Första träningen på länge

Var på klubben igår och tränade igenom lite brukslydnad. Det var "onsdagsträning" så vi la platsliggning med skott vilket var ett tag sen men det var ju som vanligt inga problem.
Tränade tungapporten vilket Tix tycker är jättekul men hon galopperar inte in-travar dock i hög fart och har mycket högre intensitet än vid ex metallapporten. Många hundar tycker att tungen är så himla kul, undrar varför. Positioner och vändningar på stället i fritt följ där hon gärna ville hamna långt fram men så är hon ju klart lite taggad. Inkallning med ställande som var klockrena, körde bara två för att inte dra ner farten. Marie tittade på krypet där hon använde bra teknik tack vare att jag backat och bromsar henne med godis framför nosen. Sist fick hon skälla lite och hade lite svårt att sitta still-slängde sig pang i backen under skallet. Hon kopplar väl till skallmarkeringarna. Tifdigare på dagen igår så tränade vi framåtsändande i en park här i stan. Vi nötte på den sista biten-ställde upp henne och gick och ställde mig ca 10m bakom för att sedan gå framåt på "före" och hon gick på bra. Vunglade lite den första gången men sen fattade hon snabbt. Om hon ökade farten för mycket grymtade jag bara åt henne lite så tog hon det lugnt och gick/travade sakta. Ska försöka plocka ut det på plan idag och då ställa upp henne precis framför gruppen. Jag och Marie ska ses nu vid 9.30 och träna en sväng.

Tyckte att Tix hade bra ork igår men blev kanske lite trött på slutet. Skönt att vi drar ner på kortison nu så hon slipper ha så mycket vätska i kroppen. det konstiga är att det är K-vitaminet som har längst karenstid (SKK:s dopingreglemente) på hela 28dagar medans kortisonet bara har 14dagar. Hon ska sluta med vitaminerna nu på måndag så till slutet av oktober är det bara att köra på förutsatt att hon snart kommer kunna sluta helt med kortisonet också.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback