Ledig idag

Vilket är mycket skönt. Tix och jag låg länge och mös i sängen innan vi gick ut på lång promenad i solen, härligt! Blev ett antal tokrusningar för Tix som hade mycket energi samlad i benen. Det märks att hon umgåtts mer med Johan än mig de senaste dagarna för hon testar en hel del...."vadå ropade du, jag ska bara lukta lite här och ta en extra stor sväng innan jag kommer"..gör inte matte glad märkte hon dock snart.

Jag har nu varit och fikat med storasyster Anneli som är hemma i Uppsala en sväng. Hon jobbar annars i Oxford så vi ses inte allt för ofta.

Nu ska vi mysa i sängen lite mer, man får ju passa på.


Stressad och trött...inte mycket träning

Har jobbat hela dagar (till kl20) i två dagar och är bara så trött när jag kommer hem (till Johan) vid niotiden. Ska upp vid fem imorgon så det är bara en snabbis ut med Tix, lite mat och sen sömn som gäller. Hinner tyvärr inte med att träna ordentligt och Tix går på högvarv. Tränade lite lydnad och uppletande i morse men det räcker inte för att hon ska vara nöjd hela dagen.... dåligt samvete.

Tränade i alla fall sök i lördags vilket gick mycket bra förutom att jag förfrös fingrarna (nej inte riktigt kanske). Vi var på en ny plats, kul med den variationen.

Det har hänt något fantastiskt i vårt liv men det är inte officiellt ännu...kan dock inte hålla riktigt tyst om det men...to be continued.

ZZZZZZ....

Snart går tåget

Till Märsta för byte till fortsatt resa med SL. Har varit ute på Tix sista morgonpink, var på längre prommis vid sextiden i morse. Tryckte i mig havregrynsgröt till frukost så ska jag förhoppningsvis inte bli hungrig före lunch. Äter lite senare dessa dagar man jobbar länge tydligen.

Ha en bra dag!

Mallevalp!

Vi träffade på en liten mallehane på klubben idag. UBK:s ordförande har skaffat en Lindjax-valp. Supersöt var han, mörk och fin. Tix skulle ju bara lägga sig på honom såklart, klumpfian.

Nu är jag bara sååå sugen på en valpis. Kan inte Tix bli lite äldre snart. Är ganska så säker på att jag vill ha en valp efter Blackneck´s Garbo,
www.mallekraft.se , så småningom.

Nytt jobb och hundträning..

Mitt nya arbetet är allt vad jag väntat mig. Så mycket som jag nu kunde tänka mig av en så speciell värld. Efter två dagar trivs jag bra och ser fram emot att lära mig mer under veckan. Jag har träffat många trevliga människor i mina nya jobbarkompisar. Tix har varit hemma med Johan i veckan och även varit med honom i skolan (legat i bilen under lektionstid) och blivit beundrad. Håller på att kolla upp hundgårds-möjligheterna på jobbet.

Utlovade visst en rapport från sökträningen häromdagen...here goes: Tix hade ju lite mycket spring (och inte luktsinnet påslaget) i benen vid förra tillfället. Då fick hon något ljud när hon var ute och jobbade men nu har jag, efter rådslag med Jenny, bestämt mig för att ljud får hon för att styra upp skicken från stigen. Tar hon inte det skickar jag om istället för att ge ljud igen när hon är ute. Försöker också köra med så dold figge som möjligt så hon måste använda näsan. Det blev ett bra pass och det jag kan klaga på är markeringarna som dock blev bättre på slutet då hon höll i skallet längre med Jenny som figge. Måste se till att verkligen träna markeringarna bredvid för att kunna köra några tävlingsmässiga ihop med söket snart.
Vi var bara tre st som tränade: jenny körde tokträningssugna Axa som varit i vila och ville springa, springa och springa lite till =) Marie och Beskow gick sist och Beskow var lite av motsatsen, och ville inte riktigt gå ut på djupet utan gav och tyckte han var klar efter ca 40m, men vi jobbade ut honom med ljud.

Är nu precis hemkommen från klubben där vi har tränat på isiga planer. Några plättar med snö fanns dock där man iaf kunde gå utan att va påväg att åka på rumpan. Vi startade med apportering som gick jättebra, galopp alla gånger. Körde även hopp-apport, vilket inte var några problem, hur snyggt som helst. Framförgåendet var lite förvirrat första vändan men det styrdes upp efter en påminnelse. Fritt följ och stegförflyttningar gick bra. Inkallning med ställ. o lägg. gick bra men jag får akta mig att träna det för mycket lika, då hon börjar gå före mitt kommando. Skickade några gånger på rutan som gick bra men hon knasar till det lite ibland men rättar till fort. Hon har dock inte koll på rutan än utan närmsta konen.
Igår påbörjade jag förresten vittringsapporteringen vilket gjorde Tix förvirrad då jag gick alldeles för fort fram och la ut flera pinnar direkt. Elin tipsade idag att jag ska lägga bara vittringspinnen i ex högt gräs, några gånger så hon lär sig att koppla på näsan för pinnen.

Imorgon jobbar jag hela långa dagen från 9-20 så då blir det nog inte mycket träning för Tix, bara bus och gos med lekfarbrorn Johan.

Nya jobbet imorgon

Nu ska jag gå och lägga mig och sova ut ordentligt inför första dagen på min nya arbetsplats. Är lite spänd men på ett positivt vis.
Vi tränade sök i förmiddags, skriver en träningsrapport imorgon. Senare var vi och fikade på Fågelsången med några friends. Jag åt alldeles för mycket sött och blev både illamående och fick huvudvärk =(
Efter en sväng på IKEA åkte vi hem och åt älggryta à la Johan (?).

Måste hoppa i säng nu.
God natt...

Igår va stora "hej då"-dagen

Det blev många "farväl" och "lycka till" igår när jag och Tix var vår sista dag på Mellanskog. Fick ännu mer blommor och choklad (!). Min chef på Proffice bjöd på lunch och sa att jag är mycket välkommen tillbaks om jag behöver jobb ngn gång, kan ju va bra att ha för extrajobb om man ska plugga sen. Det värmer verkligen med alla goda ord man får med sig.

Idag skulle jag och Johan åka och simma på Fyrishov, men där va det junior-DM så det var fullt hus och trångt i bassängerna, så vi tar det i veckan. Istället åkte vi till Rosersberg och kollade hur långt det skulle vara för mig att gå från stationen till jobbet. Det visade sig vara ca 500 m så där sprack mina planer på att springa den sträckan, inte så stor idè. Sen var vi på skogprommis med Tixan, som annars mest sover sig genom dagarna och är allmänt slö. Nu har hon dock börjat äta lite bättre igen.

Ikväll blir det lugnt, har precis tryckt i mig massa thai-mat och ska snart hem till Svista och päsa. Imorgon är det sökträning.

// E

Nu är MH:kategorin klar

Under kategori Tix MH-protokoll  kan ni nu kolla in hennes resultat. Det blev lite konstigt dock så hela femte rutan syns inte, men det är nog förståeligt ändå....

Nej nu blev det nåt ännu konstigare, all text blev större än när jag skrev det så hela inte syns, grrr! Det är därför jag inte borde hålla på med sånt här egentligen, för nu har jag ingen aníng vad som är fel. Får kolla det senare måste jobba lite nu. Sista dagen och allt.

Presenter

Jag fick avskedsgåvor igår av mina gulliga jobbkompisar. Presentkort på Stadium, som en del till de nya skidorna jag så väl behöver. Fick en hel påse med valla av olika kvalitét =) Dessutom fick jag en Mellanskog-bag fylld med mellis reklamprylar, och en jättefin skärbräda med alla träslag i.

En blombukett fick jag också och blev alldeles rörd av alltihop, de är så snälla här. Kul att få veta hur uppskattad man varit.




Jobbat hela dagen

Har precis slutat för dagen. Var på jobbet som personlig assistent på kvällen. Vi var på IKEA och jag köpte matskålar till Tix att ha hos Johan, 3kr/st-billigt!
Idag har Tix ätit vid lunch och nu på kvällen, skönt att det kanske har vänt. Hon har verkat lite trött det senaste dagarna tycker jag. Fick dock torkad älglever av Per på jobbet idag, då vaknade hon vill jag lova =)

God natt/ Emma


Bara tre dagar kvar...

..på mitt arbete på Mellanskog. På måndag börjar jag på nya jobbet som kriminalvårdare. Tiden har gått så himla fort sen jag fick beskedet att jag fått tjänsten. Fick mitt schema för introduktionsveckorna igår med info om vad som ska gås igenom osv-känns jätte spännande.

Idag ska jag bjuda på avskedsfika på jobbet för min fantastiska chef Per, är inte här på fredag. Känns lite trist att lämna Mellis också för det är verkligen en bra arbetsplats men jag lär nog hälsa på emellanåt.


