Immunmedierad thrombocytopeni

är vad Tix troligen lider av och det behandlas nu med kortison 7 tabletter om dagen. Dessutom får hon antibiotika 3,5 tablett per dag, så det blir en del pillertrilskande. Men det gick bra nu i morse för jag fjäskade ner det med lite mjuk kattmat. veterinären ringde imorse och sa att tix skulle fortsätta med K-vitamin också så hon skulle ringa in receptet till apoteket här.
Värdet på blodplättarna är fortsatt väldigt lågt (Tix har 7 och normalt är 150-450) men vi hoppas att provet på måndag ska visa att kortisonet gjort susen. Just nu är Tix alltså väldigt ömtålig då minsta stöt eller rispa på henneskropp kan leda till stora blödningar så nu är hon verkligen vår lilla porslinsdocka här hemma. Är så svårt att tänka sig att hon har något som är så fel där inne. Nu märker jag dock att hon är ganska trött och inte så pigg som det verkade de korta stunderna vi träffade henne under Ulltunavistelsen. Hon sov hela dagen och kvällen efter att vi kom hem igår och det var självklart väldigt avslappnande för henne att få komma hem till sängen och vila.

Ikväll har vi KM i lydnad på klubben med kräftskiva efter. Nu ska ju jag inte tävla längre så det blir att vara hejjaklack och fixa med kräftorna. Johan är hemma och myser med sjuklingen men det blir nog ändå inte så sen kväll. Har mycket tid att ta igen med henne.

Kommentarer
Postat av: Sarah

Håller tummen att hon blir bättre snart!


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback