Uppletande igår o sök idag

Ett lydnadspass med bruksmoment och sedan sakuppletande var på schemat igår kväll. Lydnaden gick bra förutom att Tix drog med sig hela hindret första försöket på en meter. Men på´t igen sa hon bara och tog det utan problem nästa gång. Uppletandet gick inte lika bra. Vet inte vad det är med rutan på klubben men det går alltid mycket sämre där. Trots att man kör där ofta...kanske blir den tråkig. Hade svårt att gå ut i ena kanten (körde två korridorer ca 6*50m), vek av för tidigt och gick utanför vallningen. Hon tog en på djupet och ett näraföremål sedan fick hon titta på när Beskow körde. Efter det var mer taggad och gick ut även i andra kanten.

Söket idag gick bättre. Figge på varje skick för att göra det kul och inte ge oss anledning att bråka. Bra markeringar även preseningen fortfarande är ngt skum. Hon måste bara se att det verkligen är en människa i innan hon skäller. Konstigt eftersom hon inte har sådana problem på heldolt i ex låda. Behöver nog bara smälta denna gång så bör hon nog inte tveka på dem mer. Hon gick raka fina skick förutom på fjärde figgen där hon gick bakåt och for runt där ute utan att få vittring. Tog in henne utan problem och skickade om, och hon gick klockrent.
Efter körde vi platsliggning och även 2min sittande i grupp (två hundar) vilket gick bra, förutom att hon vill se sig om lite. Nu kanske Johans lek att inte ta godisen på nosen komma till nytta. Fick tipset av Marie att använda det för att få ett alldeles stilla huvud. Om vi nu kommer upp i eliten någon gång....har beslutat att inte tävla förrens i augusti så hon (och jag) får lite semester.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback