var Linda nere och fotade. Kolla in hennes hemsida http://www.zting.net/hem/ där några av bilderna finns. Är jättekul att få lite bra foton när man tränar. När jag får fotona på mailen kanske jag kan lägga ut några här om det är ok för Linda.

Ska jobba lite i eftermiddag och då ska Tuva vara hos min syster i Sävja. Tänkte ta en sväng till Lunsen före och gå med Tix i skogen. Efter jobb blir det direkt iväg till KM:et. Känns inte som någon bra uppladdning men vi ska gå in och ha kul iaf.

Vilodagar

Det blev en liten semester för Tix när vi var nere i Jönköping. Det enda vi tränade var att plocka spårpinnar i minispår jag gjorde på stranden utanför mamma. Det var härligt att ta morgonpromenaderna längs med Vätterstranden och det roligaste på hela helgen tyckte Tix var när vi åkte till stadsparken och tittade på djuren.

Imorgon är det dags för klubbens KM i bruks och jag ska försöka försvara min vinst från förra året. Tvivlar på att det lyckas dock med tanke på att Tix kommer var aningen övertaggad. Vi kör bara lydnaden och uppletandet /budföringen på vårt KM för det blir lite för stort projekt om vi skulle ha med specialerna också. Efter tävlingen ska vi grilla tillsammams så jag hoppas på fint väder. Tänker åka ner till klubben och träna en sväng idag så jag har en aning om vart vi har varandra tills imorgon.

Ikväll är det dags för husvisning igen och vi var på en igår. Har lagt bud på huset vi vill ha i Björklinge och håller tummarna...


Jaaaaaaaaaaaaaaaa!!!!!!!!!!

Jag kom in!!!!!!!!!!! Känns helt overkligt men är sant... Börjar på polishögskolans distansutbilning i Uppsala den 24/9.

Är sååå himla glad och lättad efter att ha varit ordentligt nervös ett tag nu. Så skönt att det blir som jag hoppats med distansutbildningen och allt. Nu ska jag suga på den här goda karamellen under dagen och låta nyheten landa hos mig.

Vi åker till Jönköping i eftermiddag och stannar över helgen. Blir nog att fira lite hos mamma ikväll.

Ha en toppen helg!


7:e reserv

Fick PM:et från Olandstrakten idag och jag är sjunde reserv. Så det känns inte som att chansen är så stor att komma med men vi tränar på som om det var så ändå. Kommer vi inte med så hoppas vi på 8/7 i Heby. Var ute i Jälla och spårade tillsammans med Susanne igår. Tix fick ett lite längre spår än hon gått förut och hon startade bra och var mycket taggad men efter halva spåret så bara "dog" hon och ville inte alls spåra trots att hon gick precis över spåret. Hon kände nog också lite press från mig och blev osäker vilket leder till att näsan bar far upp. Till slut bara promenadgick hon men då började vi om lite samtidgt som vi kom ur skogen till ett fält. Där tog hon upp spåret igen och tog en vinkel jättefint innan hon fick sitt slut. Skönt att vi fick avsluta bra. Tror att de kan vara bra att ta en paus i spåret för att hon ska få vila och samla sig lite innan man släpper på igen. Hon behöver väl vänja sig lite vid längre spår. De två pinnar som hon inte sprang förbi för att hon sneddade/inte spårade plockade hon bra. Funderar på att pröva godis i spåret igen för att hon ska bli lite noggrannare.

Idag skull jag och Marie ses på klubben för lydnadsträning men det regnar ute så motivationen är inte på topp. Får se om det blir bättre nu i eftermiddag. I morgon är det skyddsträning. Träningen i fredags gick jättebra och det är så grymt kul. På onsdag åker vi till Jönköping över helgen men jag ska se till att få till något spår och lite lydnadsträning där också.

Helg med mycket träning.

Spårandet i torsdags blev till nästan ett mörkerspår. Kom iväg så sent hemifrån så när spåret legat en knapp timme var kl 21.30 och det mörknade. Tix har nu helt rätt inställning när selen och linan är på och jag släpper på henne på spåret. Med den säkerheten hos henne har även tempot ökat så nu gäller det att hålla emot. Jag hade lagt ett ca 800m långt spår med fyra apporter och leksak som slut. Första apporten märkte jag inte ens att vi passerade för det gick för fort. Jag hade snitslat väldigt glest och såg knappt inte de få snitslarna i mörkret så jag fick verkligen lita på Tix. Andra och tredje pinnen tog hon bra sedan tappade hon spåret lite innan tredje pinnen. Det var ett par med två hundar ute i skogen och jag vet ju inte var de gått så det kan ha varit det som ställde till det lite. Hon letade dock runt med hög näsa och for iväg kanske tio meter för att sedan gå ner med näsan och iväg på spåret igen-bra jobbat. Hon gick bra fram till slutet men det märktes att hon är ovan vid lite längre spår så det ska tränas på med det nu. Ska även ha längre liggtid nästa gång bara jag ser till att inte vara ute så sent.

