Schäfervalpar

Nu har Mettes Tricksy fått sina valpar www.iaxedex.com . Grattis till dem!

Blev ingen sökträning för mig i söndags för jag mådde alldeles för risigt. Synd för det hade varit nyttigt men jag hoppas verkligen att vi kan få till en träning nu i veckan. Nu mår jag iaf bättre (fast det snoras och hostas en hel del) och i kväll blir det lydnadsträning på klubben. Tix är så tålmodig och lugn hemma fast hon inte fått göra ngt vettigt på över en vecka. Ute är hon dock lite tossig men det är ju fullt förståeligt. Ska sticka iväg till Uppsala högar nu och låta henne springa i snön där.

På benen igen

Igår morse tog jag mig till slut iväg till vårdcentralen där det konstaterades att jag hade halsfluss. Tacka vet jag antibiotika! Jag kan inte påstå att jag mådde bra idag men jag kom iaf iväg till Knivsta på M3:an. Intressant dag om att tyda hundars mentalitet och prat om bla rädsla och aggresivitet. Nästa lördag är det andra delen av utbildningen och då ska Tix vara kursobjekt. Hon har tyvärr blivit osäker på ngt vis i fria följet och går och slickar sig om munnen. Jag undrade om det beror på mig eller något annat och nu ringde kursledaren och föreslog att vi ska titta på detta nästa helg. Jättebra tycker jag.

I morgon är det alltså sökdags vilket säkert blir lite småtungt för mig som inte är riktigt pigg än men det får gå. Det stora jobbet gör ju Tix. Ska byggas bana till tävlingarna också men jag hoppas vi är några stycken så det går smärtfritt till. Har en känsla av att det kommer gå undan för Tix i morgon för hon hade en aning av myror i brallan idag, efter att ha tagit det lugnt hela veckan. Men det är bara bra för då blir det extra kul att träna.

Sjuk!

Efter några timmar ute i kylan igår kom jag hem med mycket ont i halsen och feber. Med hjälp av lite Ipren mår jag något bättre idag men inte tillräckligt för att aktivera Tix. Träningen för Sandra idag blev ändå inställd pga kylan (herr boxer och herr dalmatiner, som också skulle träna, är ju så frusna) så det var ju bra på ett vis. Johan kom hem på lunchen och tog ut Tix så jag behöver inte gå ut alls. På morgonen tar han alltid ute henne, fast hon är så trött då så hon vill helst sova vidare. Hon kommer rusandes in i sovrummet och lägger sig när de kommer in.

Igår körde jag, och Susanne med Bibbi, markeringar tillsammans med Mette som dock är utan hund för Tricksy är hos sin uppfödare (Iaxedex) och ska snart föda små tossiga valpar. Både Bibbi och Tix går ju på skall och båda gjorde bra ifrån sig. Jag är nöjd med Tixs markeringar för hon har bra position och lägger sig oftast fort och håller i skallet bra. Kan bli ett kort avbrott när hon hör mig men inte mycket. Mette klättrade upp i en gran på ett skick och det gav Tix lite huvudbry. Hon tog två varv runt granen, sen in under och börja skälla. I övrigt så var hon jäkligt taggad och ville gärna söka mer men det känns bra att hon blir lite uppdragen på söket inför tävling. På söndag ska vi köra igenom tävlingsmässigt och sedan kör jag en kort taggande träning nästa vecka. Hoppas nu bara jag blir frisk snart men det ska nog ge med sig.

I helgen ska jag gå första delen av M3-utbildningen vilket ska bli intressant. Missar tyvärr instruktörsutbildn. men det får gå ändå. Så är det när man vara med på allting på en gång.

Nu ska jag ta och lägga mig i sängen och vila lite så bakterierna försvinner.

Vem är Tix?

Är uppmanad av Linda med Zting att svara på nedanstående:


Var är hunden född?

