Inte mycket...

Ingen hundträning idag. Ska lägga in ett ordentligt lydnadspass imorgon. Slutade tidigt och var sen med syster Jenny på stan och kollade runt och käkade lunch. Ikväll åt vi middag här hemma och firade henne för hon fyller år idag. Nu har hon gått ut med en kompis. Jag finner tyvärr ingen ork för att hänga med. Ska slöa lite framför tv:n istället och läsa "brukshunden" som kom idag.

Cyklat i regnet

Idag gav vi oss ut på cykeln trots att det regnade..duggade mest. Cyklade ner till Fyrisån och cyklade fram och till baks längs den. Flås, flås sa Tixan när jag mande på henne till flera ruscher. Nu ligger hon här utslagen i soffan.
Ska iväg till jobbet strax lite tidigare än nödvändigt för att duscha före. Vet inte om jag skrivit det med vårat badrum renoveras just nu. Kommer bli toppen med nytt golv, kakel och duschkabin men nu är det ingen höjdare då man inte kan duscha hemma plus att det klampar in en massa hantverkare nu och då..tur att man är morgonpigg.

Tränade lite vittringsapportering på kvällpromenaden igår. Gick riktigt bra om man inte bryr sig om tugget. Håller på att tränna det separat nu.

Regnig dag

Ingen motivation alls att träna idag varken hos mig eller Tix. Dessutom har det spöregnat större delen av dagen så det har inte blivit något konditionspass heller-inte bra men ibland får vi väl lata oss lite. Tix trivs väldigt bra i sängen. Helt uppenbart skendräktighet som påverkar hennes temperament. Hon är inte lika seg som under löpet men inte sitt vanliga jag. Det mysiga med henne när hon är så här är att hon blir mycket kelig. Ska helst ligga på mig och mysa hela tiden.

I lördags var vi desto aktivare då jag var i Lunsen efter jobbet och la ut ett spår-ca 500m med tre apporetr och bitstocken som slut. Spåret fick lilla i drygt en timme medans vi var och promenerade runt Sunnerstabacken där Tix även fick jobba sig upp och ner för backarna en del. Det gjorde henne lite lagom trött till spåret så jag fick inte jobba lika hårt på att bromsa henne. I övrigt gick det sådär-hon går lätt upp med näsan och tappar ofta spåret. Stannar och väntar in henne till hon är på igen och så går det några meter och så samma sak igen. Är hon bara i spåret så följer hon jättebra men sen blir det slarvigt. Om jag inte snitslade så tätt skulle vi hamna-jag vet inte var. Ska pröva med godis i spåret igen och se om det ger ngt resultat. Pinnarna plockar hon utan tvekan eller påverkan från mig så det har hon förstått. När jag belönat henne för dem är hon dock inte speciellt ivrig att spåra vidare...det känns som det verkligen inte är hennes grej, men jag tänker inte ge upp för det. Vi SKA lyckas med detta, även om det tar tid.

Igår körde vi ett sökpass som gick bra. Flera tomslag som gick bra, inga tendenser att inte komma till mig på tillbakavägen. Hon är lite närgången vid markeringarna så det får vi jobba ordentligt med igen. ag vill att hon backar ut och gärna lägger eller sätter sig och skäller. Även på tävlinge hade hon varit nära-men inte på. La platsliggning efteråt. Gömde mig fyra min-inga problem. Enda problemet har varit en liten tendens att lukta i gräset efter några min-inte mycket men det ska ju inte ske alls tycker jag. Elin och jag la upp vittringsapportering år varandra. Vi ska ju båda tävla trean i Bro Håbo på söndag. Tix plockar rätt men släpper sen. Luktar lite och tar rätt igen och kommer. Jag har berömt henne för tidigt när hon lyfter pinnen vilket gör att hon nu inte kommer in direkt om jag inte säger ngt. Ska jobba på det...är ju ändå några dagar kvar =) Dessutom tuggar hon.

Imorgon kommer min syster Jenny på besök från London och stannar till på fredag-jättekul! Måste dock se till att hinna träna en del för att vi ska ta oss igenom någorlunda på söndag.


