Mycket nu...

Denna vecka och nästa innebär mycket skola och pendling till stockholm för mig (och även hundarna vissa av dagarna).
Blir inte så mycket tid över för bloggande med allt annat som ska hinnas med här hemma. Echo växer och frodas, 9kg i fredags, och mår bra. Är fortfarande bara supernöjd med honom. Nu vill jag bara att snön ska försvinna så vi kan börja leka spår.



Kontaktsökande Echo på klubben i söndags.



Godisen...vart är godisen?

Sökträningen i fredags gick mycket bra och det blev ett bra test av Tixs kondition med många skick med figge på varje som lekte henne framåt och så kallade jag in. Körde även en markering på slutet vilket funkade bra. I söndags blev det lite långa budföringar i snön för Tix då jag, Cecilia, Tuva och hundarna var på klubben. Echo fick göra lite inkallningsövningar. Efter det tog vi oss in från snöyran till Café Linné och mumsiga semlor.

Till helgen blir det förhoppningsvis sök både fredag och söndag. På söndagen ska vi dessutom snitsla banan inför nästa helgs tävling. Och så borde det bli en del pluggande för min del...



Lydnad och uppletande

Igår var det lydnadsträning i ridhuset. Tix fick träna framåtsändandets saktagående genom gruppen. Att springa ut från mig behöver inte tränas så mycket på he, he. Körde lite apportering och bestämde att jag ska sluta träna metallapportering. Det blir ju inte bättre och jag blir bara irriterad. Dessutom trillade min metallapport i bitar vilket jag tar som ett tecken på att den inte ska användas mer. Fria följet känns bra för att vara vi. Funkar bra med lugn belöning i form av någon godis och mys. Hon är väldigt tålig mot störningar och uthållig vilket är positivt men lite stressad fortfarande.

Även Echo fick komma in en sväng i ridhuset och hälsa på folk och titta på hundar. Han skötte sig så bra och åt bara lite hästskit =) Idag var han med på klubben och vallade uppletanderutan. Mette la ut sju av sina föremål till Tix och hon fick plocka in sex saker innan jag bröt då jag inte ville riskera strul på sista i och med att vi körde i tävlingsrutan och det snart är dags för tävling. Hon jobbade bra efter lite spring i början.



Echo fotad av Mette på klubben. Nu har ett öra kommit upp så han är, om möjligt, ännu sötare.

Har nu på kvällen varit ute och låtit Tix springa några sträckor i snön på åkern för att träna flåset. På fredag blir det sökträning vilket inte är en dag för tidigt.

9 veckor. Miljöträning påbörjad med besked!

Igår firade Echo sin 9 veckors dag. I torsdags blev han 2 månader och firade vi med ett ordentligt steg framåt i miljöträningen genom att åka in till djursjukhuset och hälsa på fru veterinär. Matte till liten valp ville inte chansa och även om det visade sig att Echo skulle klarat sig bra utan veterinärvård så var det skönt att få veta det. Vi var ute och jag tror han satte en godisbit i halsen vilket framkallade ett fruktansvärt hostande, hulkande och kräkande. Allting kom ut men han fortsatte vara illamående och blev väldigt hängig. Dessutom tyckte jag han lät ansträngd i andningen så det belv att hoppa i bilen och köra in till djursjukhuset. Väl där var han mycket piggare och ingenting fel kunde hittas. Han fick lite vätska under huden och sen åkte vi hem igen. Bra miljöträning blev det och han var mycket duktig när djursjukvårdare och vet pysslade om honom. Kostsamt, men vad gör man inte....

Även igår fick han en rejäl dos av ny bekantskaper i form av människor, hundar och miljö. Susanne i sökgruppen hade fått möjlighet att låna lokaler på sitt jobb att träna sök i. Det var en stor lagerlokal och en del kontorsutrymmen. Echo fick vara med och titta och satt i sin bur medans hundarna gjorde sina sök. Sen fick han själv komma ut och spana runt i lokalerna vilket han gjorde med glädje. Han passade även på att vara lite kaxig mot några av de andra hundarna och få lite mys av träningskamraterna. Tix var duktig och framförallt tyckte hon att det var kul. Jättebra att få möjlighet att göra något helt nytt i sökväg med dolda figgar och annan miljö. I skogen blir ju träning väldigt ensidig. Första omgången letade hon på bra men visste inte riktigt efter vad och hade svårt att få kontroll på vart vittringen kom ifrån. Hon vill ju gärna ha stenkoll på, och helst sticka in näsan till, figuranten innan hon markerar. Andra omgången var hon mer med på noterna och kom snabbare till markering. Då hade hon ju såklart lite mer spring i benen också och slirade runt på golvet. Kul träning att testa och låta hunden få ha lite skoj. Förhoppningsvis blir det något mer tllfälle. Det togs en del kort som jag får lägga ut längre fram när jag fått dem.
På förmiddagen var Echo en liten stund hos Cecilia då jag hade ett studiebesök på tingsrätten som jag inte kunde missa. Det gick hur bra som helst och han kom bra överrens med Elsa(Cecilias Springer spaniel). Lite foton fick vi med oss därifrån till min stora glädje då det annars bara blir bilder från min mobilkamera på Echo. Vill, vill, vill ha en ny kamera! När jag hämtade Echo blev det en liten promenad bland folk och bilar och så gjorde vi lite inkallningsövningar i parken.


