Äntligen sök

Tränade sök idag och var supernöjd med Tix. Inget fel på energi och arbetslust där inte. Körde tomslag från start till åttonde skicket där jag hade en figge. Gjorde jättefin markering-la sig i rätt position och skällde direkt. Körde sen två tomma till och slutade med en figge som hon också markerade jättefint. Tomslagen var bra förutom ett där hon vek av grunt och jag skickade om efter ett litet samtal. Hon gick ut precis lagom och kom in direkt på "här är jag" istället för att göra mastodontslagen hon kör med ibland. Trots att det var snö och en ganska tung terräng höll hon tempot hela vägen. Min lilla gumma tillbaka i form så fort! Eller tror jag för gott nu? Hon är iaf inte alls deppig längre och inte alls slö som efter förra löpet, då det ju höll i i någon månad. Efter söket körde jag ett snabbt uppletande. Mest för att kolla av att hon håller isär det och söket och det var inga problem. Dock var det lite svårt att hitta i snön men när hon stack ner nosen ordentligt så hittade hon iaf två saker av tre och sen var jag nöjd och så hämtade vi den sista tillsammans.

Hittade en blogg skriven av polishunden "hund"
http://blogg.aftonbladet.se/5240/ , som jag nu sjävklart följer med stort intresse. Kul att den är skriven ur hunden perspektiv. Nästa vecka får jag veta om jag kommit ett steg närmre mitt mål...dagarna går långsamt.

I helgen kommer hela familjen hit och imorgon blir det lite middag här hemma tillsammans med även Johans familj och lite vänner. Ska försöka hinna med lite snabb aktivering av Tix imorgon förmiddag för sen får hon en lite småtråkig helg på den fronten. Men det är ju alltid kul att det kommer folk, tycker ju hon med.

Ha re´




Köldkramp

Körde framåtsändande på klubben igår. I decimeterdjupsnö och minus femton grader. Tix fick köldkramp och kunde inte gå ordentligt men det lossnade efter lite joggande. Träningen gick bra, hon känns lite piggare. Kanke är det snön som har en positiv inverkan. Sökträningen lyser med sin frånvaro. Jag kan inte på helgen och på vardagarna är vi för få som kan samtidigt. men så kallt som det är så kanske jag ska vara glad för det...

Hon kan spåra!! Eller?

Kan knappt tro det men Tix spårade riktigt fint igår. I och för sig var det ett kort spår med bara någon mjuk vinkel men jag har aldrig sett henne fästa så på spåret och hålla sig där. Och här stog man och beklagade sig över sin hund som inte kan spåra...men det har ju faktiskt varit så. Nu har vi dessutom inte spårat sen i somras och då var det mest bråk. Tror dock de två sista var hyfsade och sen har hon fått smälta det ett tag (ett bra tag, typ ett halvår). Skitsugen på att spåra mer blev man ju så jag och Marie ska försöka lägga ett spår i veckan åt varandra. Beskow spårade hur fint som helst och plockade pinnarna utan problem, så sökhundar kan minsann spåra de med. Enda problemet är att det inatt har kommit ett tjockt täcke av snö över våran spårskog men den försvinner nog snart-Nu ska vi vara positiva. Försöker peppa Tix och vara glad och positiv med henne för att hon inte ska vara så låg. I skogen var hon dock min vanliga arbetsglada tjej. I morse var dessutom lyckan stor när hon fick rusa runt i snö och busa och leta grejer lite på skoj.

Trött matte och seg hund

Vi passar ihop jag och Tix nu för pga Tuvas sovtider (eller avsaknad) av dem så är jag aningen tröttare än vanligt. Och Tix är segare än vanligt i någon slags efter löp-deprission. Tränade på klubben igår ihop med Mette och när vi kommenderades i fria följet var Tix helt låg med hängande svans och konstant slickande om munnen. Hon som brukar vara helt övertaggad i momentet allt som oftast. Men när jag tänker efter så var hon ju precis så här sist hon hade löpt också. Vill mest ligga i soffan och mysa och käns allmänt låg och ängslig och utan energi. Än har hon inte blivit helt förslöad dock och jag hoppas att det inte kommer heller. Ska försöka förhindra henne att ta det lugnt. Krypträningen med vinklarna har gett resultat-i går hade hon inte alls lika bråttom. Eller så berodde det bara på slöheten-OBS, varning för negativt tänkande. Blir bara så less när min hund inte är som hon brukar. Då glömmer jag tyvärr fort hur bra hon kan vara men jag ska skärpa mig och tänka framåt, förbi det här.