Lyckad ridhusträning

Internet ville inte fungera hemma igår så rapport från träningen kommer först nu. Pga en skadad hund (trist för Axa och Jenny) och en i hög löp, så var vi bara sju ekipage som tränade igår. Vi började med en kaffestund på läktaren för att snacka igenom träningsupplägget. Man vill ju göra mesta möjliga av tiden och ytan. det är verkligen så mycket roligare att träna ihop med andra, titta på varandras moment, få råd och hjälpa till. Alla var mycket sugna att komma igång ordentligt igen efter helgerna.

Jag värmde upp Tix med fritt följ som ju känns riktigt bra nu för tiden. Jag får vara på henne en del om att hon vill tränga men hon tar det bra. Efter det körde vi apportering-lika bra att ta det tråkiga i början. Jag hade laddat med blodpudding i fickan så, tjoho, va kul det va att komma och lämna av. Kunde tyvärr inte kasta apportbocken så långt pågrund av den begränsade ytan men några galoppsteg hann hon ta ändå, bra!
Fick bekräftat att vår krypträning varit rätt då Mia kollade oss. Hon tränger dock även här så jag får vara noggrann med att inte gå för fort fram så hon tappar position. Rumpen är iaf bra i rörelsen vilket ju känns viktigt. Körde några lägganden-inga problem. Påbörjade rutan genom att ställa ut en kon en bit framför rutan och sedan skicka henne dit. Hon kan ju redan att ställa sig "stå" bakom konen så när jag flyttade in den så hamnade hon rätt, så jag tänkte bygga momentet därifrån och sedan köra den på olika håll osv. Hon blandade dock ihop vilken kon hon skulle springa till ibland så jag får vara tydlig ett tag till.

Idag tänkte jag träna henne att backa ifrån mig på håll, vilket ju är bra för att få henne i rätt position i flera moment. Bra inomhusövning när det snöar och är kallt.

Titta här vilket fint halsband Tix har fått, beställt från
www.vibri.com Mycket kul att själv knåpa ihop hur det ser ut. Hennes Björkishalsband håller på att falla i bitar så nu va det dags att shoppa nytt.
Nytt halsband

Nu ska jag kolla på gårdagens avsnitt av "Prison brake".

Tja! / E



Inventering och uppletande

Har varit på brukshundsklubben hela fm. Först var vi ett helt gäng som tränade uppletande. Det gick väl sådär för Tix. Hon tog en ganska direkt på 50m men sedan sprang hon bara på djupet fast den andra saken låg i början av rutan. Fick visa den och sen tog hon den givetvis. Kommer och lämnar bra. det finns en väldigt enkel anledning till varför där inte finns någon systematik i henns letande-vi tränat ju aldrig. Ska börja träna korridorer och lägga ut synligt för att lära henne gå raka skick för att få med hela rutan.
Sen gjorde jag, Ina och Elin en storröjning i tävlingsmateral-förrådet där det slängdes, sorteradess och flyttades om. Så nu är det jättefint och gott om plats. Är en sådan skön känsla att få ordning i kaos, vart det än gäller.

Bortskämda Tx-fisen vill inte äta sin mat. Kan ju bero på att Johan ger henne allting annat. Hon går bara och småäter siit foder under dagen, kanske ska ta undan den om hon inte äter direkt? Hon får Royal Canin-Maxi Sensible och det har funkat bra förrut. Ska kolla om vi ev bör byta foder.

Jag fryser om tårna...

Ska lägga in Tix MH-protokoll här, håller på att skriva ner det på datorn, är ett mycket bra resultat tycker jag.


Imorgon ska vi börja med inomhusträning i Jällaskolans ridhus. Vi är nio st som har hyrt det varannan måndag fram till slutet av Mars. Ska bli tacksamt att slippa snön ett tag.

Tjillevippen!


Aktiv dag

Jag och Tix gav oss ut själva i skidspåret (i Lunsen)i morse för Beskow skulle på annat. Efter någon km fick vi dock sällskap av en liten jakthund som tyckte Tix var mycket läcker. Han var utrustad med peil och halsband med tfn-nr och eftersom han var klistrad på oss verkade han inte vara ute på jakt längre. Jag fick tag på ägaren som mötte oss på parkeringen, de hade precis avslutat sin jakt.

