Årets första spår...

Gick vi igår. Två stycken blev det och båda gick hur bra som helst. Kändes som att träningen från i höstas verkligen landat hos Tix över vintern. Vi var ute i Björklinge med Tina H och startade upp vårens träning trots att snön ligger kvar. Är ju inte mycket att välja på om man vill komma igång någon gång. Nu har jag lovat mig minst två spårtillfällen, med två spår varje gång, per vecka.

Annars är det mest packa flyttlådor som pågår...så tråkigt.

I Jönköping

Kom ner igår vid sjutiden till mamma. Käkade sushi, mumma! Idag har vi varit i Habo hos pappa och hälsat på. Var och åt på habo hotell vilket typ är enda restaurangen där ute. Tix tycker det är måttligt roligt hos pappa för man får inte springa runt och busa något alls där-inte repa nya parketten...suck!

Nu sitter jag med brorsorna och deppar eftersom HV71 ligger under efter två perioder mot Färjestad i semifinalmatch ett. Johan är dock mycket nöjd med resultatet vilket gör det ännu värre. Ska försöka hinna träffa Agnes en stund sen och imorgon blir det middag hos Farmor och Farfar och fika hos Mormor innan det är dags att åka hem igen. Känns som man mest stressar och äter när man är här nere.

Tix är allmänt bångstyrig just nu. Misstänker starkt att det är löp på gång om ngn vecka. Du brukar hon bli tjurig och döv för allt jag säger men desto mer intresserad av luktfläckar...skitunge. Är jättefint väder idag och vi tog morgonpromenaden på vätterstranden där Tix kunde springa ut på isen som tyvärr lagt sig på Vättern. Är verkligen det jag saknar mest i Uppsala, vattnet och stranden mitt i stan.

Nu börjar tredje perioden...


ledig men jobbar ändå..

Jobbar som Personlig assistent idag mellan 8 och 14. Har försökt jobba där minst en dag i månaden för att hålla kvar möjligheten till jobb för framtiden, men det börjar kännas lite segt. Är ok nu när jag är ledig så många dagar men annars behöver jag de fridagar jag har till att slippa jobb. I eftermiddag åker vi ner till Jönköping vilket blir kul-att träffa familjen och så. Nu måste jag rasta Tixen innan jag går.

Dålig träning men fint väder..

Vi skulle tränat sök idag eftersom jag är bortrest i helgen, men vi blev för få så då åkte jag och Marie ner och tränade på klubben istället. Gick inte alls bra för mig och Tix hon bara var skitlåg och fjäskig, men lite lyckades vi väl göra ändå. Kom på att det förmodligen berodde på att jag var less och irriterad och då kan jag ju knappast vänta mig att hon ska gå bra. Vi köpte lkite fika från klubbstugan och satt och solade en stund innan vi gav oss av, mycket skönt.
Har varit och påbörjat packningen i Svista. Tråkigt värre men dagarna går ju fort så man lär ju komma igång nu. har inte så mycket kvar därute men ändå tar det massa tid. Nu ska jag gå och ta en fika med Jannice  och hennes arbetspolare. Och tydligen en liten bebis som skulle med också.

Kurs igår...

Inte för mig utan för sju st hundägare med sina olika hundar i åldern 8-15 månader. Jag var med som hjälpinstruktör till Lotta som håler kursen. Igår jobbade vi med "Nej"-övningar och startade med att de fick se hur Tix ser ut när hon får en korrigering =( och hur fjäsknde och glad hon blir när matte släpper pressen på henne. Sen fick de jobba med att Neja sina hundar mot köttbullar, de andra hundarna, roliga människor o dyl. Var flera som det gick jättebra för och det är ju kul att det som förmedlas går fram. 
Efter kursen tränade vi en kort sväng. Hoppapportering som är super. Även metallapportering vilket gick bra, hög fart in till mig vilket beror mycket på att Tix var toktaggad. Framförgåendet-inga problem. Fjärrdirigering, där hon gärna rör sig ngt framåt när jag står på fullt avstånd. Fritt följ-positioner igen och igen-blir bättre men det är så svårt att inte nudda mattes ben.

Nu äter jag frukost och ska ta tåget till jobbet om en timme. Hade jag gärna hoppat över men det är dock sista dagen före sex dagars ledighet. På fredag åker vi ner till Jönköping och hälsar på familjen, trevligt och alltid stressigt att hinna besöka alla.

Tja!

Tix och jag i stadsparken

Tix och jag i stadsparken


Skönt att vara hemma...

Mycket konstig dag på jobbet idag...Finns inget bättre än att komma hem till bemötandet man får av Tix, då kan man inte bli annat än på bättre humör. Kan sitta och gosa med näsan i hennes päls läääänge.
Börjar kl sju imorgon så ikväll blir inte mycket gjort.

Sökträningen igår gick bra med det var tungt både för hundar och förare i blötsnön på den mest kupperade banan. Tix ville knappt gå ut på näst sista figgen så sista fick bli riktigt enkel. Mycket bra markeringar rakt igenom, även de två långa vi körde i mitten. På eftermiddagen var vi nere och promenarade i stadsparken bland alla berusade bandyfans (SM-final i Bandy i Uppsala igår). Bra miljöträning för Tixen som var helt cool-Johan däremot fick folkskräck =). Käkade varmkorv i solen...skönt!

Nu är det "god natt"....

Idag är det vår!

Tillfälligt iaf, tydligen ska det bli kallt nästa vecka igen. men idag är det sol och Tix och jag ska ner på klubben och träna några timmar ihop med Marie och förhoppningsvis fler. Vi var där igår kväll också en sväng och körde ett lydnadspass som kändes bra.  Var bara krypet som var helt ruttet men jag måste verkligen skynda långsamt med det momentet så ska det nog lösa sig. Har varit lite dåligt med träning i veckan annars. Körde kort före möten på klubben i onsadags men annars blev de bara promenadträningar under veckan. Tix har nu inga symtopm från urinvägsinfektionen längre, de försvann nästan direkt. Hon äter dock antibiotika i fem dagar till.
I går fick vi pröva på något helt nytt på jobbet. Tix blev presenterad för en bit narkotika som sedan gömdes och så fick hon leta. Hon fattade galoppen och markerade för det de två gångerna vi prövade. Kul, så vi ska pröva om ett tag igen. Vet inte om detta verkligen kan leda till något men att drömma om hundförartjänst kan man ju alltid göra. Och tydligen finns det möjligheter med rätt hund.

Nej nu ska vi skynda ut och hinna njuta av denna soliga lördag så mycket det bara går...

2000kr-vilket fynd!

Usch så sura pengar men nu har hon fått antibiotika och ska snart bli bättre. Fick första dosen hos vetten och så ska hon äta piller i tio dagar. Värme och vila någon dag rekomenderades så det blir väl inte hundgård för henne imorgon, problematiskt.
Nu har vi varit hos Johans föräldrar och firat Johans pappa som fyllde år. Var ute och gick där på landet i solen och kan inte förstå varför jag flyttar till stan. De har verkligen bara åkrar och skog omkring sig och inga stora vägar, perfekt. Men, men något år får man väl stå ut...kanske..


Orolig morgon..blod i urin

Har precis pratat i tfn med Ulltuna och ska åka in dit med Tix vid lunch. Igår var vi och tränade uppletande hos Tina och Tix kissade ofta även under arbete vilket kändes konstigt. Jag blev nästan säker på att löpet var på gång och tänke inte så mycket på det. I morse hade hon dock kissat inne (händer aldrig) och det var blodfläckar runt kisspölen. Inget löpdroppande från henne dock så jag anade att ngt var fel. När vi var ute kissade hon sökert sju ggr på en 15min runda och det var blod i urinet varje gång, de sista gångerna bara blod. Dessutom verkade hon vara besvärad av att kissa. Så nu ska vi in till veterinären coh försöka få ett urinprov med oss. Förmodligen är det urinvägsinfektion som ska behandlas med antibiotika så då ska det väl gå över snart. Jag blir så himla orolig dock för min lilla tjej.
Nu måste jag ringa Marie och meddela att det inte blir någon sökträning för oss, jättetråkigt.

Borstar tänderna..

Och ska strax sova. Var ledig igår vilket var välbehövligt efter helgens jobb. Tränade lydnad på fm och tragglade på med "rutan" som jag redan börjar tröttna på...Efter att vi klarat av trean blir det nog ett långt uppehåll från lydnads-lydnaden, är väl jag som har för lite tålamod. Det är ju dessutom i brukset som drömmen om att komma långt finns. Om det bara kunde bli vår någon gång så att spårträningen kommer igång. Får väl börja spåra på hårda underlag kanske, där snön försvunnit... är tydligen kallare än på i flera år just nu och mängder av snö kom det i helgen...är skit! I morse tränade vi vittringapportering på långpromenaden. Två ggr tog hon rätt direkt men det var nog snarare en tillfällighet än att hon förstått... Oj vad jag låter negativ var ju inte meningen.

