Söta lilla Viggo

Har varit och hälsat på Cherie och Fredrik och deras alldeles nykläckta son Viggo. En jättesöt liten fis är det, eller ganska stor på 5kg... Svårt att tänka sig att det snart är vår tur.

Pga bortfall så blev det ingen sökträning igår utan vi körde uppletande istället. var inne och petade en hel del i att hon inte gick ut som jag ville och det kändes väl någorlunda. Försöker dessutom provocera fram att hon byter sak-vilket hon nu börjat med helt plötsligt. Hob var på väg en gång och då gick jag ut och sa åt henne vilken det var hon skulle ta med sig. Efteråt körde jag och Marie konditionsträning precis som sist och skickade hundarna genom terrängen till varandra.

Skulle träna sök i em men jag orkar inte. Ryggen börjar säga ifrån plus att jag får en massa sammandragningar vid ansträngning så det får bli lite lugn lydnadsträning istället. Tix får det dock tufft ändå för Johan har tagit med henne ut på löpning i värmen. Sedan är det TÄS-möte ikväll. Nu börjar klubblivet komma igång igen efter sommaren.

Flåsar på i skogen och på cykel..

Jobbar en sväng på Mellanskog nu i sommar så då passar jag på att cykla med Tixan dit och hem. Är ju inte så långt men känns bra att få lite kondisträning så där på köpet. Gäller ju att hålla sig i form så gott det går.
I skogen kämpar vi på så länge det går. Körde sök i onsdags och skickade bl a tre tomskick och sammanlagt åtta skick. Det var inte allt för varmt och Tix  gick bra utan att bli långsam hela vägen. Var riktigt nöjd faktiskt. Att tänka på till nästa gång är att vi nu kört på samma bana två ggr i rad med samma dolda lega. Det lärde sig ju lilla fisen direkt så nästa gång jag kör där blir det att lura henne lite med figgen i annan ligga i närheten.

I tisdagskväll tränade jag och Marie uppletande i vid gamla Uppsala-högarna. Efter det körde vi konditionsträning genom att skicka hundarna över kullarna emellan oss. Mycket effektivt. Tycker att Tix börjar bli riktigt bra i fysiken nu. Sen har hon ju en kroppsbyggnad som är kraftig och bred över ryggen och hon är ju inte liten som tik "ska" vara.

Ikväll ska vi på födelsedagsparty hos Patricia. Blir väl ganska lugnt, tror inte att jag orkar lyssna på berusade människor halva natten. Dessutom tränar vi imorgon vid kl 9.


Är så pirrig för Cherie och Fredrik som igår eftermiddag åkte in till förlossningen och nu undrar man ju vad som händer. Kanske har de fått sin lille fis nu. Så spännande!


Förbannad!!!

http://www.aftonbladet.se/vss/nyheter/story/0,2789,863118,00.html

Vet inte vad jag skulle göra med en sådan idiot framför näsan. "Undrar om hunden inte är riktigt kry"-nej inte riktigt!
 Okunskap, ignorans eller vad gör att folk inte fattar?-Djurplågeri är det och de som utsätter djur för detta ska dömas därefter.

Fler foton från semestern

Rullat i sand
Det är tydligen skönt att rulla sig i sanden efter bad fastän man får sand i ögonen. Mkt trevligt hundbad i Simrishamn.

Tix och Johan
Johan och Tix vad Ale stenar utanför Ystad.

Simma
Simma i havet...

Träning igår-trött idag..

Sökträningen igår gick mycket bra. Märktes inget negativt av vårt uppehåll utan Tix skötte sig bra förutom vid ett tillfälle då hon var lite nära i markeringen. detta var dock efter att hon belönats på fel vis-lek direkt med figgen-på ett slag. Om det berodde på det eller inte vet jag ej men hon brukar lära sig "fel" fort, lika fort tillbaka igen dock. Tomslag där hon gick bra fram och sen in. Markering på heldolda sandtunnan utan tvekan. Hög fart utåt och inga tecken på minskad ork. Tack och lov slapp vi värmen i skogen igår och fick istället stå ut med regn och åska nästan hela tiden, men hellre det så hundarna håller sig fräscha.

Tyvärr fick jag ordentligt ont i ryggen (korsryggen, svanskotan) efter träningen vilket hållt i sig idag också. Sånt vill jag inte ha mer av. Skulle åkt till klubben på dagen men det var så varmt och klibbigt så jag skippade det. Har varit och bebisshoppat lite och sedan promenerat på stan efterföljt av fika med Cherie och Fredrik. Tix blev som alltid tok-glad över att träffa dem. De har nu gått över tiden 10dgr så deras bebis bör vara här när som helst, mkt spännande.

Nu har jag precis bestämt med Marie att vi ska ner på klubben imorgon fm och träna. Hoppas på svalt väder så man kan hålla på ett tag.

Blocket...

Är på jakt efter en halvbur till bilen och var därför inne på Blocket och sökte under kategorin "hundar och katter". Kunde ju då inte låta bli att även klicka in på diverse rubriker för hundförsäljning. Som vanligt blir man ju bara förbannad över vilken idioti folk skriver och att det faktiskt finns folk som köper dessa hundar (är ju absolut inte alla annonser det gäller men många). Utan stamtavla men ändå renrasig är ju en uppenbar favorit...