Valp på språng!


Mumsar ben..

Idag ska vi på kalas till Odin 3år och Mio 1 år som båda har fyllt år i dagarna så då blir det lite socialisering för Echo igen och en massa lek för Tuva.
Nu är kl 7.40 och jag har redan varit vaken i två timmar. Undrar hur länge Echo skulle sova om inte Tuva kom in och väckte oss alla tidigt, tidigt på morgonen. Frukostdags!

Nöjda hundar

Den stora har fått slita i selen framför sparken och efter det ett lydnadspass med varierande resultat (skitmetallapport!!). Blev ingen ridhusträning för henne idag då herr valp behövde vara var hemma och ta det lugnt tyckte jag. Den lille har fortsatt att upptäcka världen bland annat genom en promenad runt det lilla. lilla centrumet i Örsundsbro och en biltur till Enköping. Han är så cool i bilen. Låg och sov när jag kom tillbaka ut från affären, skönt!

Var på ÖB och en djuraffär och införskaffade lite nödvändiga hundprylar. Koppel(kan man väl inte ha för många?), vattenskål till Echos bilbur, matskål till Echo, ny dyna till Tix bur, godis, tuggben och viktigast av allt, en liten tuggknut att stoppa in i munnen på Echo när han lurats till att släppa det bohag, klädesplagg, filt, kudde, arm, fot, tidning eller vad han för tillfället funnit framför näsan och bara varit tvungen att bita i. Kärlek, kärlek , kärlek!

Nu sover han...i soffan. Det är inte jag som tagit upp honom där men jag protesterar inte. Undrar om husse är lika nöjd med Echo i soffan om några månader? Han måste vakna snart och få sitt sista mål mat. De äter ju typ hela tiden valpar, men han har ratat sitt tredje(av fyra) mål nu i två dagar så han kanske redan vill börja dra ner antalet tillfällen att mumsa uppblött torrfoder. Natten tills idag sov han hela natten utan ett ljud. Inte mig emot!

Busa, sova, äta, kissa...


Echo kämpar sig fram i snön.

Vilken underbar liten herre vi har fått hem i Echo. Känns som jag kommer säga det många gånger framöver...tills "tonåren" kommer och jag står här och sliter mitt hår =) Men han är verkligen så cool. Allting är bara så självklart för honom och lika lätt som han har att bli alldeles uppspelt i lek så har han att gå och lägga sig och vila alldeles ensam i ett annat rum än där vi befinner oss. Nu på morgonen fick han sin första åktur i sin del av dubbelburen där bak bredvid Tixan. Vi körde ner till dagis och tillbaka och han låg lugnt och fint utan att må illa eller gnälla. Skönt om han trivs i bilen med tanke på hur mycket jag kör och har hundarna med. Och förhoppningsvis så innebär ju hans framtid en hel del bilåkning på arbetstid. Känns som en oändlighet just nu att den här lilla krabaten ska bli en 30kg stor hund. Men kaxig är han redan iaf och attans vilken kamplust. Inte bara att montera loss här inte och att försöka ta i honom får man inte mycket för då låter den lille bara ännu mer och biter ännu hårdare. Dock verkar han vara riktigt godissugen så det är inga problem att bryta honom i leken och sen lugnar han sig snabbt. Han börjar redan förstå vad han heter och att det är jättebra att springa till mig när jag säger hans namn.
Idag efter bilturen tog vi en lite promenad nere vid sjön. Tix fick springa efter bollen medans jag passade på att koppelträna lillen lite. Han brydde sig inte alls om kopplet, bara pinnade med efter bästa förmåga i snön. Halsbandet har han haft på sig en del innan och det har såklart kliats lite. Längre fram i veckan får det bli lite promenad nere i "byn" så han får se något annat än bara skogen och snön här ute på landet.



I fina halsbandet som inköptes dagen efter han föddes. Passar perfekt!


