Sol, sol, sol...

har det varit hela helgen. Klubben har spårtävlingar denna helg så igår var jag spårläggare och snitslade sedan upp spår till idag. Tix fick ett litet uppletande-pass i skogen. Det visade sig senare att det spåret inte behövdes idag pga återbud så jag har haft sovmorgon och låååång söndagsfrukost, mysigt. Snart ska vi åka till Bro-Håbo och kolla på skydds-DM sen ska vi till Sigtuna och hälsa på Johans syster med familj. En glass i hamnen där vore ju inte helt fel...

Tjingeling!

Film på Tix MH..

Finns nu utlagd på uppfödarens sida http://ersnas.no-ip.org/ciahund/ Under Valpar Klicka på nedre bilden i mitten och väl sen MH. Tyvärr fungerar det inte att lägga ut filmen här just nu men så fort det fungerar kommer den.

 

Skyddsträning i Sthlm 8-9/4

Figurant är Fredrik Ehrenflod. Fotograf: Kristina, stort tack till henne för bilderna!

Skyddsträning i Sthlm  8-9/4
Skydd5skydd4Skydd
bevakning

Lyckad och misslyckad träning...

Det misslyckade var mitt spår som jag la i tisdags i skogen vid klubben och det låg ca en timme medans vi tränade lydnad. Tix tog upp det jättebra och det gick alldeles för fort för att jag skulle hänga med ordentligt i den gaska snåriga skogen. Efter ca 200m fick jag en pinne rätt upp i läppen så jag stannde tvärt och kastade tyvärr ur mig några ganska muttra ord vilket fick Tix att sluta spåra. Hon tappade spåret och tog sen bara upp det korta bitar och tappade igen och igen. Suck, hon får sån himla fart när hon väl spårar men hinner inte riktigt med att tänka samtidigt. Måste se till att bromsa henne mjukt under hela sräckan.

Det som var lyckat var att vår första träning av moment med skott sen i somras gick utan problem (inte problem med hunden iaf...ingen ytterligare kommentar ges=)). Hon låg bra under platsliggningen och under budföringen brydde hon inte sig alls om skytt eller skott. Är lite orolig dock att om skytten står mer gömd i en skogskant el dyl så kommer hon vilja dit och kolla.

I går var det strålande sol och Tix och jag var ute och cyklade på lunchen. Nu ska det konditionstränas =)Hon var även med Johan och joggade i söndags. I dag spöregnade så Tix får va hemma från "jobbet" i hundgården.


Väntar på pizza!

Tix sover hårt i soffan brevid mig efter ca sex timmar ute i skogen idag. Jag och Elin (och Hallon såklart) har varir i Järläsa och snitslat upp spåret inför klubbens Elit och högre-tävling nästa helg. Det tar längre tid en man kan tro att först kolla skogen och sedan snitsla 1500m. Tix och Hallon busade runt omkring oss hela tiden, hittade även ett rådjurskadaver att smaka på-blä! Efter fick de varsitt spår att lösa men för Tixan gick det inte bra. Bröt efter  en apport och ca 150m då hon var helt väck. var alldeles för trött plus att det hade regnat på spåret vilket är nytt för henne.

Nu kommer Johan med pizzan...vilken lycka!

Tidig söndagmorgon

Klockan är bara 06.30 och jag sitter framför datorn och äter frukost. Åker till jobbet om en halvtimme och är hemma igen vid nio ikväll. Samma sak igår så idag är det segt. Blir inte bättre av att det verkligen är strålande sol och riktig vårvärme ute-Äntligen. Tix var med Johan hos sina föräldrar hela dagen igår och fick vara ute och leka hela dagen, hon verkade väldigt nöjd med det.

Imorgon är jag iaf ledig....


Åter vid bloggen..

Oj vilket hopp det blev mellan bloggtillfällena nu. Ska skärpa mig. Tix och jag har hunnit med en hel del kul under veckan som varit. I helgen som gick var vi i Sthlm på skyddskurs med Fredrik Ehrenflod som figurant/instruktör. Var mycket givande och gav verkligen mersmak för att komma igång ordentligt med skyddet, kanske tävla i slutet av året.
Två spår är tyvärr det enda jag lagt sen sist, ska försöka få till ett idag också. I förrgår var det första för året på barmark (ingen snö, tjoho!!). Har nu börjat lägga pinnar i spåret som hon sist bara tog en av två. Den andra missade även jag då jag inte märkt ut vart den låg och det var ganska risigt underlag. I övrigt gick hon bra men tappade spåret en gång ocg gick på något annat (vilt?). Spåret var ca 500m långt i skogsterräng.
Ett sökpass har vi även hunnit med där vi la in vårt första tomskick vilket kändes bra. Hon gick ut långt och vek av in. Gick sen lika bra ut på andra sidan och tog figgen utan retning. Imorgon (långfredagen) är det dags igen och sedan jobbar jag tolvtimmarspass lör och sön så då blir det bara slappa och busa med Johan för Tix del.
I eftermiddag ska vi iväg och träna lydnad för Mia (Dunder
www.brukshundcenter.se ) vilket blir nyttigt för att få ordning på lite saker inför kommande tävlingar. Nästa som kommer är lägre sök 7/5 på BroHåbo BK. Måste försöka hinna träna med skott i nästa vecka. Har inte gjort det sen i sommras och det kan ju vara skönt att kolla av bara.

Hej så länge!

I nya lägenheten

Så var äntligen flytten färdig. Har inte haft tillgång till datorn under helgen så det kändes nu trevligt att komma ut i cyberrymden och kolla vad som hänt i världen. Är helt slut efter bärandet och städandet så nu får inredningspysslet vara för idag. Tix och Rocke har varir lite förvirrade över bytet av hem men verkar komma till ro nu. Tix var iväg hos Cherie och fredrik igår tills idag för att slippa vara mitt i allt spring. Saknade henne massor så nu är det skönt att hon är tillbaks.