I Luleå hos familjen Thurfjell som äger Tixs mamma.
Hundens favoritgodis?
Allt som inte är torrfoder.
Hur många egna halsband och koppel har hunden?
Tre-fyra halsband och två koppel. Koppel byts ganska ofta eftersom jag är bra på att tappa dem. Just nu används ett rödsvart halsband från  EZY-dog, reflexhalsband när det är mörkt och dressyrlänk endast vid träning.
Hur ser hundens förhållande till vatten ut?
Vatten är kul men hon slipper helst hoppa i från brygga. Simmar gärna.
Har hunden några ”kläder”? (täcken el. liknande)
Ett täcke som åker på efter träning om det är många minusgrader.

Har hunden något speciellt kännetecken som skiljer den från andra hundar i samma ras/färg?
Ena örat har en tendens att vippa och på samma ära finns dessutom ett ärr.
Hur reagerade resten av flocken (tvåbenta som fyrbenta) när den nya hunden flyttade in?
När Tix kom till mig var det bara hon och jag i flocken.Och jag blev ju såklart superglad!

Vad är/skulle vara den absolut bästa belöningen hunden kunde få?
Bollen i snöre och bitstocken. egentligen skulle hon nog vilja ha ett bildäck i snöre för det går hon verkligen igång på, men det blir så svårt att få ner i fickan.
Vad är det bästa hunden vet?
När matte är nöjd och glad. Att brottas med husse.

Vad är det värsta hunden vet?
När matte är sur, då blir hon så ledsen. Och att tvingas in i duschkabinen.
Har hunden någon alldeles speciell egenhet?
Många
Något hyss som hunden pysslar med?
Är väldigt hungrig i perioder och äter ibland på saker utomhus som jag inte uppskattar.
Var sover hunden på natten?
På sin bädd eller i soffan.
Vad får hunden för foder?
Magnussons. Hon gillar dock inte torrfoder och tidigare fick hon färskfoder men det blir så trångt i frysen, så nu får hon snällt äta de tråkiga torra bitarna.

Hur reagerar hunden när den får några dagars vila?
Det går ganska bra men när det närmar sig tre dagar börjar hon bli lite småjobbig. Börjar hitta på lite egna saker ute och hör plötsligt mycket sämre...
Vad tror du skulle vara hundens drömtillvaro?.
Att bebisen kröp tillbaka in i magen igen... men hon tycker nog att det är ganska ok ändå.
Minst fyra hundar vi skickar vidare det här till:
Marie med Beskow, Jenny med Axa, Anna med Compis och Emma med Issi


Inte mycket att orda om..

Det gick inte denna gången heller. Var inte första gången jag tävlar med en skendräktig hund men absolut den sista. Ska inte skylla på det men hon går fasen inte bättre av det, det är ett som är säkert. Känns nu helt rätt att lägga lydnadslydnaden på hyllan ett tag och ge järnet i brukset. Startar med att träna för Sandra Jansson på onsdag. Ska bli intressant. Hoppas det känns bra så får det bli återkommande.

Bråkig sökträning

Tix och jag var inte riktigt överrens idag på sökträningen. Hungriga hunden var nämligen mer fokuserad på att äta rådjursskit än att gå ut i banan på vissa slag och det ogillades starkt av mig. Dessutom gick hon grunt och kom in till stigen igen fast det låg figgar ute. Hon som brukar jobbar på för länge och så gott som alltid tar figge om det finns någon. Kanske för att jag körde mycket tomt sist som hon slarvar. Eller så var det pga att det var helt vindstilla och mycket snö. Hon fick iaf figge på varje skick för att öka intresset lite och det var väl ändå ok. Det positiva var markeringarna som är fina. Hon backar bara lite väl långt bak ibland, backar och backar till belöningen kommer. Tränade flying också som funkar ok om det nu inte var det som gjorde att hon inte gick ut, men varför skulle det...funderar... Inte så många veckor kvar till tävling så vi får jobba på detta lite.

