Atjho!

Nyser konstant pga förbannad allergi.var i Knivsta och tränade sök igårkväll och var helt förstörd av det eviga nysandet. Pga det blev det ett ganska kort pass för Tix vilket kanske var bra för det var varmt. behöver ju inte köra tills hon blir trött varje gång. Lyckades tappa Maries radio i skogen när vi vallade men min duktiga vovve hittade den efter vi var klara. kanske en frukt av att Johan låter henne hämta hans mobiltelefon till honom här hemma.

Idag och imorgon ska vi till Stockholm och träna skydd med Glenn Andersson från kennel mallekraft
www.mallekraft.se som instruktör/figurant. Ska bli superkul men tyvärr ska det bli alldeles för varmt ute. Blir mycket vattenpauser.

Uppletande igår o sök idag

Ett lydnadspass med bruksmoment och sedan sakuppletande var på schemat igår kväll. Lydnaden gick bra förutom att Tix drog med sig hela hindret första försöket på en meter. Men på´t igen sa hon bara och tog det utan problem nästa gång. Uppletandet gick inte lika bra. Vet inte vad det är med rutan på klubben men det går alltid mycket sämre där. Trots att man kör där ofta...kanske blir den tråkig. Hade svårt att gå ut i ena kanten (körde två korridorer ca 6*50m), vek av för tidigt och gick utanför vallningen. Hon tog en på djupet och ett näraföremål sedan fick hon titta på när Beskow körde. Efter det var mer taggad och gick ut även i andra kanten.

Söket idag gick bättre. Figge på varje skick för att göra det kul och inte ge oss anledning att bråka. Bra markeringar även preseningen fortfarande är ngt skum. Hon måste bara se att det verkligen är en människa i innan hon skäller. Konstigt eftersom hon inte har sådana problem på heldolt i ex låda. Behöver nog bara smälta denna gång så bör hon nog inte tveka på dem mer. Hon gick raka fina skick förutom på fjärde figgen där hon gick bakåt och for runt där ute utan att få vittring. Tog in henne utan problem och skickade om, och hon gick klockrent.
Efter körde vi platsliggning och även 2min sittande i grupp (två hundar) vilket gick bra, förutom att hon vill se sig om lite. Nu kanske Johans lek att inte ta godisen på nosen komma till nytta. Fick tipset av Marie att använda det för att få ett alldeles stilla huvud. Om vi nu kommer upp i eliten någon gång....har beslutat att inte tävla förrens i augusti så hon (och jag) får lite semester.


Glad Midsommar!!

Idag åker vi till Västerås och firar tillsammans med Johans familj och släkt. Blir klassisk midsommar med stång, lekar och sill. En glad och solig dag önskar jag alla där ute.

Kram/ Emma o Co

Ett andra pris till...

Nollade hoppapport av alla moment!!?? Apportbocken var i miniformat så hon tappade bort den i gräset-när hon väl luktat sig fram till den hade hon ingen koll på momentet längre och glömde hindret på vägen tillbaks. Men för övrigt var det ok (226p)och framförallt så var Tix taggad och positiv på plan. Tyvärr släppte koncentrationen lite pga det (8,5 på helheten) istället men det kändes mycket bättre än sist. Rutan gick bra igen också-betyg 9 blev det. Lillskiten hade tydligen tagit sig ngn tugga gräs på platsliggningen-den givna 10:an  blev istället betyg 9, alldeles för stort gräsintresse hos den där damen.

Sitter nu och försöker hitta ngn tävling i sommar. Är ganska dåligt med sådana här omkring men eftersom vi ska till Småland tänkte jag kolla om det finns ngn där. Annars får vi ta semester till Augusti. Tänker nu sätta igång med "högre"-momenten inför hösten. Känns som det är en hel del jobb...

Kliar!!! Var fullt av mygg där igårkväll och inte hade jag myggmedlet på mig...Kliar!!

SM i lydnad och Agility

Imorgon startar årets lydnads och agility-SM som går av stapeln här i Uppsala på Gränby sportfält. Jag ska vara skrivare i ring 1 på lydnaden. Kl 6.30 ska vi samlas och sen pågår det till framåt 17 så det blir en lång dag i solen-28grader skulle det tydligen bli imorgon. Ska bli kul att se alla duktiga ekipage (61st). På söndag går finalen och då är jag ledig och ska bara va publik. Ikväll var det "kamratfest" där det fåtalet funktionärer som tog sig dit blev bjudna på lite mat-trevligt.