Resultat Lägre sök 25/5-06

Linförighet:                 7    /   7,5            Dk, släpper, tränger, ngt ojämnt, sent och snett sättande
Framförgående:        8,5    /    8,5           ngt långsam ut, ojämnt
Fritt följ:                       7    /     7              står i halt, Dk halt, hopp+studs
Platsläggande:          8,5   /   9                nosar, snabbt men ngt sent
Inkallande:                  8     /    8             avslut, slår i förare, avslut sättande
Krypande:                   8     /    8,5           lättar i start, tempo ojämnt
Apportering:                7    /     7             Tveksamt gripande, långsam in
Hopp:                          8,5   /   7,5           Dk sitt, avslut
Platsligg m skott       10    /   10


Budföring                   0     /    0            Ej till föraren


Sök                             8     /     8,5        

Totalt:      457,75 poäng

Uppflyttade till högre klass sök!!

Trots nolla på budföringen (suck!) då hon inte ville ätervända till mig utan lukta i diket, så var marginalerna på vår sida. Vi fick 457,75 poäng och blev alltså uppflyttade. På söket korsade hon stigen... så jag är inte riktigt nöjd egentligen men det räckte ju ändå.  Nu känns det som en lååång väg till start i högre. Är mycket som måste förbättras plus en massa lydnadsmoment och budföring som ska bli klart.
Ska nu det närmaste koncentrera mig på lydnaden inför kl3 som vi startar den 4/6.

Nu ska jag och lilltixan lägga och och snarka i sängen...varit en lång dag idag.


Tävling imorgon...

Känns ganska okej men är nervös för min egen orutin. Vet ju att Tix kan söka och markera men om jag kan ta henne genom banan rätt är en helt annan fråga. Blir så lätt låst om det börjar strula. Hur det än går så är det därför en bra träning för mig att lära av misstag om (om??) det nu blir sådana. Bud föringen är ju inte heller hundraprocentig längre (buhää blir så sur på mig själv) men lydnaden sitter iaf...tror jag.

För övrigt är Tix fortfarande låg och slö. Bättre än under löpet men inte sitt vanliga jag. Antar att det kan vara skendräktighet men vet inte. Funderar på när man bör kolla upp så att inte något är fel, kan ju inte riktigt sätta ord på vad symtomen är men hon är skum.

Håll tummarna för mig imorgon ni som läser det här....det behövs.  


Flås!

Har precis kommit in från en cykeltur med fröken flås. Det går inte direkt fort fram med konditionsträningen men det är väl bara att jobba på. Körde ett kort lydnadspass med kryp och fritt följ. Efter att ha haft henne stussandes och trängandes vid min sida fick jag nu istället nerdrag för dåligt tempo och fick höra att hon såg låg ut. Har ju verkligen slitit med att få bort de tidigare problemen men det är svårt att hitta mellanläget. Positionen blir dock mycket bättre som det är nu men jag ska försöka dra upp henne lite igen med mycket skojjiga belöningar på korta sträckor.


Grattis Marie!

Idag gick allting äntligen Maries väg så hon och Beskow blev uppflyttade. Var grymt nervöst att kolla på den avgörande lydnaden som ju dock gick bara bra. Nu hoppas jag att det ska gå lika bra för oss på torsdag men det är ju inte troligt första gången vi tävlar i klassen. Träningen idag gick iaf bra hon markerade på den dolda figgen och gick bra på tomslag och i övrigt. Nu är det bara att se till att få budföringen att bli rolig igen så känns det ok.

Nu ska jag ta en lugn och skön lördagkväll, är trött efter en lång dag ute dessutom med duggregn hela tiden. Johan håller på att laga någon smaskig kycklingryta som ska intas vid tv:n där jag ska undvika att kolla på melodifestivalen.

KM-vinnare!!!

Lyckades gå och vinna KM nu ikväll. Blev mycket förvånad när resultatet var klart. Jätteroligt att få sitt namn med på vandringspokalen.  Va en mycket trevlig kväll med tävling och grillning.

Imorgon ska vi träna sök  (förmodligen sista före tävlingen) och sen sticka iväg till Knivsta och heja på Marie som tävlar.

God natt!

Sen lägerrapport

Lägret förra helgen blev verkligen lyckat. Både för de andra deltagarna (vilket gör att man som delansvarig pustar ut) och för mig och Tix. Körde två dagar sök vilket gick riktigt bra med tanke på hur sällan vi tränat på sistone. På eftermiddagen körde vi sakuppletande och lydnad / budföring och lydnad. Gjorde en grym tabbe under budföring med störning som jag inte ens orkar dra här. Det verkar hur som helst att hon släppt det och att momentet är intakt. På lördagkvällen spelade vi brännboll och grillade-mysigt!

Bilen strulade under helgen och är nu inlämnad hos Dr Volvo som skriver ut den imorgon. Vilket medförde att jag inte kunde träna i dag som var planerat. Blir så stressad av att inte hinns träna ordentligt före tävling, hoppas att få till träning på lördag. Lydnaden känns dock säker (som om att man någonsin är säker...). Tränade för Mia i måndags och blev ropad genom programmet. Det enda som släpar efter något är krypet som kräver dubbelkommando.
Imorgon har vi KM där vi tävlar i lydnaden och upplet/budföring, så då får man ju chans till en bedömning. Vore ju trevligt också att göra bra ifrån sig där.

Konditionsträningen för Tix (och mig) har nu startat ordentligt med cykling efter att cyklen varit på service. Det är helt sjukt så dåligt flås hon har. Blir det inte bättre på några veckor blir jag nog orolig.

Nej nu är det dags att ge sig ut och fila på några moment inför morgondagens kamp...


Träningssugen

Var skrivare på klubbens tävlingar igår och det gör verkligen att det suger i träningstarmen. Körde ett kort lydnadspass nu på morgonen och Tix känns faktiskt lite piggare, även om det inte är min vanliga tjej som är tillbaka än. Det bådar iaf gott inför helgens bruksläger som vi håller på UBK. Jag tänker köra sök för hela slanten då vi missat en hel del samtidigt som tävlingen närmar sig med stormsteg. Tyvärr säger de som vet att det nu så soliga vädret kommer övergå i regn lagom till helgen.

Måste förtydliga mitt tidigare inlägg ang boxrar. Självklart finns det supertrevliga sådana som har allt man kan önska, exempelvis Tix favvo-kille Beskow, nej Marie det är inte bara fjäsk nu ; ). Vi tänker på honom särskilt idag för den stackarn har fått vara sövd hos veterinären och blivit av med tänder.

Nu är det dags att släpa sig iväg till jobbet...


Börjar undra om det verkligen är unghunds-Malle...

..som jag har här hemma. Beter sig mer som en 14 år gammal labrador. Värre soffpotatis och slöfock får man leta efter. Nu får det va slut på löpande för den här damen. Är helt meningslöst att träna med henne överhuvudtaget och det är inte långt kvar tills det är tävling. 25/5 är det lägre sök i Norrtälje och 4/6 Lk3 i Bro-Håbo. Dessutom hade vi ju äntligen kommit igång med spårträningen men det är inte att tänka på nu, det enda det resulterar i är irritation hos mig.

I helgen har jag varit MH-figurant i hettan. Var mycket intressant speciellt på lördagen då det var en bra blandning av raser, bla en liten malletik. På söndagen var det en boxerkull som beskrevs. Inte riktigt min typ av hundar men glada och snälla (och inte så mycket mer). Man blir lite hemmablind hur ens egen hund är och det är nyttigt att se hur extremt olika reaktioner man får på retningarna.

Igår var vi på beachen i Enköping en sväng och Tix fick ta sig ett dopp. Tyvärr tog batterierna i kameran slut så det bev inte förevigat. Till skilland från förra året ger hon sig nu ut på simdjup men hon är värdelös på att simma-framkallar en del skratt när hon försöker hoppa fram utan att bottna =)

Löp-tossig i bollen!

Tix är så trög under den period av löpet som hon är i nu. Går inte göra något vettigt med henne utan helst ska vi bara mysa och gå på promenader där hon ska få lukta och smaka på allt och inte lyssna på mig. Tristast är ju att vi inte kan tävla nästa helg... Istället får vi heja på Marie och Beskow som ska tävla.

Idag är det 1:a maj och soligt så vi har varit ute på stan en sväng och fikat. Sen var vi och kollade in en bil som vi bestämde oss för att köpa. Gör ett nytt försök på en Volvo 745 som var mycket fräsch-till synes iaf. Hoppas på bättre lycka än vad jag haft förut när det kommer till bilar.

Har jobbat hela veckan t o m igår så jag är riktigt seg. Ska ta och vila i sängen en stund...självklart med gostörstande Tixan brevid.