Hemma igen..

..efter julstökandet i Jönköping och Enköping. Har varit en mysig men stressig helg och Tix har inte fått allt för mycket aktivering tyvärr. Hon har dock trivts bra med det eftersom hon börjar komma in i sin löp-lata fas. Nu måste vi sätta igång och springa ordentligt och dra ner på maten så att vi kanske inte behöver få skendräktighet sen. Att dra ner på maten var ju svårt i helgen när Johan och alla andra slängde till henne köttbullar och prinskorvar till höger och vänster, suck! Men som sagt, Tix var mycket nöjd. Hon fick dessutom ett stort ben och en mjukis leksak i julklapp. Hon tyckte att jultomten var en stor buse när han kom på gården utanför Johans föräldrar och hoade. Sprang skällandes mot honom men upptäckte ju snart att det bara var Henrik (Johans svåger) under tomtedräkten.
Igår och idag är jag och Tix och jobbar på Mellanskog för de behövde vikarie och Johan skulle ändå vara ledig så då fick han ta föräldrapenningen istället. Är riktigt trevligt att komma ut och jobba lite och Tix gillar ju verkligen att vara på Mellis. Hon har blivit uppvaktad av en labbehane som också "jobbar" här. Hon är nog inte långt ifrån höglöp nu vad det verkar. Ska se mig om efter tävlingar i vår nu när löpet snart är över, bara hon inte blir skendräktig då för då kan vi lika gärna skippa att tävla.

God fortsättning!

Löp!

Då blir det ingen tävling i Östhammar för vår del. Ikväll började Tix till slut att droppa efter att ha verkat på gång i många veckor. Funderade på tyst löp men nu så är det alltså ett vanligt vad det verkar som. Känns inte alls kul för när vi tränade programmet igår gick det riktigt bra. Fasen vad det suger att ha tik vid sådana här tillfällen. Nu SKA jag avsätta pengar så att hon får kastreras till våren. Då är det bara att kika efter tävlingar efter nyår då. Ska ju tävla sök igen i mars så ett bra tag före det vill jag lägga allt krut på brukset.

Imorgon tränar vi sök. På fredag åker hela familjen ner till jönköping för julfirande men är uppe igen redan på juldagen för att fira hos Johans föräldrar också. Har ännu inte köpt någon juklapp till Tix, blir väl något gott och något kul.

hej hopp!

Ur funktion

Bloggen har inte fungerat på några dagar. Eller rättare sagt att göra inlägg har inte fungerat. har tränat på en del, bla sök ute vid Ekeby Boda i söndags. Var kul att köra på ett nytt ställe. träning var ok, körde framåt slag. I tisdags kommenderade Elin mig genom lk3 och det gick bra. Var en del finlir såklart men det kändes ok och Tix var taggad. Tränar på snabba sättanden och ingångar mycket nu och så ska jag köra hela programmet på tisdag igen-en vecka före tävlingen. Man kan knappt vara på klubben och träna för leran så vi var vid Draget, på parkeringen, nu senast. Bra med lite miljöombyte i a f. Oroar mig bara för att Tix ska börja löpa. Annars kan man ju börja tro att hon hoppat över ett löp helt plötsligt eller kan de kanske bara ändra cykel för löpet?
Imorgon var det menignen att vi skulle träna sök men eftersom jag fyller år och ska ha lite kalas både imorgon och på lördag måste jag handla, städa och baka (?!). Stressigt värre. Dessutom måste jag hinna med att springa varje dag. Inte långt kvar nu så det är bara att köra hårt. vad tråkigt det skulle vara att springa om man inte hade hund.

Har startats ett nytt belgarforum
http://belgare.enioreh.com/index.php?sid=35cb0cbd4aa2f5baed67addde9d5ee6c där det diskuteras hälsa, mentalitet m m. Och som alltid-utställningens vara eller inte vara. Själv har jag ju väldigt kyliga känslor mot SKK och deras "påhitt" men det är ju inte alla som tycker som jag. Man blir ju helt paff ibland och kan ju undra varför man skaffar brukshund till endast utställning när det finns så mycket "ej arbetande" raser. Detta kan man ju snöa in mycket på men nu är det dags att sova-fyller ju år snart =)

Julbord

Ikväll ska det ätas julmat, mums! Det är TÄS som avrundar året med att vi äter julbord tillsammans på Skarholmen. Är trevligt att umgås utanför klubben ibland.

Körde lite lydnad före medlemsmötet i onsdags och igår förmiddags. Då var vi på parkeringen vid "Draget" för att slippa bli leriga upp till knäna. Körde mycket fritt följ med en del korrigeringar. Marie kom med idén att lägga ut roliga saker på plan för att störa vilket ju är jättebra. Tix gick riktigt bra efter vissa diskussioner. Rutan gick bra som vanligt. Körde även hela momentet en gång. Att apporteringen gick bra förra veckan visade sig vara en tillfällighet för i går var det trava in som gällde igen. Jag ger fasen upp... Eller nej inte än, ska torka lite blodpudding och ta med ut idag för att se om det kan göra susen. Måste se till att vädra våra vittringspinnar för imorgon tänkte jag köra hela programmet. Har kollat av de nya momenten i trean (nya regler efter nyår) med Tix och det är inga problem men jag hoppas vi slipper köra dem.

Nu på förmiddagen har jag varit ute och borstat och ryckt Tix päls vilket jag skulle kunna göra i oändlighet känns det som för hon fäller som bara den. Hon får vanligtvis ligga i soffan men just nu är det ingen höjdare för då får jag dammsuga soffan två ggr om dagen. Tix har förpassats till en fåtölj och är lite missnöjd. Det blir gott om konditionsträning för tjejen nu när jag är ute och springer några gånger i veckan. Är lika avundsjuk på hennes ork och energi varje gång. På söndag är det sökträning och det är på tiden för vår del. Denna gång ska jag inte försova mig.

Ha en bra helg!

Myror i brallan!

Det är vad Tix har just nu. Har blivit lite dåligt med träning i veckan och framförallt ingen bruksträning vilket gör att damen håller på att bli tossig. Det är höst och lerigt och jag är allmänt trött men nu måste jag ta tag i det här för lydnaden måste ju sitta tills tävlingen. Hon kan ju allting men det blir inte så bra om är helt tokig när vi kommer in på plan. Ikväll är det medlemsmöte på klubben så före det blit det lite träning i leran på planerna.