I eftermiddags passade vi på att ta en promenad och ett lydnadspass vid Gränby sportfält, för Johan hade tennisträning där uppe. Skönt att vara på en skottad och belyst plan=parkering. Idag travade hon in på apporteringen igen, känns som allt nytt jag hittar på för att belöna momentet fungerar en gång sen är det inte värt att galoppera för längre. Hon greppade dock både metall och trä direkt utan lek. Körde långa streckor fritt följ-mkt bra. Även stegförflyttnigar gick fint. Elaka matte tvingade Tix att träna kryp på den kalla marken =(, hon har lite bråttom och dessutom tror jag hon lyfter en del bak-är svårt att se själv. Måste även be någon kolla vårt läggande med språngmarsch för jag anar att hon lättar något precis när jag springer de första stegen.

Är för övrigt precis hemkommen från bion. Wallander skjöt boven, så nu vet alla det (f-låt). Spännade och helt ok film men lite väl genomtänkt fall kanske.

Nu ska vi sussa imorgon ska vi kl 10 på klubben och köra uppletande. Sen ska tävlingsförrådet städas...kuligt!

Natti natt! / E & T


Tix MH-protokoll

LULEÅMENTALBESKR.HUND SBK
 2005-10-30
Domare 1HOLM KITTY
 Känd mental status 
 1a.Kontakt hälsning:   4  
 1b.Kontakt samarb.:   4  
 1c.Kontakt hantering:   4  
 2a.Lek 1 leklust:   4  
 2b.Lek 1 gripande:   5  
 2c.Lek 1 grip/dragk:   3  
 3a 1.Förföljande:   4  
 3a 2.Förföljande:   4  
 3b 1.Gripande:   5  
 3b 2.Gripande:   5  
 4.Aktivitet:   4  
 5a.Avst.lek intresse:   2  
 5b.Avst.lek hot/aggr:   1  
 5c.Avst.lek nyfiken:   5  
 5d.Avst.lek leklust:   5  
 5e.Avst.lek samarb.:   3  
 6a.Överr. rädsla:   1  
 6b.Överr. hot/agg:   2  
 6c.Överr. nyfikenhet:   5  
 6d.Överr. kv. rädsla:   1  
 6e.Överr. kv. intr.:   1  
 7a.Ljud rädsla:   2  
 7b.Ljud nyfikenhet:   4  
 7c.Ljud kv. rädsla:   1  
 7d.Ljud kv. intresse:   2  
 8a.Spöken hot/agg:   3  
 8b.Spöken kontroll:   2  
 8c.Spöken rädsla:   1  
 8d.Spöken nyfikenhet:   4  
 8e.Spöken kontakt:   4  
 9a.Lek 2 leklust:   4  
 9b.Lek 2 gripande:   4  
 10.Skott:   1


 

Tix har herrbesök..

Tix har herrbesök..

Johan och polarna har pokerkväll. Jag hänger framför datorn oxh tv:n tillsammans med Tix och Mogge som följde med sin husse hit. Såååå söt!

Han bestämde sig för att skvätta lite på en av kuddarna så exalterad blev han av Tixan. men det kommer man faktiskt undan med när man är så gullig.


Tix och Lova

Tix och Lova

Tix och Johans systerdotter, som bara är lite rädd för Tix (som faktiskt är superduktig med barn).

med hakklapp

Lilltjejen ställer vistt upp på alla idiotiska prylar Johan hittar på.

Fryser..

men börjar tina upp nu. Försov mig i morse och vaknade 20 min före jag skulle va ute i Lunsenskogen och träna, stressigt. Tix gick först och hade alldeles för mycket spring i benen för att slå på näsan men hon fick något ljud från Marie så hon tog henne. I övrigt gick hon bra, rakt ut och bra markeringar. Vid lådan (en sådan som kommunen har sand i) tyckte hon det var lite mysko men när Annica pratade med henne  va det lugnt. Sju figgar fick hon totalt och efter passet fick hon busa med Beskow en stund så nu är hon tröttis.
Imorgon ska jag ge mig ut på skidorna och Tix ska få polaren Beskow med sig så det blir nog en ordentlig resa =)

Nu ska vi åka till Johans föräldrar som bor på landet utanför Enköping, blir mysigt.

// Emma

Sushi istället för bio..

blev det som kvällsnöje. Till och med sushi-buffé och jag tryckte ner 25 bitar och lite friterade köttslamsor, mumma! Valet av film passade tyvärr inte alla så det blir bio på lördagkväll istället i sällskap av Jannice och Erik.