I fredags körde jag, Marie, Mette och B-M uppletande och lydnad på klubben. Vi vallade en annan ruta än den vi brukar ha på klubben. Det var både gräs, ett dike och lite skog i rutan. Tix hade lite spring utanför rutan som jag fick säga åt henne om men sedan plockade hon in sina sex stycken föremål bra. Det var dock två som var lite udda material vilket framkallade en del tugg. Sedan körde vi på med framåtsändande och tränade även lite på stegen där hon kan ha lite bråttom och hoppa över ett steg på vägen upp eller ner.

Lördagen var  lugn och vi tog bl a en promenad i Hågadalen och var och hälsade på Anneli och Michel i Sävja.
Igår ägnades verkligen hela dagen åt hundträning med början kl 9 på morgonen med sök. Ville köra ett kul pass som avslut innan söket ska få vila en månad. Körde ca sex slag med figg på varje och en hare på sista. På två figgar gick jag ut och stegade runt omkring och stog bredvid en stund medans hon fick fortsätta markera. Bör nog göra det ibland för att hon inte ska få för sig att sluta skälla när jag kommer. Även att ha med sig en "domare" ut ibland kan nog vara bra. Efter söket blev det en ganska lång fika och promenad i skogen tillsammans med Elin och Hallon. Sen åkte jag till klubben där Tix hann vila en liten stund innan det var dags att träna skydd. Det första hon fick göra var att komma ut och få på sig korgen medans Castor körde sitt korgarbete. Detta för att hon ska få rätt sinnesstämning med korgen på utan att jag tränar korgarbetet med henne för ofta nu i början. Hon startade upp på "pass på" och ville gärna hjälpa Castor att få bort busen Mia. Sen körde vi första passet transporter och överfall. Överfallen gör hon jättebra och transporterna blev också bättre och bättre när jag väl bestämt mig för hur jag ville att hon skulle gå och belönar det själv med leksak-alltså hon får inte gå i ärm som belöning. Andra passet startade vi med en kort transport som hon gjorde jättefint och sedan placerade jag henne för bevakning. Micke gjorde fyra förflyttningar och gav henne kommando "stilla" samtidigt som han blev passiv för att hon ska få in släppandet på en gång inte efter någon sekund. Vi avslutade med flykter där Tix drog omkull Micke på den första (duktig hund!) och hon fick honom över sig innan han hamnade halvstående med ärmen mellan benen på sig själv (var en rolig syn kan jag lova). Tix hade inte en tanke på att släppa på eget initiativ men la sig i bevakning på komando. Vi gjorde en tranport och en flykt till som blev lyckad. Micke och Mia körde lydnaden med sina hundar och Krister körde också skydd med Castor. Var en mycket trevlig eftermiddag som även innehöll en hel del fika innan jag begav mig hemåt vid fem-tiden. Då var vi ganska trötta hela familjen, särskilt Tuva som varit på stan med pappa hela dagen. Annars skulle vi åkt ut till Mimmi på födelsedags-kalas och tittat på hennes nya valp, en dalmatinertik. Ska nog ta en sväng ut någon dag i veckan istället. Om bilen fungerar som den ska-bara krånglar hela tiden och ska in till Renault i veckan IGEN!

Just nu regnar det ute så jag känner inget större sug att ge mig ut än. Trodde det fina vädret från helgen skulle få fortsätta några dagar eller helst veckor. Blir väl  en del lydnad i veckan, skydd på fredag och till helgen ska det spåras. Går nu även och väntar på det efterlängtade beskedet från PHS som borde dimpa ner i brevlådan vilken dag som helst. Blir mer och mer nervös för varje dag....

Provocerande lydnadsträning

Jag, Mette och Marie var nere på klubben och tränade lydnad igår. Jag placerade ut tungapporten och diverse leksaker över planen för att provocera fram lite dumheter under både fria följet och framåtsändandet. Tix föll som en fura för frestelsen under framåtsändandet och jag fick chansen att säga vad jag tyckte om det. Har dessutom börjar med att skicka henne fram till gruppen och sedan stanna henne för att sedan fortsätta saktagåendet. Detta för att hon ska pausa där för annars har hon svårt att komma ner i tempo direkt från galoppen. Hon tar ju åt sig korrigeringar väldigt lätt och lär om moment lika snabbt så jag hoppas vi får se resultat på detta snart.

Spåret jag la i tisdags gick ganska bra. Det var ca 400m och med tre pinnar och en leksak som slut. Hon tog pinnarna jättebra men efter andra pinnen hade hon lite svårt att ta upp spåret igen och när hon blir osäker far näsan högt upp och letar. Hon fick fara runt ett tag innan hon hittade på spåret igen men sen gick det bättre igen. Fick tips av Mette att lägga henne en stund på spåret efter pinnen så hon kommer nämre doften och kan starta därifrån. Ska pröva det ikväll när jag tänkte spåra igen. Ska även lägga lite längre spår för att se hur de fungerar.

I helgen ska jag gå valpspecialen som jag missade när instruktörsutbildningen var. Tyvärr får jag väl säga för jag vill hellre träna skydd som vi skulle gjort annars i helgen. Har inte blivit på två veckor nu för Micke (figgen) har varit upptagen. Får väl hoppas på nästa vecka istället.