Nu ligger han och sover på mattan vid mina fötter. Det är ansträngande att vara valp! Tix sover också trots att hon är allt annat än uttröttad stackarn. Blev bara kortispromenader a la Echo i går plus lite bolletande på åkern här utanför. Ikväll får Echo stanna inne med husse så Tix och jag kan göra något tillsammans. I fredags var vi faktiskt ute och sprang i snön och det funkade riktigt bra. Tix drog och jag flåsade efter. Nu är det dock betydligt kallare idag så vi kanske håller oss till lugnare tempo. Eller iaf jag. Tix kan ju få göra sina långa "budföringar" till bollen så får hon iaf lite kondisträning utan någon större ansträngning från mig. Har anmält till årets första söktävling idag så kan vi inte ligga på latsidan. Hoppas vi kan ägna oss åt lite sökträning också snart.



"Om ingen leker med mig så leker väl jag själv då! "


God morgon!


Kärlek!

Echo somnade utan gnäll i sin bur placerad bredvid sängen. Väckte mig vid kl 3 då vi var ute och kissade. Sen var han lite, lite ledsen innan han somnade om och sov till kl 7 då Tuva kom in och väckte oss alla. Han busar runt här hemma och Tix surtant försöker komma undan.  Men ute springer de redan kapp och leker. Förutom när Echo försöker undersöka om det kanske finns någon mat under magen på Tix. Han äter bra och tömer bra, ute. Inte en olycka ännu men det kommer såklart. Mattan har däremot redan ett hörn mindre =)

Nu är han här!!

Och det med besked.... Utan att tveka och med ett glatt humör har han kollat runt i hus och trädgård, bitit i allt från snuttefilt till mattor och med skall försökt få igång Tixan till lek. Han har duktigt varit ute och kissat flera gånger i den kalla snön som nästan når honom till magen. Resan hem gick över förväntan. Lite illamående i början men sedan tog han det helt lugnt och sov mestadels. Vi stannade för rastning två gånger. Inte ett ljud för att klaga kom ur honom trots att det tog sex timmar hem i det bitvis dåliga vädret. Så att han inte är så intresserad av att vila nu kan man ju förstå. Återkommer i morgon med rapport från natten och det mest intressanta- foton!!

Varför...

..hämta på söndag när man kan göra det på lördag? Alltså åker vi härifrån i morgon och hem med Echo på lördag.
Idag har det varit skola hela dagen och sen fika på stan med min vän Lisa...Semla, mums! Tix har haft tråkigt men ska få sig en genomkörare i morgon med motionsträning och lydnad innan vi åker söderut. Sök har det inte blivit något i veckan tyvärr...

Trevlig helg!


Fem dagar kvar...

På söndag kommer jag kunna lägga in dagsfärska foton på Echo då det är dags för honom att följa med hem och bli Alstabo då. Tills dess så får ni hålla till godo med en bild från senaste besöket.



Echo, märkt med nagellack i pannan.



I kväll har vi tränat lydnad i ridhuset i Vänge. Skyddsträningen har varit inställd nu två veckor på grund av att planen är täckt av is så då blir det tid för lydnad istället vilket ju aldrig är fel. Det mesta funkar bra som oftast förutom den förbaskade metallapporten men jag kanske har fått en ny idé (typ den hundrafemtioelfte) som jag ska pröva för att få till ett bra tempo på ingången. Till och med fria följet kändes riktigt bra idag även när vi blev kommenderade och Tix var lagom taggad. Måste ge min tjej lite beröm för hur cool hon är i de flesta lägen och att jag verkligen kan lita på henne. När jag lämnar henne för att hjälpa någon med deras träning så ligger/sitter hon lugnt och väntar på mig utan att säga ett ljud. Hundar runt omkring henne vrålar och far ut mot varandra med hon tittar bara mot mig och lite undrande på dem som om hon tänkte"matte, vad håller de på med?". Känns skönt när man har en liten som kommer hem att hon inte har några egentliga olater för sig. Sen är det klart att hon också kan slå dövörat till ibland och kan hitta på något bus men överlag så är hon ju väldigt smidig och uppför sig bra. Jagar ju inte ens rådjur längre...knack, knack, knack, ta i trä och allt sånt där!!!



Mattes älskling!

Jag har varit sjuk igen. Är sååå less på alla förkylningar som bara löser av varandra. Hade feberfrossa och var helt sänkt i söndagseftermiddag efter att ha ignorerat förkylning och feber under hela helgen. Vill inte vara sjuk och låtsas inte om det så länge det går. Men till slut så fick det bli lite vila iaf och nu så är det klart bättre vilket är tur för jag blir direkt rastlös och allmänt låg av att stanna inne och göra ingenting. Är massor att göra i skolan också så jag var glad att kunna vara med idag igen. Fyra månader kvar nu. Har nog sagt det förrut men, otroligt så fort det har gått.

På lördag styr vi alltså ner till till Jönköping för en natt hos mamma innan vi åker till Göteborg och Krokasmeden för att hämta hem lille Echo. Behöver jag säga att jag längtar?

Avslutar med en rolig bild. Fotograf till detta och de andra två fotona är Cecillia, ständigt med kameran redo. Det tackar vi för!



Mina flickor!