Bättre och bättre dag för dag...

Det tycker jag att Tix verkar. Stödskenan åkte av efter röntgen i tisdags och nu har hon bara stödbandage vid rastning. Inne får hon gå utan (om hon är lugn). Hon går bra på benet i skritt. När hon kommer i trav så åker det dock gärna upp men det är ju inte många steg innan jag är där och uppmanar henne att gå "saaakta". Imorgon ska vi till sjukgymnasten men samtidigt som  jag skrev det kom jag på att vi har studiebesök  med skolan imorgon så jag får eventuellt omboka tiden. I vilket fall känns det mycket positivt med hennes läkning. Frakturen var helt bra så nu är det bara att hon blir stabil, musklad och uppmjukad i hasen igen så är det klart. Lätt som en plätt...eller?

Igår var det strålande fint vårväder occh jag tränade lite lydnad och ett enkelt uppletande med Krut här hemma. Han är riktigt läraktig nu den lille men det gör inte mycket nytta för mig då han åker hem till skåne imorgon. En hundförare kikade på honom i onsdags och gjorde lite föremåls och kontaktövningar med blandade resultat. Ansvarige beslutade sedan att vi inte lägger mer tid på honom utan att han får åka hem. Känns ju såklart lika bra det även om det är nu som han börjar bli lite lättare att ha att göra med då han  nu är rumsren, fått en hyfsad vardagslydnad och funnit sig till rätta. Förutom med grannen som fortfarande är en riktigt läskig typ! Hoppas att han får det riktigt bra dit han hamnar och jag kan iaf känna att jag lagt en bra grund för fortsatt arbete.

Till helgen åker vi till Vemdalen tillsammans med Johans föräldrar och syster med familj. Blir ju en omställning att pulsa runt i snö några dagar. Hoppas verkligen det blir soligt och skönt dock så det blir härligt att vara ute mycket. Hade velat åka längdskidor med Tix men det går ju såklart inte nu.

Nu ska jag skriva vidare på min sjukvårdsuppgift om förväxlingsrisk mellan berusning och sjukdomstillstånd.

Sökfigurant

I lördags var det söktävlingar på klubben och om inte "om" fanns så skulle det varit vår första tävling för året. Nu var jag istället figurant på högre/elit-söket vilket var trevligt med hyfsat väder och en av Elin väl uppstyrd tävling. Från träningsgänget så var det Mette och B-M som var med (högre/lägre) och B-M blev uppflyttad, stort grattis till henne och Kyra. Mette och Tricksy fick inte riktigt till det denna gång men blev iaf godkända, grattis till dem också. Krut fick vara med och valla rutan och var alldels superintresserad av Hallon som också var med. En mästare på att stressa upp sig är han den lille. Bra för honom att få vara med och hälsa på lite folk vilket han gjorde lite försiktigt till att börja med men blev snart mer framåt.

Här hemma har det varit mycket diskussioner mellan Krut och mig senaste veckan pga att Tix har varit i höglöp. man blir så less på att bråka hela tiden men det ger faktiskt resultat att konsekvent vara på honom om att ignorera Tix. bara det att det är svårt att ha 100% koll samtidigt som man ska göra en massa annat här hemma med Tuva och så vidare. Då är man glad att det finns hundgård! Nu är iaf det värsta över och Tix är inte så intressant längre. Denna vecka hoppas jag få ett riktigt svar på om Krut ska vara kvar eller åka. Tycker inte om att inte kunna planera saker och ting riktigt.

Kullen på Mallekraft som jag anmält intresse för blev inget med då Garbo gick tom(hade iofs inte räknat med valp ändå). Så nu känner jag mig ännu mer att det lutar åt Brigadens mallekull till vintern. Förutom att kombinationen känns bra för mig så har jag fått mycket trevlig repsons därifrån vilket är värt mycket.  Mallekrafts nästa kull kan ju också vara något men ingen hane bestämd där än...Svåra beslut...Den som lever får se...

Idag är jag hemma med Tuva som är ordentligt förkyld, för jag vet inte vilken gång i ordnignen. Vi klädde oss i regnkläder och gick en långpromenad med Krut här på morgonen så nu är det lugnt och skönt här hemma. Både Tuva och hundarna sover. För Tix blev det ju ingen långis men hon går bra på benet och imorgon är det dags för röntgen. Hoppas hon blir av med skenan så att rehaben kan komma igång ordentligt sen.

Kaffedags!