På söndag är det annan tävling, nämligen lk3 för hundrafemtioelfte gången (nåja, femte gången iaf, tror jag). Nu vill vi inte ha något mer andra pris! Oavsett hur det går så har jag bestämt att det blir sista lydnadstävlingen på ett bra tag. Varför göra något som jag inte ens tycker är speciellt kul, bara för att det ska göras? Nej nu satsar vi helhjärtat på brukset då jag vill få igång spåret också i vår och gärna tävla elitsök i år (kanske, eventuellt, ifall att). Både Tix och jag tycker att brukset är så mycket roligare så det är ju ett lätt val.

I morgon är det dags för instruktörsutbildning igen. Snart är jag klar efter att jag och Marie redovisat vårt projektarbete (matte med springerspaniel som är lite för glad i andra hundar) i slutet av mars. Då blir det lite mer tid för min och Tixs träning på helgen igen.

Trevlig helg!

Efter en fullbokad söndag..

..sitter jag nu framför datorn och gäspar. Började dagen på klubben där jag och Elin körde uppletande och lite lydnad. Uppletandet gick bra och det enda som strejkade var att hon inte tog sig hela vägen ut i ena hörnet förräns jag dirrigerade henne vilket jag egentligen inte vill. Annars jobbade hon på bra och blev bara lite störd av alla viltspår i rutan på klubben. Lydnaden bestod av kommenderat fritt följ, vittringsapportering och fjärren. Momenten kändes bra och det är ju positivt inför tävlingen.

Efter träningen for jag hem och sen direkt iväg på babysim med familjen. När vi simmat klart var det bara hem och hämta Tix och sedan till klubben igen för att sätta sig och ta emot kursanmälningar. Det kom och ringde en hel del folk som ville gå kurs och det är ju kul. Jag ska hålla en fortsättningskurs ihop med en annan instruktör och det blir spännande. Ska ju examineras från instruktörsutbildningen i slutet av mars och man får ju hoppas att det blir ett godkänt resultat. Hade utbildningstillfälle igår och vi analyserade och instruerade unghundsekipage vilket var väldigt givande. Är kul att få stå och babbla hundträning till någon som verkligen vill höra och lära sig av det lilla man nu kan-och se att det man säger fungerar för dem med deras hundar.

Fortfarande svinkallt ute. Trodde jag skulle bli en ispinne när jag packade in flickorna i bilen förut. Längtar efter våren. Om man ändå hade ett par skidor så man kunde göra något kul av vintern. Blev avis på alla som skidade fram med sina hundar i Hågadalen idag. Ska nog kolla på Blocket en sväng...

Ha re´

Träning i kylan

Vi var några tappra hundar med mattar som tränade igår kväll. Tix klarar ju kylan ganska bra men det är värre för de lite mer tunnpälsade. Jag tränade trean-moment med helt ok resultat. Som vanligt ingen galopp in med metallen dock men jag börjar ge upp. Ska väl kanske prova med klicker som Mette föreslagit..har bara inte så bra koll på klickerträning, men jag bör ju iaf pröva allt innan jag är nöjd. Fritt följ gick knappt att träna för det var blank-is under snön så det gick inte gå normalt. Blev bara lite positioner och sättanden. Sättande under gång som ju är ett nytt moment är inga problem. Även fjärren käns bra nu och hon flyttar sig bara liiiite framåt i skiftet från stå till ligg. Nya rutan funkar också bra men hon vill gärna dra lite åt konerna men går iaf in rätt väg. Tyvärr har hon fått någon knäpp på vittringen som ju jag trodde var säker. Plockade glatt första bästa pinne. Om det var snön eller att jag vädrat dem dåligt eller att hon helt enkelt inte förstod uppgiften vet jag inte... Ska pröva igen imorgon och går det inte då så blir det att backa. Går tydligen inte "vila i form" med alla moment.

