Skolstart!

Började på PHS igår och det med besked. Igår gick vi till 16.30 och idag och imorgon till kl19. Tungt när man inte är van men mycket intressant och kul. Första veckan är vi i Solna men från nästa vecka är det Uppsala och distansen som gäller. Då blir det lite mer tid för Tix igen som  fått hänga här hemma med Johan och Tuva denna vecka. Hon hade dragit från tomten idag igen och nu börjar jag känna mig helt uppgiven. Hur kunde det blir så här fel? Kommer ju aldrig få bort det här problemet. Dags att stängsla in tomten!  Hon vet så väl att hon gjort fel när hon kommer tillbaka och hon är så undergiven och fjäskig men vad hjälper det. Hjälp mig någon med en lösning! Självklart kan vi ha henne kopplad jämt osv men vem vill det nu när vi äntligen kommit ut på landet. Börjar detta komma upp i sökskogen också så blir jag tokig. Buuääh!

Ny kompis!

I söndags fick Tix en ny kompis. Kattungen och blivande musjagaren Zeke flyttade nämligen hem till oss. Det är en riktigt tuff och nyfiken liten kille som inte är rädd för varken vårt tossiga barn eller hund. Han fick en riktig prövning när vi hade 1-årskalas för Tuva med flera barn som ville leka med honom men det gick hur bra som helst. Foto kommer när bredbandet fungerar som det ska.

Intejagarådjursträning har gått bra fram tills i måndags när Johan skulle ta ut Tix men skulle bara hämta kopplet utanför först. Hon drog direkt från dörren efter ett rådjur som stog på grannens tomt. Sen gjorde hon mig riktigt orolig genom att vara borta i två timmar. Jag var ute och ropade och tillslut kom hon slokörad tillbaka från skogen. Hon var nog lite spak efter att ha gått vilse. Igår tog vi en morgonsväng med långlinan igen och stötte upp två skitrådjur men då skötte hon sig exmplariskt. Så klart hon har koll på att långlinan sitter där. Dock fick jag tillfälle att att ta diskussionen med henne när hon tänkte jag en katt, som styker runt här, senare på dagen.

Var och tränade skydd igår. Känns jättebra och vi bygger verkligen allting noggrant från grunden. Jobbade med korgen förra gången så igår fick hon bita en del och så påbörjade vi transporterna med att hon ska få in att känna rätt position mot mig samtidigt som kan ha koll på figgen.

Idag skulle vi tränat sök men står tyvärr utan bil så det blir inget med det. Missade träning i söndags också efter som vi haft besök för Tuvas födelsedagsfirande. Nästa helg ska det tävlas och det känns ju inte så bra att vi missar massa träning före det men vem vet-hon kanske vilar sig i form. Ska iaf åka in och köra lydnad ikväll och så blir det nog en cykeltur nu på dagen så fåset får sig en omgång.

Tja!

På landet finns det rådjur!!!

Nu bor vi alltså äntligen i vårt lilla hus på landet. Pga endast uppringt internet för tillfället blir det inte så mycket bloggande för allt tar ju sådan tid för datorn. En lite uppdatering kan ju dock vara trevligt.

Som rubriken antyder så har Tix hittat ett nytt intresse i livet-rådjur. Något jag inte är helt nöjd med-minst sagt... Det var inga problem med dem (hon har stannat och kommit in fint fast de varit bara några meter ifrån) innan Tix gick på en promenad med husse. Tix lyder ju Johan lite som hon känner för och vips så for hon iväg efter ett skuttande djur och var borta. Detta lyckades hon även med igår så imorse var det jag som tog ut henne för från mig drar hon inte om jag bara är uppmärksam. Trodde jag!!! Hon drog fortare en kvickt över åkern, vägen(!) och in i skogen. Några minuter senare stog hon flämtande på trappen och åskmolnet (jag) skickade in henne på hennes plats. Jag bara kokade så jag kände att det var lika bra hon höll sig där ett tag. Så fort har hon lärt sig att hon minsann kan springa och vi kan inte komma efter. Imorgon är det projekt antijakt som startar. Börjar med långlina på...

Men annars har jag bara positiva saker att säga om lantlivet. Underbart med skogen in på knuten och sjön på gångavstånd. Hundgårdsbygget är påbörjat och det ska bli en stor tillgång när den är klar. Vi är utomhus massor och promenerar, simmar (Tix alltså inte jag), cyklar och tränar. La spår i "vår" skog och Tix har nog aldrig spårat så bra. Måste vara en extra bra skog =). Både spårandet och pinneplockandet gick toppen. Annars tränas det på med söket som vanligt och det känns faktiskt jättebra. Behöver dock se till att köra mer långa banor tror jag. Nästa tävling blir hemma i Uppsala 30/9. Har anmält till fyra tävlingar i höst.

Vi har börjat träna skydd med en grupp i Bro-Håbo med en jätteduktig och kunnig figurant. Har tränat två gånger och det verkar passa Tix (och mig) mycket bra och förhoppningsvis kommer vår tävlingsdebut i skyddet ett steg närmre. Var på SM för Polishundar igår och såg det avslutande skyddet. Mycket inspirerande! Så häftigt att se de hundar som går riktigt bra (i mina amatör-ögon). Vann gjorde Blackneck´s Garbo i skyddet och en avkomma till henne i spåret. Känns inte som man är direkt ensam om att vilja ha en valp från Garbo...

När bredbandet är igång ska jag lägga upp lite bilder på huset och omgivningarna. Nu är det tv-soffa-dags.

Ha re´