Idag har jag för övrigt varit duktig och damsugit, vilket jag gör väldigt sällan. Blir trött bara av att tänka på att det börjar närma sig flyttstädning. Hoppas sälja min soffa imorgon. Behöver den inte när vi flyttar ihop och förresten tycker jag inte den är alls fin men har varit bra att ha ett tag. Tydligen tycker dock några blocket-handlare att den verkar ok för jag har fått en massa svar och ska visa den imorgon. Blir bra att få lite extra pengar så jag kan gå och handla en vårjacka sen. Velar mellan två McKinley-jackor, den ena mer funktionell men mindre skön och den andra skönare men endast vatten+vind-avisande istället för tät. Och så var det ju det där med att det aldrig blir vår....

Jobb 8-20

Tolv timmars arbetsdag och nu äta, sova sen är det samma sak imorgon. Tix har varit hos Jannice och Erik idag för Johan har varit flytthjälp åt en kompis. De hade varit på långpromenad och myst en massa. Till och med deras katt Jasmine hade tyckt det var kul. Trevligt att få höra att Tix uppfört sig så bra.

Uppletandet igår var bra, mycket basträning som vi behöver. Nästa helg kör vi igen, hoppas våren kommit lite längre då, just nu är det djupsnö ute.

Nu är det hopp i säng.....God natt!

Mera hundträning idag.

Nu ska vi iväg och träna lydnad på samma plats som igår. Efter det ska vi packa matssäcken och åka och till Tina Hansson i Björklinge för att träna uppletande. Vi ska gå en två dagars-kurs och förhoppningsvis få lite struktur på vårt uppletande, jättekul. Rapporterar senare om hur det gick.

Hunnit med mycket idag..

då jag varit ledig. På förmiddagen träffades jag och Marie och tränade lydnad på en stor parkeringsplats vid IKEA-lagret. Som gjord för att träna på, bra att Marie hittat den. Var mycket träningssugen nu och ville typ träna allt... Blev mycket fritt följ och positioner, vill verkligen få till det där men det är svårt att se så jag skulle behöva filmas. Glömde bitstocken hemma och den är obligatorisk vid apporteringsträning då det just nu är det enda som får Tix att vilja gallopera in till mig. Tränade lite apportering ändå och det gick ju inte bra =( . Krypet går väl framåt men hon har bråttom, bråttom. Lite inkallningar med ställande och läggande dock inte tävlingsmässiga. Det känns nästan som ett klart moment. Höll på en del att träna in rutan där jag fick en del tips av Marie vilket fungerade ok, dock är jag inte tillräckligt petig för övningen men jag ska skärpa mig.
Efter träningen var vi på Intersport och Stadium och spanade lite och jag hittade en vårjacka som jag absolut vill ha, rea var det på den också. Sen tog jag en sväng till mitt gamla jobb och hälsade på och mumsade semla. När Johan slutade var vi och storhandlade på ICA Maxi vilket tog alldeles för lång tid men jag hann precis till HUS-mötet som jag nu kommit hem ifrån. Vi är sex stycken som har tagit oss ann uppgiften att hålla i HUS iaf detta år och detta var vårt första möte. Känns som att det kommer bli bra. Jag ska med start i slutet av Mars vara hjälpinstruktör på en grundkurs vilket ska bli jättekul och givande hoppas.

Nu måste jag ut och kvällspromenera lillfian.

Nytt täcke och tjänstetecken

Nytt obtrack-täcke

Nya, fina täcket som Tix redan varit och tuggat på, men det syns inte nu.

Tävlingstäcket
Ixblitztix

Tjänstetecknet som premiäranvändes på tävlingen i lördags, kanske för lite tur med sig...


En dag fick täcket vara helt...

...men det var ju ganska väntat. Köpte ett Obtrack-täcke i fredags för x antal hundralappar för att Tix nu måste vara i hundgården mer och det fortfarande är kallt. Idag invigdes det och vad fann jag när jag kom ut på lunchen självklart hade hon slitit sönder en resår dragsko på bröstet. Nu har jag lagat lite och hoppas hon låter det vara. Hade ju varit värre om hon givit sig på tyget. Sitter iaf jättebra och hon är så snygg, ska fota imorgon. Då är jag ledig och ska träna massor, kul! Om bara den  förbaskade snön kunde försvinna också så man kan börja spåra.