Har dessutom precis legat och glott framför tv:n (åh vad jag är aktiv) och ramlade då in i programmet "showdogs mums and dads" och jösses vilka människor. Att de dessutom har mage att kalla det de pysslar med för hundsport fattar jag inte. Visst kan man väl ställa ut men när det är allt ens hunderi handlar om och helt hysteriskt dessutom...alla är vi olika...

Har tränat konditionsträning i skogen idag. Jag och Johan gick med ca 30-50m mellansrum och skickade Tix till varandra i terrängen. Skitkul tyckte hon men blev ganska trött. Har köpt boken "Friskvård för hund" av Annika Falkenberg och Karin Yllö, och där finns en hel del bra träningstips för både kondition och muskelbyggnad. Dessutom massage och stretching och annat nyttigt.

Imorgon ska vi träna sök vilket lilla damen nog är ordentligt taggad inför efter sommarlovet-kul!

Hemma igen

Tillbaks i uppsala igen-skönt! Semesterna har varit jättebra men "hemma bäst". Lite foton från semestern...

Vila i skuggan
I naturreservatet Stenshuvud i skåne-var mkt varmt att vandra i hettan...

Trött efter fotbollsspel
Tix har "spelat" fotboll och är ganska trött-se den låååånga tungan.

Vid Vättern
Vid vätterstranden (Jönköping) där min mamma bor.

Måste rusa nu men lägger in fler senare..

Semestern fortsätter...

Sol, bad och besök hos nära och kära. Det är vad veckan handlat om mest. Imorgon ska jag faktiskt träna hund med en kompis som har en jättegosig rottishane-Malwin. Var hos dem på besök i tisdags med långprommis i skogen och hundarna tyckte mycket bra om varandra. Kul eftersom Malwin har haft lite tråkiga erfarenheter av andra hundar som gjort honom osäker.

På lördag drar vi vidare till Skåne och Kivik för en vecka där. Blir nog tyvärr inte mycket bad där nere pga algblomningen men det finns ju annat att göra-kolla in Kiviks marknad t ex.

Men jag glömde...

Idag är det Tixans födelsedag och stora damen är nu 2 år !!!!

Ikväll blir det kalas med glass och jordgubbar.

Idag kommer Johan

Johan ta ett tidgare tåg och kommer redan idag. Tjoho säger Tixan och jag. Vi har varit nere och simmat imorse. Jag var bara i en liten stund men Tix simmade i 20min. Är lite molnigt nu vilket är mycket skönt. Igår var vi med Agnes ute på landet hos hennes pojkväns föräldrar i Lagmanshaga. De har galoppstall där jag red en del medans jag bodde här. Blev inte lite sugen på att rida igen. Får väl vänta tills magen är borta dock.

Igår klarade min lillebror Anton uppkörningen-så kul! De blir stora så himla fort. Är det svalt i eftermiddag tänkte jag sticka upp till Jönköpings bk och träna lite. Har en mycket taggad hund nu så det är bäst att passa på.

Morgondopp i vättern

Min mamma bor precis bredvid Vätterns strand så jag och Tix tog morgonpromenaden ner till vattnet och simmade en stund. Mycket skönt efter en svettig natt-vill ha en portabel AC med mig runt i livet. Man får passa på innan stranden är full av folk för då är det inte poppis med hund där.

Ikväll ska jag ut till min pappa i Habo och tänkte då passa på att träna en sväng på brukshundsklubben där när det svalnat ute.

För ett bra tag sen skrev jag i bloggen att det hade hänt något i vårt liv som jag skulle återkomma till. Kan vara dags att göra det nu....Om knappt tre månader, närmare bestämt 28 sept, ska Tix bli storasyster åt min och Johans lilla bebis! Vi ska alltså bli föräldrar vilket är helt otroligt stort och fantastiskt. Magen växer så det knakar men en sålänge orkar jag löpa runt i skogen för diverse hundträning. Lydnaden kommer ju säkerligen gå att köra hela tiden men brukset får väl vila de sista veckorna kan jag tänka mig. Tror att Tix kommer vara en alldeles utomordentligt duktig tjej med mini-matte/husse.

Sen är det bara att dra på terrängdäcken på vagnen och dra med lillfisen ut på våra upptåg. Det ska börjas i tid...


På semester

Är sedan igår nere i Jönköping och semestrar. Ska vara här två veckor och sedan bär det av till Kivik tillsamman med Johans familj. Det är mycket soligt och varmt ute fortfarande. Har nu varit med bröderna och Tix och badat. Johan kommer inte ner förräns nästa vecka för han jobbar denna veckan, =( längtar massor.

Skyddsträningen förra helgen var mycket givande och Tix gjorde bra ifrån sig. Fick bra tips om fortsatt träning vad det gäller bla positioner i bevakningar och fortsatt korgarbete. Även hur jag ska dra upp henne i tempo. Fick intressanta kommentarer om Tix, mycket kul att lyssna på någon som kan så mycket hund-och särskilt malle.

Måste springa ut i köket och rädda maten från mina småbröders händer.