Tänker mycket på vår träning och hur jag ska förändra den för att vända vår nedåtgående spiral. Tävling på onsdag igen men är tveksam. Även om hon känns bra på träning är jag rädd att hon ändå går ner sig när vi går in på tävling... Tänkte träna imorgon kväll efter att ha blivit peppad av att kolla lydnad hela dagen. I förmiddags körde vi ett sökpass-jag, Elin och Marie. Det var varmt för både förare och hundar men gick helt okej ändå. Tix vill gärna dra framåt på vägen ut så jag tog tillbaka henne några gånger och försökte nästan skicka lite bakåt hellre. Ett tomskick som gick bra-hon gick ut ganska mycket bakåt dock men ok, bättre det än fram (ska jag vara lite petigare kanske...). På sista figgen fick hon inte fram något bra skall utan de blev väldigt gällt. Berodde nog både på trötthet och att hon tyckte Elin var konstig under preseningen.

Nu är det bäst jag lägger mig så att jag inte är helt trött och förvirrad imorgon. Risk för solsting finns ju också.

Som väntat-tredje pris...

Tix var helt ofokuserad och allmänt ointresserad av det vi gjorde. Rutan som gav oss en tia förra gången bröt jag nu eftersom hon apporterade en kon...hon som inte ens tycker om att apportera! Jag kunde inte annat än le åt henne dock för jag vet ju att vi inte är i form. Fick dock en kommentar från domaren att Tix såg "strykrädd" ut i fria följet...mindre roligt men det är ju bara att skaka av sig när jag vet att det är less hon är. Hoppas bara inte att hon lär sig att ha tråkigt på tävlingsplan. Träningen av fria följet har ju känts riktigt bra det senaste...

Glad för regn

Det är ju inte så ofta man blir glad när det regnar men just idag så är det skönt. Istället för ren hetta får vi faktiskt lite syre i liuften när vi tävlar ikväll. kan förhoppningsvis göra slöfian lite piggare. Har tyvärr inga större förhoppningar men vi kör på ändå...


Sommar!

Svettigt värre har de varir de senaste dagarna. Igår och idag har vi varit iväg och badat till Tix stora glädje. Nu börjar hon bli riktigt duktig på att simma och litar på sin förmåga så hon hämtar bollen längre och längre ut. Igår badade även jag (i Enköping) och det var mycket skönt. Att träna på dagtid är ganska meningslöst blir bara små korta inlägg i promanderna. Tänkte sticka ut nu en sväng, det är dock ganska varmt fortfarande fastän klockan är nio snart. Tävling på onsdag....


J...a SL

Pendeltågen går fasen aldrig som de ska. Ett tåg inställt och nästa försenat så att jag precis missar Uppsalatåget från Märsta. Mitt på dagen går tåget bara en gång i timmen så det var bara att slå sig ner och vänta. Får vara glad för att det var sol iaf. Tixan fick nu vara hemma en timme längre än nödvändigt ensam, grrr!

Nu ska vi går ner till stadsparken och träna lydnad. Behöver mycket störningar så det blir någorlunda likt en tävlingsplan. Tränade på klubben igår. Gräsklipparen är sönder och gräset är uppe över decimetern-Tix hittade inte rutan! Men sen gick det väl ok. Det är bara detta eviga travandet in med apportbocken som jag inte får ordning på. Känns snart som att det helt enkelt får vara så...men nej nog måste det gå att lösa??

I helgen kommer det lägges allt krut på lydnadsträning inför onsdagen. Vi får inte riktigt ihop sökgänget i vilket fall och istället för att köra på bara tre (som vi gjorde i tisdags vilket för övrigt var en positiv träning för Tix) så skippar vi det. Vill verkligen få det där 1:a priset innan sommaren...
Tydligen ska det bli sommar i helgen också så en tur till ngn hundvänlig sjö vore ju inte fel.


Lite fler foton...

Tagna med egna kameran med hjälp av publiken Marie och Elin
Marie och ElinHoppRutan

Lite foton från tävlingen

Tack Marie som fotade på tävlingsdagen.
Lk3-3Lk3-2Lk3
Elin och Hallon
Elin och Hallon tävlade också..


Ett 2:a pris blev det.

232 poäng skrapade vi ihop. Är under omständigheterna nöjd. Tix var inte direkt taggad och jag fick ge dubbelkommandon både här och där. Fick dock 10 på "rutan" och hopp-apport, och särskilt rutan kändes väldigt bra. Tix gillar det verkligen. Nollade läggandet helt oväntat, har aldrig hänt att hon inte lägger sig. Tränar på inför nästa försök den 14:e hemma på UBK.

Nästan klar...knappt...

Jag och Elin har kommenderat varandra genom programmet idag. Finns smådetlajer att peta i överallt men det var bara vittringsapporteringen som knasade ordentligt. Hon är så osäker på att komma in med pinnen så hon släpper den. Vid första försöket redan bland pinnarna sedan på vägen in. Får väl helt enkelt slänga på ett dk och lkalla in henne om jag ser att hon tvekar. Något som gladde mig var att rutan gick jättebra. Hur som helst så kommer vi nog ta oss igenom tvälingen även om det inte blir ngt första pris.

Nu ska vi skjutsa syster yster till Västerås flygplats för hon ska flyga hem till London igen.