Är i Jönköping

Vi är nere hos familjen på besök så träningen har tagit paus i några dagar. Känns ok dock efter tre dagars sök-träning förra veckan. Tix följer glatt med runt till släkt och vänner och visar upp Tuva och tror varje gång någon börjar gulla att det är med henne de pratar. Så då tränger hon sig emellan och tar sig lite uppmärksamhet. Igår var vi hos Katja som har rottweilern Malwin så då fick han och Tix ta en promenad tillsammans. Hon har även busta med min kompis Karins lilla hund (ngn lite vallhundras med lång päls) som är 6mån. Tix kom på något nytt nämligen att putta till valpen med framtassarna-jättekul men inte så snällt.
På söndag är vi hemma igen så då är det nog dags att på allvar börja fila på lydnadslydnaden inför tävlingen i Östhammar. För nu jäklar vill jag ha mitt 1:a pris.

Mycket träning i veckan

Tränade sök i tisdags och igår och lydnad i onsdags. Nu ska vi ju inte tävla sök förrens i mars så då kan man ju plocka isär och fila lite på olika delar. Igår var det markeringarna som fick sig en sväng. Jobbade på att hon ska ligga och markera och hålla sitt avstånd även när jag närmar mig. Gäller att verkligen hålla på det där och förklara för figgen hur hon ska vara innan belöning kommer. På tävlingen hoppade hon fram och tillbaks och skällde figgarna uppe i ansiktet men de var inte lättskrämda tack och lov. Vi körde även uppletande igår och det gick bara bra. Fyra föremål på en raka och ett föremål i andra hörnet längst ut. Hon plockade in fyra föremål sen slutade jag för att inte riskera bråk på sista efter att de andra gått . Så som jag alltid borde göra men inte alltid gör. På söndag kör vi igen.
Imorgon påbörjar jag min instruktörsutbildning till Allmänlydnadsinstruktör. Ska bli mycket intressant. 

Blir ingen vila i vinter

Jag hade tänkt ta det lite lugnt med hundträningen efter sista tävlingen. Nästa tävling blir ju inte förrens i mars (sök, hemma) så det är ju några månader dit. Nu är jag dock så träningssugen och peppad att jag vill träna massor. Är ju enda sättet att bli bäst på =)
Igår tog jag Tuva och Tix och promenerade till stadsskogen. Där körde vi lite uppletande som gick bra. Fem föremål varav ett litet plastföremål som hon tog. Sista föremålet som låg ute tog hon efter viss diskussion om att gå ut ordentlig och inte fastna med näsan på vägen. Blev då jättebra att hon fick föremålet efter det. På kvällen körde jag ett kort pass lydnad på klubben innan vi hade TÄS-möte. Året är ju snart slut och vi har bara en tävling kvar-lydnadstävling på lördag. De är ca 100 startande vilket ju kan bero på att reglerna ändras efter nyår. Ska bli skönt när det är klart och hoppas dagen blir lyckad.
Idag tar jag lydnadsträning borta på Fålhagens IP, förutsatt att det inte är en massa folk där. Ikväll ska jag och Tix ut och springa. Har börjat med det nu eftersom jag har hopp om att bli kallad till fystest (PHS) snart. Och Tix behöver ju också flåsträna en del.

Såg att Östhammar har en lydnadstävling 26/12. Ska man kanske göra ett sista försök på den där trean....

Godkänd

Godkända í högre klass sök. Det kan vi nu lägga till meritlistan. Är nöjd med Tixan som genomförde allt även om det inte blev perfekt. I söket hittde vi alla tre men det var inte så snyggt och systematiskt. Framförallt så går jag framåt för dåligt och Tix gör stora slag. Det gav betyg 7-7

Sakuppletandet gav betyg 6-7. Tre föremål och en del olydnad. var dock mycket nöjd att hon inte hade problem att ställa om efter söket.

Lydnaden var ok med tanke på väder och lång dag. inga nollor-inte ens i framåtsändandet (7-7) som jag var jättenöjd med förutom att det blev långt avstånd. Hon gick spikrakt!

Sammanlagt  blev det 436,5 poäng och alltså godkänd.

Träningstävling???

Vi är inte klara för tävlingen imorgon men om inte annat så blir det bra träning för oss. Om allt faller på plats så kan det ju gå, men hur ofta händer det. I högre klass kan man inte leva på turen som vi nästan gjort förut. Körde sök igår och det kändes väl ok, förutom att hon kom lite nära i en markering. På tävling har hon en tendens att komma närmre och närmre på varje figge för att sedan stå och skälla dem rätt i ansiktet. Men det kommer nog inte vara vårt största problem utan snarare risken att hon far iväg hela banan tills hon hittar en figge. Vadå komma in till stigen? Vad gäller lydnaden så är ju knappast framåtsändandet säkert och uppletandet kommer aldrig att gå om de släpper ner sakerna så de försvinner i snön. 
Ska bli ganska kul att tävla dock för det var ju ett tag sen och så har jag ju sällskap av Marie. Johan och Tuva skulle varit med men nu har vi bestämt att de stannar hemma istället. Mycket beroende på ett visst gnäll om dåligt väder från Johan som inte uppskattar livet utomhus lika mycket som mig. Då kan ju jag också koncentrera mig helt på mig och Tix.
Nu ska jag försöka somna i tid så att jag kommer upp på morgonen. Skönt att det inte är så långt jag ska.