Idag var det sjutton minus när vi vaknade och det är ju inte direkt lockande men när vi väl tog oss ut hade solen kommit fram och det värmde lite. Tränade lite i en park i stan och fick bra störning av folk, hundar, cyklar m m. Tix bryr sig inte alls om dem vilket är skönt-att man kan träna vart som helst. Fast då får man glatt svara på lite frågor från förbipasserande:
-Vad är det för ras, en rodisean ridgeback (stavning?) kanske?
-Äh nej... 
Den var i och för sig ny och en variation på:
- Den där schäfern ser inte ut som en schäfer...
- Hmm, vad kan det bero på? Ja just det. Det är ju ingen schäfer!!!

Ska nu sluta ögonen en stund innan Tuva vaknar.

Tix på nätet

Surfade runt lite och hamnade på sidan www.lindholmphoto.com och där fanns jag och Tixan med i albumet (dogs in action). Det är från skyddsläger på Luda förra året då vi blev fotade av Susanne Lindholm vilket resulterade i jättefina bilder som vi har här hemma i albumet. Tix ser så liten och pluttig ut på bilderna.

Var ute och tränade lite nu på kvällen. Körde igenom de flesta momenten i trean (ej rutan, hopp el metall) och det kändes bra fast jag upplevde Tix som lite konstig i temperamentet igen. Lite låg emellanåt och fjäskig. Inte kul med en hund som sitter och slickar sig om munnen och ser allmänt oroad ut. Kanske var för snabb att tro att inte löpet lämnat några tråkiga efterspel.... Vittringen lyckades jag strula till genom dålig planering. La ut på snön och under var det is så Tix åkte som Bambi in i alla pinnar som far åt alla håll och sen hade jag ingen aning om vilken som var rätt pinne längre. Ska vara duktig och märka pinnen i morgon. Då blir det träning på klubben på kvällen. Vi ska försöka få till lydnadsträning varje tisdagkväll så man kan ta hjälp av varandra och gärna tävlingsträna ibland.

tjing!

Årsfest på UBK

Marie och Mimmi
Marie och Mimmi.. två glada ubk:are!

Årsfest
Bjöds på buffé.


Var alltså på årsfest i lördags som synes ovan. Var trevligt och god mat men lite dåligt med folk måste man ju säga. 20 pers av 400 medlemmar...
Blev inget sök men däremot en del lydnad i veckan som var. Med bara två veckor kvar till lk3 i Östhammar så får vi nu kolla och slipa lydnadslydnaden fram tills dess. Finns ju inga större problem men lite smågrejer här och där. Är tyvärr ganska trist väder ute med isig mark. Tixan har fått hänga med Johan ut och springa både lör och sön vilket är toppen eftersom jag hellre tränar inomhus just nu.

Vinterbilder

Var länge sedan jag la ut någon bild på Tixan. Är dålig på att komma ihåg att fota när vi tränar. Här är två från en promenad häromdagen..

VinterVinter2

Ha en bra dag!

Nu har den kommit...

..kallelsen till Pliktverket och tester inför PHS. Jag hoppade omkring och tjöt av glädje när jag fick den så både Tix och Tuva undrade vad som pågick, he, he!

Igår var det helkväll på klubben men utan träning. Var årsmöte och sen styrelsemöte med 2007 års styrelse, där lite förändringar skett. Bl a så lyckades jag på något vis bli vald till sekreterare fastän jag absolut inte borde ta på mig mer arbete på klubben. Men med löfte om att vi kommer hjälpas åt så känns det ok och det kommer nog inte bli så betungande.. Jag har jäkligt svårt att säga nej ibland...

Klubbens vandringspriser delades ut och vi fick pris som årets brukshund...låter ju jättebra men så var det bara vi som hade skickat in poängen. Hoppas det blir lite mer kamp om bucklan nästa år. Marie och Beskow fick ett pris för klubbens bästa bruksmeriterade boxer.

Ska köra lite lydnad i stan någonstans idag. Bilen är inlämnad så jag tar mig inte till klubben =(  Förhoppningsvis får vi den i eftermiddag så jag kan träna sök imorgon.

Tjingeling!