Imorgon ska vi ut till Järlåsa för att ha utbildning i skogsarbete och framförallt spår. Ska bli jätteintressant och sen blir det trevligt med teori vid brasan med grillning istället för inne i klubbstugan. På söndag ska vi på babysim med Tuva så inget sök i helgen men förhoppningsvis i början av nästa vecka. Söket kan förhoppningsvis göra Tixan lite mer road.

Ha en bra helg!

Hungrig hund

Försöker förhindra skendräktigheten men det verkar inte gå bra. Svullen är hon redan trots att jag dragit ner på maten vilket dock resulterat i en ännu hungrigare hund. Allt ska försöka ätas på ute-blir en del bråk mellan oss ang det. Avundsjuka blickar kommer farande när Tuva får lite mosad banan.. =) Ikväll ska vi ut och springa. Har tyvärr blivit lite dåligt med joggandet under veckan för schemat har varit fullspäckat men jag ska skärpa mig.

Igår kväll tränade vi igenom framåtsändande och kryp nere på klubben i lervällningen. Fortsätter med vinklarna i krypet och tycker det blir lite bättre. Elin hade rutan uppställd på plan så jag skickade in Tix enligt nya reglerna (alltså inte diagonalt) och det är inga direkta problem med det. Måste väl kolla av lydnadslydnaden ibland även om jag inte lägger så mycket tid på det nu.

Har ju glömt skriva att Rocke (katten) har flyttat hem till min syster igen. Tix är lite ledsen att hennes kompis är borta och jag skulle gärna ge henne en ny kompis i form av en valp. Mia och Angelina hade sina vaplar (en dobbis och en boxer) med sig på styrelsemötet igår och man blir ju lätt valpsjuk. det får nog vänta tills vi kommer ut ur lägenhetslivet dock.

Glad idag!

För igår gjorde jag ett godkänt fystest. Om tre veckor får jag veta om jag gått vidare till Centrala tester på Pliktverket...nervös väntan. Läs mer om testdagen på  www.tuva-liten.blogspot.com om du är intresserad.

Efter att jag var klar i Falun åkte jag och Tix till Borlänge, eller rättare sagt landsbygden utanför, och hälsade på Pricken och hans nuvarande, ev tillfälliga, matte Anna. Det var jättetrevligt att träffa dem och skönt att se att Pricken har hamnat hos en mycket bra människa. Han har tyvärr haft det lite jobbigt med sjukdom och omställningen att flytta men Anna har gjort ett toppen-jobb och han är mycket bättre. Vi tog en promenad så syskonen fick leka lite. Tix, som alltid annars är den som leker mest och och jagar efter de hon leker med, var en liten bitch och surade åt brorsan lite men annars var det kul att se dem ihop.

Idag blir det uppletande ute i Lunsen.

Hej, hopp!

Uppletande på riktigt

Ägnade vi oss åt idag. Igår kväll när vi var ute och sprang i stadsskogen tappade jag nämligen mitt körkort så idag när det var ljust tog vi en promenad där och letade efter det. Varken jag eller Tix hade tyvärr någon framgång så nu är körkortet förlustanmält.
Blev ingen träning igår för Tuva sov och jag ville inte slita upp henne när det var meningen att vi skulle ses. Däremot var vi alltså ute och sprang 5km på kvällen. Tix är så slö nu efter löpet-Hopp och lek, säger man och hon travar lugnt iväg.. Vill inte att hon ska bli lika tråkig som efter förra löpet, vill ha min vanliga energiska vovve. Och så lägger hon ju direkt på sig i hullet så nu ska dra ner lite på maten och springa mycket. Fast jag läste någonstans att det är dumt att dra ner på maten för då blir de bara ännu mer slöa, och det ska vara ännu värre att ge lightfoder så det skippar. Därem,ot ska jag sluta med färskfodret för det tar helt enkelt för mycket plats i vår lilla frys. Magnussons torrfoder ska prövas nu så får vi se om ett tag hur det funkar.

I kväll är det funktionärsfika på klubben så jag ska ner en snabbis för sen är det sängen tidigt som gäller. I morgon bär det av till Falun för fystester. Dessutom ska jag hälsa på Tixs kullbror Pricken (Mix) som flyttat till ny familj i Borlänge. Har inte sett någon av syskonen sen MH:t så det blir kul spännande.

Snälla alla där ute..Håll tummarna för mig imorgon!

Slutlöpt

Då har det slutat droppa för den här gången så nu är det bara att vänta och se hur skendräktigheten blir.

Tränade sök i fredags och i söndags. Fredagen var sådär mest för att jag var alldeles för trött och inte hade planerat träningen ordentligt men i söndags gick hon bra. Fina tomskick med framåtslag och flyt tills det dök upp en cyklande familj med tutor som ljöd i skogen. Tix sprang ut och tog vittring efter dem istället för sin fig så vi gick tillbaks och gav henne ljud innan skicket så hon fick fokus på rätt person. Hennes markeringar är jättebra och hon lägger sig ner och backar ut fint med bra skall.
Igår blev det ett lydnadspass med framåtsändande där vi bara körde från strax före gruppen (bestående av Marie och barnvagnen med Tuva i) för att träna den saktare sträckan. Vi filmade varandra i fritt följ vilket ju är supernyttigt. Tyckte det såg bra ut för oss förutom att jag inte kan låta bli att rätta till hennes rumpa i halterna. Är ju helt meningslöst, det enda hon lär sig då är ju att flytta runt en massa.

HUS-möte här igårkväll. Planerade kurser mm för våren. Tänkte vara hjälpinstruktör denna terminen också eftersom jag missade så mycket när Tuva föddes förra terminen. Vore kul att vara på appellkurs och komma ut i skogen lite.

Idag blir det lydnadsträning med Mimmi och Marie. Vi ska va på klubben och tyvärr är det fortfarande (trots att det är 9:e januari) många plusgrader och alltså leriga planer. Kanske blir det lite uppletande också om inte klockan blir för mycket.

Brukslydnad igen då.

Igår kväll startade jag upp träningen av högrelydnaden igen efter att ha traglat lk3-moment i tid och evighet. Nu skiter jag i dem och kör bara igenom före tävling för jag prioriterar brukset nu när det närmar sig.

Körde framåtsändandet där fokus just nu är att få ner tempot efter gruppen. Hon går ut mkt bra från mig och går verkligen spikrakt men har lite bråttom i traven. Kryptränade och fick rådet att träna vinklar direkt eftersom hon gärna har lite bråttom och ligger framför mig. Tungapporten var skitkul och hon gallopperade gärna in med den. Särskilt när belöningen var nya leksaken från tomten. Glömde förresten skriva att under uppletandet i förrgår så la jag ut metallapporten som ett föremål med hopp om att få fart in eftersom hon alltid är snabb in på uppletandet. Och mycket riktigt så kom hon i full gallopp med metallen när hon hittade den-Duktig tjej och mycket glad matte. Hoppas nu man kan föra över det till lydnaden också.

Idag är det regn och rusk ute och Tuva har väkt mig många gånger i natt, så det blir en lugn dag för vår del. Möjligtvis lite träning i parken när Johan kommit hem.


2007!

Så var det nytt år igen. Tid att tänka på vad man vill hinna med under denna säsong.Ett realistiskt mål är ju iaf att bli uppfl och tävla elit sök och lydnad. Förhoppnigsvis ska vi bli färdiga för lägre spår också men hur realistiskt det är vet jag inte. Just nu är Tixs största nöje att stå under köksbordet och gnugga ryggen mot undersidan av bordet med svansen lyft. Vad tror hon? Snygg hund det skulle bli-lite stela ben och platt rygg, he, he!
Var ute och körde uppletande nyss.Gick bra men hon fick leta länge efter sista grejen. Två plastgrejer tog hon dock utan problem. Blir sökträning i slutet av veckan-nu får det vara slut på julvilan om vi ska komma någon vart.