Körde ett riktigt roligt lydnadspass i eftermiddags. Höll till på en grusplan i stan där en massa barn åkte skridskor precis bredvid. Det var ingenting som Tix brydde sig det minsta om, hon var grymt fokuserad-resultatet av det låga antalet träningstillfällen på sistone. Allting funkade gallant, även apporteringarna var superkul, tyckte hon. Det jag kan klaga på är att hon sätter tassarna på metallapporten före hon griper, kan ha med snön att göra-hon vill gräva fram den först. Körde även hopp med apportering som vi inte direkt tränat förrut och hon fattade galoppen direkt.
Har lite problem med fjärrdir ,som i och för sig är under inlärning, vad gäller ståendet. Hon flyttar framåt lite när hon lägger sig från stående, ska jag lite tips i frågan.

Imorgon kör vi sök på bara tre pers pga att Jenny tyvärr är sjuk. Men det ska nog gå bra ändå.

God natt! / E

Uppdatering av helgen

Bättre sent än aldrig. Sitter på jobbet och väntar på att sluta, halvdag idag.

Tänkte bara berätta lite om Vemdalenresan. Vi tryckte alltså in en massa folk, Tix och mängder av packning i tre bilar. Jag, Johan och Tix åkte i vår lilla Fiesta och höll tummarna för att det skulle hålla hela vägen. Det gick som smort förutom att vi fick "låna" lite el för att komma hem igen i kylan.

Stugan var supermysig och inte allt för liten så det gick bra att bo allihop även om det blir lite närgånget ibland. På fredagen for vissa iväg till backarna men jag, Johan, Tix, Anders och Stefan gav oss ut i spåret. Det tog inte lång tid innan jag och Tix var lååångt efter de andra "proffsen". Tix fick dra mig i nomeselen och det gick faktiskt riktigt bra till slut. Jag föll i varje sväng och blev helt slut men lyckades faktiskt ta mig runt de 8km. Tix drog även Johan en bit och sedan var hon helt slut, då fick hon springa lös så var hon tokpigg igen. Hon älskade verkligen att leka i snön hela dagarna, det märks vilken landsdel hon kommer ifrån =)
Skidåkningen avslutades med fika i skogen och efterföljdes av stretching i stugan, för både mig och Tix. Trots det hade jag ordentlig träningsvärk resten av helgen.
På Nyårsafton var vi ute och lekte på dagen. Tix fick dra pulkan upp och så for vi ner för backen. Hon går igång som bara den och far runt i snön med klapprande käft. På kvällen lagade dukade vi upp för nyårssupé. Johan och Stefan lagade jättegod trerätters-middag. Jag hade gjort ett häfte med snappsvisor som sjöngs med varierande uppskattning. Senare gick singlarna och ett par ut, så vi var bara sex st som firade tolvslaget hemma. Vi skålade och tittade på fyrverkerierna utanför. Är verkligen skönt att ha en hund som är helt oberörd av smällarna och tjuten men jag lider med de stackare som inte har det lika lätt.
Det blev en ganska tidig kväll vilket va skönt dagen efter då det bla byggdes en snökoja och spelades spel. Spelades för övrigt en hel del spel under helgen under högljuda diskussioner =)  På måndagen packade vi och städade och kom iväg hemåt vid lunch. Va en jättemysig helg med jättegosiga människor och världens duktigaste hund-som charmar de flest (förutom när hon hugger i ngns armar under pulkafärden, oops!)

Ser fram emot att åka upp igen till våren någon helg. Ska försöka träna på skidorna och dragandet nu så länge snön ligger kvar. Är ju inte så lätt att springa i det här vädret och träna kondition behövs.

Igår kom min syster Anneli och hennes pojkvän tillbaks från semester i Cypern. Hon bor till vardags i Oxford men ska nu va i Sverige några dagar. De ska bo hos mig i Svista så jag flyttar in hos Johan under tiden. Jag är annars väldigt less på att bo fram och tillbaks och i en ryggsäck, typ.

Ikväll ska vi gå på bio tillsammans med Stefan och Patricia. Vi ska se nya Wallander-filmen "Mastermind". Imorgon är det dags för sökträning, kuligt! Snart är det ju tävling igen(25 feb), tiden går så fort.

Har lagt till en ny länk till min granne/träningskompis Jennys blogg.

Ha en bra dag! // Emma

Tix i Vemdalen

Tix i Vemdalen

Vi är precis hemkomna från Vemdalen. Är för trött för att berätta om helgen nu men här är ett smakprov på Tix i snön-som var meterhög. Vi har iaf haft en jättretrevlig helg och mysig nyårsafton...to be continued!

/ E