Sök,simning och lite hälta..

Tränade sök i fredagskväll. Var vid Läby, en kort men tyvärr mycket kuperad bana. Glömde det när vi bestämde platsen men det gick bra ändå. Tix fick gå tre skick med figge på varje och det var inte problem förutom att hon fastnade med bakbenet i sökskynket på sista  och jag satte hjärtat i halsgropen för det såg ut som om hon var trebent. Så fick hon iaf göra om det sista skicket så det blev en fin markering som avslut. Det var riktigt vamt och flåsigt för både hundarna och oss förare Mette, Sanna, Marie L och jag. Mette hade varit och skulle på flera bra läger och jag är så avis. Men det har ju inte varit mycket mening med att åka på läger med Tix i år... Tix var utan krämpor efter söket, skönt.

Både lördag och söndag har vi börjat med ett morgondopp med en sväng simning för mig och Tix. Jätteskönt i värmen som varit minst sagt tryckande. Skulle tränat sök igårkväll också men när kl var 18.30 och vi skulle åka var det fortfarande 30 grader ute och Tix var helt däckad (och jag också ganska trött) så hon fick slippa den anträngningen. Lika bra var kanske det för senare på kvällen tog vi en kort cykeltur och gjorde lite lekuppletande (kasta ut boll som ska hittas) i inte allt för jobbig terräng, och då fick hon tydligen lite ont och haltade igen i traven. Efter att vi gått hem och jag stretchat henne lite så verkade hon dock ok och likaså idag efter en natt med Back on Track.

I veckan får det bli träning sent på kvällarna om denna värme ska hålla i sig. Har tänkt lägga några spår och hoppas på ett sökpass. Funderar för övrigt på att ge Glukosamin till Tix i förebyggande syfte med tanke på skadan och artros som förmodligen kommer. Någon som har erfarenhet? Finns ju en mängd olika preparat att välja på.


Spårat!



Tog oss ut igårkväll och spårade. Ca 500 m spår som låg 45 min. Tix spårar riktigt bra nu men har bråttom, bråttom, särskilt i starten vilket gör att hon springer förbi vinkler och får gå tillbaka. Ska träna många påsläpp med mycket pinnar och godishögar så det händer något som kräver att hon måste ta det lugnt. Är riktigt varmt ute nu (klagar inte) så det är kvällstid som gäller för hundträning. Klockan var 21 när vi tog spåret igår men ändå var det svettigt och klabbigt ute. Och Tix är flåsig med sin dåliga kondis. På dagen igår var hon med Johan och Tuva hos Johans systers familj där hon fick vara med på stranden och bada.

Ikväll hoppas jag på sökträning men det är svårt att få ihop folk. Är riktigt träningssugen och Tixs ben mår så bra också. Men jag får ändå akta mig så det inte blir för mycket. Ska boka en tid till sjukgymnasten nu i av Augusti för att se vart vi står någonstans inför hösten planeringar av träning och tävling. Har anmält till tre lägre spår i septermber iaf så kanske att man kan komma med på ngt. Men tills dess måste det spåras och spåras igen. Längre sträckor, längre liggtid, lägre hastighet, bättre apporterig av pinnarna (kommer med lägre hastighet).

Idag är det fredag så nu är det snart helg. Det ska vara soligt och fint och jag ska mysa runt i trädgården i bikinin så man får lite sol nu efter att ha suttit inne och jobbat när andra fått vara ute. Och så massor av bad såklart och förmodligen en tur på någon loppis (mitt nya nöje).

Trevlig helg!

Bad!

Kvällsbad vid Alstasjön ("vår" sjö). Har köpt en flytande Kong med snöre som Tix gladeligen hämtar om och om igen.






Nedan ses Tixs "Back on Track" för hasen. Har haft det sedan i fredags och hon har faktiskt inte varit halt eller ens stel sedan dess, kan ju dock vara slumpen men jag vet många hästar som fått bra effekt av B o T. Hon får ha det någon timmer efter ansträgning och i bilen.



ikväll har vi haft besök av vänner från Stockholm  och däribland Chihuahuan (hur stavas det??)Lola som var helt otroligt liten. Tur att Tix är så snäll. Tror hon börjar bli gammal för hon såg mest uttråkad ut när den 10 månaders lilla hunden gjorde otaliga lekinviter. Eller så berodde det på att jag stoppade henne så fort hon bestämde sig för att hon väl kunde rusa efter Lola lite. Vill inte riskera den lillas hälsa.

God natt!

Två steg framåt och ett steg bakåt..

Sommar, semester, sommarlov och dåligt med uppdateringar. Var i Jönköping förra veckan och slappade mest plus bad och promenader längs Vättern som är mycket uppskattat av Tix. Veckan före körde vi vårt första sökpass sedan skadan. Blev tre skick i ej kuperad skogsterräng med figge på varje. Gissa om Tix var lycklig. Hög fart och fina markeringar. Men det märks att kondisen inte är på topp för hon var ganska flåsig efter sin korta ansträgning. Det var ganska varmt men det berodde inte bara på det vill jag påstå. Allting såg hur som helst bra ut efter träningen och jag märkte ingen påverkan på det "onda" benet, skönt. Tycker all träning med cykel och simning m m har gått mkt bra och hasen känns bra när vi stretchar. I tisdags kom dock bakslaget då Tix plötsligt var ordentligt halt och knappt ville gå på vänster bak. Hon var med Johan under dagen då jag sommarjobbar nu och hade busat runt som vanligt ute utan något speciellt som hänt. Tror det var någon form av överansträgning kanske tillsammans med simningen och korta cykelturen kvällen före. Hon är inte halt nu men fortfarande lite stel så det får bli lugnt resten av veckan och försiktig stretch. Ikväll ska vi dock pomenera i sjökanten= budgetvattentrask.
Igår åkte vi till BroHåbo och "vår" skyddsgrupp för att, i brist på egen träning, titta på de andra och prata lite hund och träning. Saknar skyddsträningen massor så det blir liaf en lite hjälp mot träningsabstinensen. Hoppas kunna köra ett litet sökpass nästa vecka om benet verkar ok. Annars kör vi på med mycket lydnad och alldeles för lite spår -aja baja till mig som verkligen borde passa på att spåra mycket nu. Ska bli ändring på det NU.

I förrgår föddes valpar hos Kennel Mallekraft..9 valpar(5hanar)...40 intressenter...???

I natt hände ngt bra. Vår katt Zeke har varit försvunnen (enligt oss, kanske inte enligt honom) i en vecka och eftersom han inte brukar vara borta trodde vi allt mer att något hänt honom. Skulle göra efterlysningslappar idag men det behövdes aldrig för i natt kl ett så vaknade jag av ljamanden och dunsar när Zeke kom in genom vårt plastbeklädda fönster i vardagsrummet(öppet pga av fönstermålning). Han var mkt hungrig men såg inte tunn ut så han kanske har stulit mat någonstans plus att han ju är en grym liten jägare. Han hade lite sår och massa fästingar men verkar annars må bra och vi blev såå glada allihop att återse honom. En så tuff och go katt skulle vi aldrig få igen. Imorgon bär det av till veterinären för kastration och märkning så hoppas vi att han håller sig hemma sen. Skulle gjorts för längesen men tiden bara flyger förbi som alltid.