Jaha ja...

Så har en vecka plötsligt flugit förbi igen. Echo, den rejäla valpen, är nu 15 veckor och förgyller vardagen med diverse hyss men även genom att vara så jäkla kul att hålla på med. Vi har spårat varje dag som vädret tillåtit det. Alltså när det inte blåst storm eller då våren tagit ett återfall av vinter (även kallat snö). Gräs, grus och asfalt. Mest förarspår men även två som inte är det. Har gjort lite stora bågar och kör på med en del godis i spåret. Av någon anledning så måste det alltid dyka upp folk från ingenstans och springa i våra spår så den svårigheten har Echo helt oplanerat fått träna på.

Idag har jag varit på instruktörsutbildning för spår. En heldag i skogen och sammanlagt la vi alla på kursen 17 spår så det har funderats och diskuterats en hel del spår då alla var med och såg varje spår, jättekul och nyttigt. Tix fick två spår som skulle vara på grundnivå. Det första var med godis i starten och längs med spåret på några ställen. En pinne plus leksak på slutet. Godiset bromsade henne något i början men hon har inte riktigt tid att äta. Slår en del men söker själv upp spåret direkt igen. Jag tycker detta problem beror på att hon har för högt tempo. Tog pinnen fint. Andra spåret var ett test att lägga mycket pinnar för att få ner tempot och öka nogrannheten och samtidigt få mycket träning på pinnarna. Fem pinnar på knappt hundra meter med den första efter bara 7-8 meter. Hon far iväg i spåret som skjuten ur en kanon men var ändå med vid första pinnen. Hon tog alla pinnarna mycket bra och jag tycker faktiskt hon blev mer nogrann och gick i spåret. Men tempot var nog detsamma, alltså högt. Nu har jag ju inga problem att hålla tillbaka henne lite så hon får ju inte rusa på hur som helst. Efter diskussion kom jag fram till att det är dags att lägga in mer svårigheter för Tix i spåret så hon måste tänka lite och inte bara kan blåsa på. Jag har fastnat lite i att "hon kan inte spåra" och inte vågat gå vidare. Men hon kan faktiskt spåra riktigt bra nu. Med bra sug och intresse och med låg näsa. Så jag ska klura lite på vinklar och annat samt även börja köra mer hårda spår.

På väg hem från kursen stannade jag vid en grusplan och la ett serpentinspår till Echo. Som vanligt kom en gubbe och gick genom spåret så där blev det lite snurrande och svårt för liten men han hittade tillbaka igen sista biten. Han fick dock jobba hårt och jag tror att det varit en del spring på planen innan vi kom dit. Svårt att hitta grus/asfalt som är "ren". Är ju lättare med skogsspår. Det roliga var iaf att efter sista godishögen skulle vi tillbaka till bilen och gick på gräsmatta där jag gått tillbaka från spåret. Echo spårade då hela vägen, genom en klockren 90graders vinkel över vägen (asfalt) nästan ända fram till bilen. Härlig känsla!


Bilder från i onsdags då jag och Cecilia med hundarna var på klubben och tränade i solskenet. Var verkligen underbart väder!


Öronen stod i två dagar...nu hänger de igen. Så söt!



Tix fick årets första spår. 300m fältspår. Bråttom, bråttom hade hon...

I torsdags var vi och tränade sök för Frida Sundberg. Två pass blev det, ett längre med mycket tomslag och två figgar och ett med mer figgar och lite jobb med markeringar och mitt stigarbete och upplägg. Fick mycket bra tips. En kul grej var att framåtslagen, som vi jobbade mycket med på kursen i Roslagen, var jättebra. Istället tycker jag hon blivit lite dåligt taggad på figgarna och känner att hon behövas gasas lite. Nu är det ju snart tävling igen (Enköping 5/4) så vi får se hur mycket vi hinner träna före det. Inte så mycket förmodligen. Ska dock ta tag i att lära in markeringar på kläder igen, vilket Frida också visade hur man kan göra, så kan man alltid köra här hemma i brist på annan träning.

I tisdags var det årets första skyddsträning och Tix var såklart väldigt sugen. Men trots det (eller tack var det kanske) så gick Tix riktigt bra. Något dåligt släppande men det blev snabbt bättre med lite jobb. Var mest nöjd med hennes fasttagande där hon verkligen tog i och sedan hittade en fin position och bevakning efter. Snart dags att tävla igen och som det såg ut i tisdags känns det helt ok att det närmar sig.

I natt blir det sommar...eller iaf sommartid, men det är ju en bra början!

Kommentarer
Postat av: Eva Glimmerdahl

Oj vad flitiga ni är och vad roligt att skyddet gick så bra! ;=)

Ska bli kul att ses snart igen!

Kram på er!

Postat av: Lollo & Stefan

Ser ut som den stackaren fortfarande har pälshål i pannan. Men söt är han! Kul att träningen med båda hundarna går så bra!

2009-03-29 @ 12:04:09
URL: http://www.krokasmeden.com
Postat av: Angelina

Vilka sötnosar alla tre... ;o)

Ni e verkligen jätteduktiga. Kira har lyckats skära ett djupt jack i trampdynan så vi ligger lite lågt nu. Men snart ska vi oxå sätta igång igen.. hör av mig så kan vi kanske ses. Kram A

2009-03-30 @ 17:43:16
Postat av: Eva G

Kikar in & önskar er en riktigt Glad Påsk!

kramar Eva G m familj

2009-04-07 @ 13:35:49
URL: http://www.hundarna.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback