Ett ögonblicks verk!

Detta är Tixs tillstånd sedan igår....

image75

Fraktur på ett ben i hasen plus att den varit ur led och ledkapseln är tilltygad.... Hon har sluppit opereras utan har fått en gipsskena som ska hålla benet stabilt så läker det ihop. Minst fyra veckor med skena och sedan ca 4 veckor rehab. Behöver jag säga att det känns jäkligt trist just nu. Jag ser tävlingssäsongen försvinna i fjärran... och jag som skulle starta spår och skyddet nu i vår, suck! Men det kunde ju varit mycket värre. Hon kommer ju bli återställd och det är ju huvudsaken!

Det som hände var att hon lekte med sin kampknut i trädgården. Den hänger i ett rep från ett träd och hon är där och sliter allt som oftast. När jag släppte ut henne och Krut från hundgården igår förmiddags så for hon som vanligt till trädet och kastade sig upp. Förmodligen tappade hon greppet och åkte i backen och hamnade fel på benet. Hon kastar sig ju alltid handlöst (tasslöst) in i det mesta och åker i backen utan att det händer något men nu var olyckan framme. Hon skrek och kom upp hoppande på tre ben. Förstod direkt att det var något ordentligt för hon ville inte röra sig alls. Kände på benet och det gick att knixa benet från hasen och ner åt sidan på ett mycket fel vis. Lämnade Tuva på dagis och åkte till Ulltuna sen var vi där typ hela dagen och väntade, röntgade massor, väntade igen, blev informerad av ortopeden, Tix fick sin skena gjord och ditsatt och sen fick vi åka hem. Hon får Rimadyl mot värken men har nog ganska ont tror jag för hon håller sig så lugn. Ibland glömmer hon bort sig och rör sig lite hastigt men det går inte så bra. det är stillhet som gäller för henne vilket underströks väldigt. Bara koppelrastning så kort som möjligt och minsta möjliga aktivitet inne. Gissa om hon kommer explodera när hon får springa igen. Hjärngympa nästa! Om två veckor ska vi på första kontrollröntgen av att det läker rätt.

Nu har jag ju den lille mannen att träna lite med så jag är sysselsatt ändå. Han utvecklas men inte riktigt så snabbt och bra som man kunde velat. Fortfarande ganska osäker och stressad emellanåt men det är bättre iaf.  Snäll är han iaf och så här mysigt kan man ha det ihop med Zeke. Även om han inte kan låta bli att jaga honom lite ibland.

image76

Kommentarer
Postat av: Helena,Hix&Flaxa

Oj,stackars Tix!!Men varför blir man inte förvånad på dessa X-are!!Brutna tår och ben börjar bli vanligt...
Kram från oss
/Helena,Hix och Flaxa

2008-02-07 @ 23:11:41
Postat av: Fam Emnéus

Men lilla snuttan! Stackars Tixan.....vi skickar massor av krya-på-dig kramar!

// Cherie, Fredrik och Viggo

Postat av: Annica, Sazza & Edit

Verkar väl onödigt av Tix att göra sönder sig själv sådär hälsar Sazza. Du får passa på att få mycket sympati-mat! Mat är meningen med livet. Edit får mat ibland och det är onödigt! All mat ska till Sazza!

2008-02-09 @ 11:04:16
URL: http://www.sazza.se
Postat av: Helena & Zander

Nämen ajajaj! Stackars lilla Tix. Hoppas Krut kan vara lite extra snäll mot storasyster under koppel-tvång tiden.
Krya på dig hälsar Helena och Zander

2008-02-09 @ 22:06:44
URL: http://www.zanderco.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback