Den tävlingen glömmer vi..

Tävlade i Enköping i söndags..men den tävlingen är redan lagd långt ner i arkivet under mappen "skräp". Det jag dock ska minnas är att Tix behöver mycket kul sökträning med många figgar och fantastiskt skoj upptaggande övningar...Att funder över.

Eftersom vi åkte hem tidigt från tävlingen passade jag på att spåra lite med båda hundarna. De fick varsitt på ett grus/stenigt område, typ en industritomt. Tix har ju inte kört jättemycket hårt och jobbade med tanke på det riktigt bra. Echo letade bara godis och for runt så det blev till att tänka till lite. Har tyckt att han letat en del godis på sistone och insåg att jag nog måste gå vidare från den godisruta och godis i varje steg som jag börjat spåren med. Så jag la ett spår till på samma område. En godis i start, en efter 20m och sen leksak på slutet. Han spårade hur fint som helst! Lite mera bråttom hade han iofs. Sen lekte vi med leksaken, kampade och röjde runt lite bland koner och betongpelar som låg och skräpade. Gömde även leksaken bland betongpelarna så han fick klättra upp för att få tag på den. Inga problem! Finns det några problem med denna lille herre?

Igår var vi och spårade igen med träningssällskap så Echo fick två icke-förarspår av två olika spårläggare. Det var hans första spår på fält och det låg godis med lite mellanrum och leksak på slutet. Första tog han upp klockrent, helt spontant och tuffade på så bra så. Andra spåret snurrade han runt lite på innan han tog och var lite vimsigare under spåret men så låg det också lite vind på. Fick många bra råd om fortsatta träningen, jättebra!
Tix fick också ett spår på ca 500m med många vinklar och några pinnar. Hon var duktig men jag var som vanligt osäker på hennes förmåga. Skönt dock att se att hon fixar vinklar hyfsat och plockar pinnarna jättefint. Spåret var i skog och låg drygt två timmar.

Gjorde även ett fasttagade i korg som gick skit. Ville pröva att skicka henne helt utan retning på en ny figge... Träna mer, träna mer...

I morgon bär det av till Vemdalen för en påskhelg av skidåkning. På längden då alltså och med Tix före. Nu när det äntligen är barmark och vår här, då åker man iväg till snön...hmm?

GLAD PÅSK!!!

Kommentarer
Postat av: Tove Jakobsson

Hej Emma!



Kul att hitta hit, kommer kika in emellanåt o se hur ni har det :)

Håller tummarna att nästa tävling går bra, mot nya mål!

Mvh Tove o Storm

Postat av: Cherkan

GLAAAAAD PÅÅÅÅÅSK från familjen Emnéus!!! Kram å puss

2009-04-08 @ 20:01:14
URL: http://emneus.blogg.se/
Postat av: Annelie

Skoj att hitta hit. Trist att inte tävlingen gick bra, hoppas det går bättre nästa gång.



hälsningar

Annelie (som var med på sökkursen m Frida)

2009-04-08 @ 21:50:05
URL: http://www.tigra.se
Postat av: Mette

Glad Påsk uppe i snön, själv ska jag leka "trädgårdstomte" på kollan mellan sökträningarna. Kram Mette

2009-04-09 @ 01:27:56
Postat av: Lollo & Stefan

helt rätt inställning, ner i arkivet och på´t igen! GLAD PÅSK till er alla!

2009-04-09 @ 16:04:36
Postat av: Josefin

GLAD PÅSK från syster Heidi Ho med matte!

2009-04-11 @ 12:23:37
URL: http://eydimork.bloggagratis.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback