Provsvaren bra

Tix lämnade blodprov igår och idag pratade jag med veterinären som medelade att allt var bra fortfarande. Nu halverar vi dosen igen och om två veckor är det dags för nytt blodprov men allt ser ju ut som att hon är helt bra nu.

Idag har vi varit och promenerat i gamla uppsala och på kvällen har vi haft besök av vänner. är mycket besök nu av alla som vill träffa lilla Tuva och det är jätte trevligt. Dagarna bara försvinner iväg med alla nya rutiner. Jag tror att jag ska börja en till blogg där Tuva och familjelivet är huvudämnet och så får Tixans blogg fortsätta att främst handla om träning o dyl.

Nu är det dags att söva några timmar innan "mjölkmaskinerna" ska fram igen...

Lilla familjen

Johan o barnen
Första promenadTuva2

Igårkväll kom vi ut på första promenaden. Blev inte så långt då jag forttfarande är ganska mör. Dessutom vill Tuva äta mest hela tiden så man kommer inte så långt innan det är dags. Tix har som synes kommit hem från Marie och Tobbe som tog hand om henne medans vi var på BB. Tack så mycket för hjälpen!! Tix har luktat lite försiktigt på Tuva några gånger men är annars inte speciellt intresserad-trodde hon skulle var mycket mer nyfiken.

Nu börjar det landa hos oss att Tuva är här och det är så häftigt. Precis som man alltid hört förut-det går inte att beskriva. Hon äter, sover och bajsar och vi bara njuter av att mysa med henne. Vid födseln vägde hon 2910g och var 50cm lång. Inte så stor tjej alltså men det räckte till när hon skulle ut ändå vill jag lova. Vi hade dock en komplikationsfri och bra förlossning som gick ganska fort. Efter en vända då vi fick åka hem igen kom vi tillslut in på förlossningen kl 23.45 och kl 06.34 var hon född efter en timmes krystvärkar. Vi hade mycket bra personal med oss genom förlossningen vilket var skönt.

Är en konstig känsla att inte vara gravid längre. Nu är jag ju lite öm men annars är det skönt att kunna röra sig lite lättare igen och snart vara tillbaka helt. Blir inte mycket träning denna vecka men nästa vecka ska vi nog köra igenom lite lydnad iaf så Tixan får sitt också. Hon ska lämna blodprov imorgon för att kolla att allt fortfarande är bra, och det hoppas vi verkligen.




Tuva

Tuva

Här är ett foto på vårt underverk. Fler bilder och info kommer...måste vila nu.

Är otroligt lycklig!!

Väntan på värkar

Allt var bra med bebisen och mig så nu är vi hemma i väntan på värkarna. Är väldigt trött nu så jag ska passa på att sova så mycket det går nu för det behövs ju en del krafter sen.

To be continued...

Vattnet!!!

I natt kl 03.30 gick vattnet här och nu ska vi snart i på kontroll. Inga värkar än dock. Återkommer med info om vi kommer hem efter kontrollen, vilket ju är troligt. Tixan ska vara hos Marie sen när det är dags på riktigt men hon kan nog vänta hemma ett tag till.

Oj, oj, oj!!! Känns otroligt det här. Inte trodde jag det skulle hända redan....


Bruksträning i Bro-Håbo

På BroHåbo Bk har de brukslydnadsträning varje fredag kl 15 så jag och Marie for dit och tränade i eftermiddags. Alltid nyttigt att träna i nya miljöer och med nytt folk. Körde framåtsändandet med människor som grupp för första gången och det gick bra. Var egentligen bara absolut första gången som hon stördes lite på väg genom gruppen. passade på att hämta anmälningslappen till korningen de har där i oktober-hoppas, hoppas Tix kommer med. Vill gärna få det gjort i år innan nya mentaltesten kommer.

Tidigt imorgon åker vi ner till Linköping där jag ska på helgträff med distanskursen jag går-Hundens beteendebiologi. Hela lördagen och söndagen är fulla med intressanta föreläsningar så det ska bli riktigt kul. Hoppas bara inte helgen avbryts av födsel...Vi packar dock med bilbarnstol och lite kläder ifall att.


Första träningen på länge

Var på klubben igår och tränade igenom lite brukslydnad. Det var "onsdagsträning" så vi la platsliggning med skott vilket var ett tag sen men det var ju som vanligt inga problem.
Tränade tungapporten vilket Tix tycker är jättekul men hon galopperar inte in-travar dock i hög fart och har mycket högre intensitet än vid ex metallapporten. Många hundar tycker att tungen är så himla kul, undrar varför. Positioner och vändningar på stället i fritt följ där hon gärna ville hamna långt fram men så är hon ju klart lite taggad. Inkallning med ställande som var klockrena, körde bara två för att inte dra ner farten. Marie tittade på krypet där hon använde bra teknik tack vare att jag backat och bromsar henne med godis framför nosen. Sist fick hon skälla lite och hade lite svårt att sitta still-slängde sig pang i backen under skallet. Hon kopplar väl till skallmarkeringarna. Tifdigare på dagen igår så tränade vi framåtsändande i en park här i stan. Vi nötte på den sista biten-ställde upp henne och gick och ställde mig ca 10m bakom för att sedan gå framåt på "före" och hon gick på bra. Vunglade lite den första gången men sen fattade hon snabbt. Om hon ökade farten för mycket grymtade jag bara åt henne lite så tog hon det lugnt och gick/travade sakta. Ska försöka plocka ut det på plan idag och då ställa upp henne precis framför gruppen. Jag och Marie ska ses nu vid 9.30 och träna en sväng.

Tyckte att Tix hade bra ork igår men blev kanske lite trött på slutet. Skönt att vi drar ner på kortison nu så hon slipper ha så mycket vätska i kroppen. det konstiga är att det är K-vitaminet som har längst karenstid (SKK:s dopingreglemente) på hela 28dagar medans kortisonet bara har 14dagar. Hon ska sluta med vitaminerna nu på måndag så till slutet av oktober är det bara att köra på förutsatt att hon snart kommer kunna sluta helt med kortisonet också.

Goda nyheter!!

Har precis pratat med veterinären ang gårdagens provtagning och Tix blodplättar är nu tillbaka på normalvärde igen. Var så himla skönt att höra så jag bara ryser. Nu ska vi trappa ned på kortisonet och ta ett nytt prov i slutet av nästa vecka för att se att det håller i sig men hon trodde absolut att det skulle va ok då också eftersom det stigit så mycket nu. Anledningen till att hon drabbades vet man ju ändå inte men veterinären tror att hon kan ha haft något virus eller annat som oturligt nog framkallade detta i kroppen. Risk finns ju att det kommer tillbaks i framtiden men hon trodde inte det heller. Då vet man ju iaf att kortison hjälper.
Så ni kan vi plocka av silkesvantarna omkring Tix igen och låta henne leva runt lite mer. Dock skulle vi inte vara helt som vanligt ännu och inget bus med andra hundar var tillåtet. Men lite lydnadsträning ska vi minsann ge oss ut på-har abstinens! Är så glad att hon är bra, man fick ju en del negativa tankar under tiden hon var dålig. Ska ta en titt i SKK:s dopingreglemente och räkna ut när det kan vara möjligt att tävla igen...

Igår startade jag och Malin valpkursen där jag är hjälpinstruktör. Vi har bara fem deltagare och endast fyra var där igår så det var inte många att hålla reda på. Söta små vovvsingar var det, vissa med mer fart i än andra. Bla en livlig valp från beauceronen Sazza (Annickas) som vi tränade sök med förut.

Nu ska vi ge oss ut och inte vara försiktiga!!!

Immunmedierad thrombocytopeni

är vad Tix troligen lider av och det behandlas nu med kortison 7 tabletter om dagen. Dessutom får hon antibiotika 3,5 tablett per dag, så det blir en del pillertrilskande. Men det gick bra nu i morse för jag fjäskade ner det med lite mjuk kattmat. veterinären ringde imorse och sa att tix skulle fortsätta med K-vitamin också så hon skulle ringa in receptet till apoteket här.
Värdet på blodplättarna är fortsatt väldigt lågt (Tix har 7 och normalt är 150-450) men vi hoppas att provet på måndag ska visa att kortisonet gjort susen. Just nu är Tix alltså väldigt ömtålig då minsta stöt eller rispa på henneskropp kan leda till stora blödningar så nu är hon verkligen vår lilla porslinsdocka här hemma. Är så svårt att tänka sig att hon har något som är så fel där inne. Nu märker jag dock att hon är ganska trött och inte så pigg som det verkade de korta stunderna vi träffade henne under Ulltunavistelsen. Hon sov hela dagen och kvällen efter att vi kom hem igår och det var självklart väldigt avslappnande för henne att få komma hem till sängen och vila.

Ikväll har vi KM i lydnad på klubben med kräftskiva efter. Nu ska ju jag inte tävla längre så det blir att vara hejjaklack och fixa med kräftorna. Johan är hemma och myser med sjuklingen men det blir nog ändå inte så sen kväll. Har mycket tid att ta igen med henne.

Permission

Tix får permis över helgen och kl13 idag får vi hämta henne. Värdena har dock inte blivit bättre men med förmaningar om absolut vila så får hon komma hem ändå. Erlichiasprovsvaret kom idag och var negativt så ett alternativ bort. På måndag ska hon in igen för ny provtagning men det ska bli så mysigt att få hem sin lilla tjej.

Kanske, kanske...

får Tix komma hem idag. Igår hade sista blodplättssvaret inte kommit ännu men om de har gått upp något idag så får hon komma hem för fortsatt vila och medicinering. Igår när vi var på besök träffade vi veterinären som tog emot oss i lördags och hon pratade en stund och förklarade lite närmre om olika tänkbara anledningar. Dessutom berömde hon Tix för att hon är så trevlig och enkel att ha att göra med och berättade också att Tix haft en liten Sheltie-kompis bredvid sig som gjort henne glad.

Var nere på klubben igårkväll och hjälpte till att hålla i onsdagsträningen med Malin. Jag ska även gå som hjälpinstruktör med Malin och hålla valpkurs som startar nu på lördag. Kändes skönt att komma ut och få lite hundträning fast genom andra.
Var hos Cherie en sväng på dagen och fikade. Både jag, hon och Viggo var förkylda och snurvlade. Viggo är så superfin och växer så det knakar.

Nu väntar arbete i tvättstgugan. Klockan 14 får jag ringa och veta om Tix får komma hem...

Det är ju inte min favoritras men...

Den djurvårdare som "lämnade ut" Tix till oss för dagens promenad hade tydligen inte träffat på så trevliga mallar tidigare. Hon var uppenbart förvånad över hur social min lilla fröken är. Tror dock hon ger dem en resa när de ska ut på rastning för hon har gott om överenergi och dessutom går hon lite som hon själv vill när ingen säger åt henne. Är lite komiskt att se hur hon släpar fram vårdaren i korridoren =) Men tydligen så kan hon ta det lugnt i buren och är inte stressad eller så-skönt att höra.
Fortfarande dåliga värden så vi väntar och hoppas att det vänder snart. Kanske kommer hon hem till helgen.


Inget nytt...

Tix fick inte komma hem idag heller så nu har varit på promenad igen. Fruktansvärt jobbigt att gå därifrån särskilt som hon stretade emot och inte ville gå med djurvårdaren. Hon måste vara kvar för proverna är inte klara och blodplättarna har inte blivit tillräckligt bra ännu. Just nu lutar det mest åt att det är immunförsvaret som fått spatt och vad som gjort att de blivit så vet de inte så utredningen pågår...

Är så tomt här hemma...Tror till och med att Rocke (katten) saknar Tix för han går runt här och skriker.


Varit på besök

Fick åka och besöka Tix och ta en promenad med henne på området kring Ulltuna. Man blir så lycklig när hon kommer upp och bara spritter av glädje över att se oss. Hon fick inte ansträngas så en lugn koppelpromenad på 30min var vi på med många pauser för mys. Sen satt vi en stund och "pratade" utanför kliniken innan vi ringde på och de hämtade henne igen....mycket jobbigt. Hon står nu på fortsatt behandling för att öka blodplättarna och hon hade ätit (och bajsat) utan problem i morse. Imorgon när deras stora labb öppnar igen efter helgen så får vi förhoppningsvis veta mer om vad som är fel. Hoppas hon får komma hem imorgon annars blir det en liten prommis igen.

