Krokasmedens H'Echo



Det sa bara "klick"!



Puss!

En av de två som uppfödarna trodde skulle passa mig var också den som jag fastnade för. Nästan på en gång. Efter några timmars mys och lek med de fem hanarna, nu sex veckor gamla, så kändes det fortfarande som att det var den killen som skulle bli Echo. Han var först iväg från hundgården när de fick komma ut och spatserade utan att bekymra sig iväg från de andra. Tror också han var den som skulle först fram och bita mig i fingret när jag kom fram till stängslet. När vi kom in med dem i köket och jag slog mig ner på golvet så kom han och la sig i knät och lät sig pysslas med och var hur lugn som helst. I dagsläget störst så tydligen har han varit ivrig fram till maten. Han är den rödaste och har en vit fläck på bröstet. Hela kullen var hur mysig som helst och tiden gick väldigt fort innan det var dags att fara hem igen. Två veckors längtan och väntan. Och kanske man skulle passa på att vila upp sig =)
Fler bilder kommer. Min personliga fotograf (lyxigt jag vet!) Cecilia var med så besöket är väldokumenterat. Bilderna är dock stora så jag ska hämta dem på USB-minne i morgon.

Idag har jag aktiverat hund och barn gemensamt genom pulkadragning på skogsvägen här bakom huset. Tix var jätteduktig efter den första oförstående förvirringen i att det skulle vara en pulka i snöre mellan henne och mig. Även Tuva var duktig som satt stilla och tjoade på Tixan och ekipaget välte bara en gång och tog en liten touch i staket på vägen  in på tomten (då Tix fick lite bråttom =)).




Lite suddigt foto med mobilkameran..

Efter den motionsrundan (svettigt!) så fick Tix träna på att släppa och backa ut samt hamna rätt när hon kommer in för bevakning. Kul men halt att hålla sig på fötter i snöblasket. Nu blir det söndagsmys resten av dagen och någon onyttig middag där bearnaisesås ingår ikväll. Mums! Har faktiskt varit duktig och pluggat lite idag samt städat så då kan man förtjäna lite slapp kväll tycker jag.

På återseende!

Kanske skulle blogga lite..

Så har jag visst haft en liten bloggsvacka igen. Passar på att skriva lite nu, hemma från skolan med en feberhängig dotter i soffan bredvis mig tittandes på Emil i Lönneberga. Och i fåtöljerna ligger hund och katt och sover. Det är faktiskt något som är väldigt skönt med Tix. Hur tråkigt hon än har haft det och varit dåligt aktiverad så tar hon det hur lugnt som helst så länge man är inomhus. Helgen som var har jag, Tuva, min mamma och bror varit England (Essex) och hälsat på min syster Jenny som bor där. Vi var borta torsdag till måndag och det var jättetrevligt. Synd bara att man inte har lite större shoppingkonto för det var typ utförsäljning av hela England så det hade gått att fynda ordentligt. Nej, här prioriteras hunderiet när det handlar om att använda det lilla som finns på kontot efter mat, boende och bil tagit sitt. Tixan var hemma med Johan vilket inte har inneburit någon händelserik helg för hennes del. Jag kände att det var bra att passa på att resa nu innan valp och jobb blir ett faktum. Mitt resebehov är ju överhuvudtaget väldigt litet. Inser mest hur bäst Sverige är och vilken onödig tid det är att stå i kö för att gå ombord på flygplanet. Och inte går det träna hund heller!

Igårkväll var det dags för ridhusträning tillsammans med lite blandat folk från klubben. Marie har fixat så vi får hyra in oss varje tisdagkväll i elva veckor i ett ridhus i Vänge. Var lyxigt att vara under tak och ha det upplyst  när snöblasket och mörkret hägrade utanför. Tix var lite onödigt taggad när jag började med framåtsändande men skötte sig hyfsat ändå. Tränade igenom det mesta från elitbrukslydnaden och det känns bra. Blev mycket störningsträning också eftersom man kommer ganska nära inpå varandra. Detta är dock någonting som Tix inte störs alls mycket av. Lurade henne dock till att tjuva på inkallningen en gång med hjälp av Marie som kallade in Alice. Talade om för henne att det var fel och fjantig som hon är så vågade hon sen inte riktigt springa, inte stanna vid ställandet och för säkerhets skull lägga sid vid mitt andra "stå". Kommer nog få äta upp det här många gånger men  "-Jag längtar efter min lilla tuffing som kanske inte blir sååå vek mot matte i tid och otid" Som sagt, jag kanske tar tillbaka detta uttalande om några månader.

Hoppas på sökträning på fredag(om inte Tuva är sjuk) men det verkar som de flesta vill träna till helgen tyvärr. Nästa vecka drar skyddsträning igång igen. Krockar tyvärr med ridhusträning men får växla lite mellan veckorna. Har ju en alldeles egen skyddsärm nu så det tränas lite här hemma också. Mest släppa och backa ut blir det som känns jättebra att kunna mängdträna lite på mellan gångerna.

På lördag bär det av till Krokasmeden för att träffa de små. Spännande!


När man har långtråkigt...

Så kan man få för sig att återuppta sådant som legat på hyllan länge och väl. Som lydnadslydnad för våran del. För ganska så exakt två år sedan bestämde jag mig för att aldrig mer....Tills idag. Efter ett infall för några veckor sedan då jag i brist på annat fick för mig att utöver brukslydnaden börja träna lite lydnadsklassmoment. Det kändes så bra så att jag gick in på nätet och anmälde till en kl3 i Tierp. Idag var vi där och efter knapphändig träning och utan att ha kört igenom hela programmet och knappt blivit kommenderade så lyckades vi ändå knipa åt oss ett förstapris(Jippi!). och tur var väl det för annars hade jag på riktigt aldrig mer tävlat lydnad. Men nu var det ganska kul. Så kul så det kanske får bli ett försök på elitklass någon gång under året...men bara kanske, inte första prio direkt.



Hopp-apport!



Duktiga Tixan spanar...

En bra start på det nya året alltså. Ett år som jag först och främst önskar ska innebära att jag har en hel och frisk hund och sen om det går bra med träning och tävling så vore det också kul. Sist men inte minst så kommer ju tillskottet Echo om en dryg månad vilket innebär en hel jobb men också massa kul. Vintern är här och det har varit riktigt kallt i många dagar nu. Det har varit lite lugnt med träning över helgerna men nu drar ju en ny säsong igång och det är inte långt till första söktävlingen. På onsdag börjar skolan igen med min sista termin innan det är dags att jobba.

Gott nytt år!!!!