Åkte på IKEA och förspillde lite tid efteråt. Blir rastlös av att vara hemma när jag inte har Tix att hitta på saker med. Det är ju det som annars tar det mesta av ens tid på dagarna. Längtar...

Hemma igen-utan Tix

Tix ska nu ligga på Ulltuna för observation och utredning/behandling. Vi hämtade henne på djursjukhuset i Jönköping i förmiddags och åkte sedan upp till Uppsala och så hade de ringt till Ulltuna och sagt att vi var på väg till dem. Tix var hur pigg som helst och ville mest busa och springa runt men fick ta det lugnt med kanyl kvar i benet. Vi hade henne i baksätet med bältessele på för att kunna mysa med henne på resan upp. Kändes bättre att lämna henne här dock för hon traskade iväg med djurvårdaren och tittade inte ens efter oss...lillstumpan är så duktig.

Hon har iaf svarat på behandlingen sen igår men det kan vara tillfälligt och det måste tas fler prover för att se vad bristen på blodplättar beror på. I morse hade hon kunnat behålla lite mat efter att ha fått magsårsmedicin.

Är jobbigt att inte ha henne här men man vet ju att hon är i bra händer. Skönt att hon är så pigg för då känns som att det går åt rätt håll.

Vilken odåga vi kommer få hem sen när hon inte fått jobba något på flera dagar....Den tokfian tar vi emot med stor glädje!


Tix hos doktorn....

Idag är en tung dag då vi i förmiddags fick lämna Tix på djursjukhuset och åka därifrån i ovisshet. Det började igår med att hon hade diarré under hela dagen och under eftermiddagen upptäckte vi blödningar i munnen och under huden (som blåmärken) på flera ställen där huden är tunn. På kvällen kräktes hon en del blod och hade även blod i avföringen. Typiskt nu att vi var i Jönköping och här inte finns något nattöppet djursjukhus men jag pratade med Ulltuna som tipsade om Linköping. Ringde dit  och deras första tanke var att hon fått i sig råttgift, men de tyckte jag kunde vänta över natten eftersom Tix var så pigg och inte hade svårt med andning, men att jag skulle hålla noga koll hela natten. Var så orolig och vaknade varje timme för att väcka Tix och kolla läget. Vi var även ute på natten och tömde tarmen som bara sprutade svart vätska.
Vid sju i morse var vi uppe och Tix var fortfarande pigg men med symtomen kvar. Kl åtta öppnade djursjukhuset och vi bestämde att jag skulle åka in akut och vänta där på att veterinären skulle få tid att ta emot oss. Vid ca kl tio tog de in oss och en vet kollade Tix och pratade om allt som det kunde vara. Någonting som förmodligen gör att blodet inte koagulerar och ger blödningar. Hon trodde inte att hon hade mycket inre blödningar eftersom hon var så pigg men hon skulle förmodligen röntgas. Hon sa direkt att Tix måste stanna där och att en mängd prover skulle tas. Vi kunde inte komma på någonstans där Tix kunde fått i sig gift men man vet ju aldrig vad man missar. Hon sa saker om att hon ville förbereda oss om att det kan vara allvarligt men jag kan inte tro att en så pigg och glad liten tjej kan vara så sjuk. Vet pratade om någon sjukdom som gör att kroppen angriper sina egna celler eller ngt liknande-var så mycket info och jag kunde knappt förstå att jag skulle lämna henne. Vi skulle ju bara in, få någon medicin och sen åka igen... Var så himla tungt att gå därifrån. Att inte kunna förklara att vi kommer tillbaka imorgon och att hon behöver vård och måste vara där. Hon kände ju såklart av hur ledsen jag blev så det blev ännu värre när vi skulle gå och hon försökte följa med. De ska ringa ikväll och säga hur det går med proverna och så skulle hon få k-vitamin och kortison som förhoppningsvis gör nytta.

Är så tomt att inte ha lillgrisen runt omkring sig hela tiden...och att inte veta vad som är fel. Oroar mig så mycket, vill att de ringer och sägar att allt blir bra.